reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

A dziewczyny które mają pociąg do słodkiego możecie powiedziec jak to jest u was - Jecie słodycze czy odpuszczacie? Ja też mam straszną ochotę na słodycze i ciężko mi sobie odmówić :(
Ojejku, ja mogłabym zastępować każdy posiłek słodkościami 🤦‍♀️😔 ja mam w ogóle takiego lenia, a na dodatek gotuję w zasadzie tylko dla siebie bo mąż je obiady w pracy. Więc jak mam gotować dla samej siebie to mi się nie chce. Ale teraz muszę się w końcu przestawić na jakieś zdrowe obiady. Swoją drogą dzisiaj siedziałam u rodziców w jeansach, które raczej są bardziej niż luźne niż dopasowane i miałam w nich tak ugnieciony brzuch że aż potem zaczął mnie boleć. To chyba jakieś wzięcia bardziej bo 6tydzien to trochę za szybko na brzuszek

reklama
Żegnam się z Wami dziewczyny. U mnie niestety nic nie ma, ciąża się nie zagniezdzila więc czekam na @. Trzymam za Was kciuki i wierzę że bobasy dadzą Wam w lutym duuuuuuuzo radości i miłości [emoji813] POWODZENIA
Przykro [emoji17] życzę w takim razie, żebyś szybko dołączyła do którejś grupy na kolejne miesiące [emoji3590]

Ojejku, ja mogłabym zastępować każdy posiłek słodkościami [emoji2356][emoji17] ja mam w ogóle takiego lenia, a na dodatek gotuję w zasadzie tylko dla siebie bo mąż je obiady w pracy. Więc jak mam gotować dla samej siebie to mi się nie chce. Ale teraz muszę się w końcu przestawić na jakieś zdrowe obiady. Swoją drogą dzisiaj siedziałam u rodziców w jeansach, które raczej są bardziej niż luźne niż dopasowane i miałam w nich tak ugnieciony brzuch że aż potem zaczął mnie boleć. To chyba jakieś wzięcia bardziej bo 6tydzien to trochę za szybko na brzuszek
Ja tak samo! Dziś przyznam, że miałam kiepski dzień i odpuściłam całkiem! Były batoniki, galaretki, lody i budyń czekoladowy przeplatane rosołem [emoji28] a w spodnie wszystkie mieszczę się bez problemu, jedynie jak zjem obiad to muszę rozpiąć pasek i rozporek [emoji4] ale mój mąż dziś stwierdził, że widzi, że jestem w ciąży, bo mi się bardziej kobiece rysy twarzy zrobiły [emoji3059]

Ja tak samo! Dziś przyznam, że miałam kiepski dzień i odpuściłam całkiem! Były batoniki, galaretki, lody i budyń czekoladowy przeplatane rosołem [emoji28] a w spodnie wszystkie mieszczę się bez problemu, jedynie jak zjem obiad to muszę rozpiąć pasek i rozporek [emoji4] ale mój mąż dziś stwierdził, że widzi, że jestem w ciąży, bo mi się bardziej kobiece rysy twarzy zrobiły [emoji3059]
No jak facet walnie komplement to czapki z głów 🤣🤣

Cześć z rana 😉 wczoraj byłam na wizycie, serce pięknie bije. Lekarz mi go nie puścił, bo to uszkadza podobno płód na tym etapie (a nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży) też tak Wam powiedzieli?? Zabronił też nagrać telefonem dla męża... Masakra. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Termin to 20 stycznia (+-5dni).
Witam ja byłam dwa razy już na wizycie i zAwsze słyszałam bicie serduszka 😁
Mi nic takiego lekarz nie mówił 😏 ale co lekarz to inaczej grunt że w wszystko dobrze 😉

Cześć z rana 😉 wczoraj byłam na wizycie, serce pięknie bije. Lekarz mi go nie puścił, bo to uszkadza podobno płód na tym etapie (a nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży) też tak Wam powiedzieli?? Zabronił też nagrać telefonem dla męża... Masakra. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Termin to 20 stycznia (+-5dni).
Tak, ma rację ze słuchaniem bicia serduszka. Wg najnowszych zaleceń nie robima się tego do ktoregoś tam tygodnia. M.in. mamaginekolog o tym pisała.
Jakie miałaś crl?

mnie coś od wczoraj rozkłada, nawet nie wiem za bardzo jakie leki mogę brać..niby nic konkretnego się nie dzieje, łamie mnie w kościach, boli mnie skóra kark.. całą noc mnie trzęsło z zimna, mam dość 😔

mnie coś od wczoraj rozkłada, nawet nie wiem za bardzo jakie leki mogę brać..niby nic konkretnego się nie dzieje, łamie mnie w kościach, boli mnie skóra kark.. całą noc mnie trzęsło z zimna, mam dość 😔
W aptece są jakieś syropki dla kobiet w ciąży na bazie czosnku i malin. Jak boli gardło to tantuwerde i tabl isla. I oczywiście domowe sposoby miód mleko czosnek blee. Także dziś może połóż się trochę pod kocyk i odpocznij.

reklama
Wzięłam wczoraj o 18 ten torecan i szczerze jakoś nie czułam się po nim rewelacyjnie w nocy mnie męczył ból brzucha tak jak na we wyproznienie 😕. Fakt nie wymiotowałam ale kilka razy mnie pociągnęło. Chyba w tej ciąży nic mi nie jest w stanie pomóc ehhh.

Do góry