reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

wydaje mi się że nigdy nie przechodziłas toxoplazmozy i nie masz przeciwciał ja miała dodanie wartości i lekarz mi mówił że już przeszłam i mam przeciwciała.
Tzn że mogę się nią zarazić? Mamy w domu od 3 lat kotkę taką domową nie wychodząca na dwór a tak wszyscy przestrzegają przed tą toksoplazmoza.

reklama
Tzn że mogę się nią zarazić? Mamy w domu od 3 lat kotkę taką domową nie wychodząca na dwór a tak wszyscy przestrzegają przed tą toksoplazmoza.
Tak możesz, dlatego trzeba bardzo uważać , słyszałam że większe prawdopodobieństwo jest zarażenia od niemytych owoców, warzyw i surowego mięsa niż od kota

Ja mierzyłam betę tylko dwa razy więc nie mam odniesienia, wzrost do owy 118 %, mdłości miałam chwileczkę i bardzo delikatne, myślę że to też predyspozycje organizmu, niektóre kobiety na prawdę się szybko przystosowują, nie wiem czy to zależne od bety :)
Ja z tych co mają niższe [emoji4] na początku miałam wysoka, a potem w 5tyg przyrost zmalal do 53% i miałam 17tys ale wg norm mojego labu, innych od internetowych [emoji2368] później lekarz zabronił mi sprawdzać [emoji85]

Dziewczyny które umawiały się już na prenatalne, robicie test pappa? Jeśli tak to przed usg tak żeby mieć wynik na wizycie czy będziecie pobierać wtedy co usg będzie robione? Jak to teraz jest bo nie wiem, a skłaniam się ku zrobieniu jednak testu.

Dziewczyny które umawiały się już na prenatalne, robicie test pappa? Jeśli tak to przed usg tak żeby mieć wynik na wizycie czy będziecie pobierać wtedy co usg będzie robione? Jak to teraz jest bo nie wiem, a skłaniam się ku zrobieniu jednak testu.
Mi kazali przyjechać godzinę szybciej przed usg by pobrali mi krew

Też mam ogromne mdłości, zwłaszcza rano, ale nie tylko... wyczytałam gdzieś o zasadzie BART - banana, apples, rice, tost :) u mnie sprawdza się zwłaszcza tost - mogę jeść do oporu i mnie nie mdli.

O tak tosty. Kochałam przed ciążą i uwielbiam w ciąży.

Będę miała robione w tym samym dniu co USG

reklama
Ja będę miała robiony test pappa w dniu usg . Tu w uk tak jest bynajmniej w moim rejonie.

Do góry