reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Na siedząco i staram się potem odpoczywać, żeby od razu nie wstawać. Mi aktualnie robi mąż ale może zacznę sama też robić, już się trochę przyzwyczaiłam, na początku trochę mnie to przerażalo i mąż się tego podjął :)

Ja wolę sama. Wtedy mam złudna nadzieję że mam jakąkolwiek kontrolę nad ciąża. A po drugie ja biorę o 9, a mąż wychodzi z domu koło 7.30. więc nie byłoby takiej możliwości.

Dziewczyny a mi tak słabo ciągle, zrobię kilka kroków po domu i zaraz mam mroczki przed oczami i mi słabo i muszę się położyć... Już mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję synka, wczoraj prawie całą niedzielę przeleżałam, ale przynajmniej mąż był w domu, a dzisiaj jesteśmy sami :-( myślicie że to normalne?

Hmm. A jesz i pijesz ? Dobrze sypiasz? Może jesteś po prostu zmęczona. A może spróbuj coś zjeść cokolwiek jak Ci się robi słabo może to pomoże.

Link do instrukcji dla suwaczka. Nie próbowałam jeszcze więc nie wiem czy działa.

Hmm. A jesz i pijesz ? Dobrze sypiasz? Może jesteś po prostu zmęczona. A może spróbuj coś zjeść cokolwiek jak Ci się robi słabo może to pomoże.

Piję dużo wody... Zjadłam właśnie zupę, może będzie coś lepiej. W sumie to dobrze śpię ale dzisiaj musiałam wstać wcześnie bo mąż przed pracą musiał zawieźć auto do mechanika i musieliśmy się z synkiem też zebrać, żeby do mechanika jechać na dwa auta, mąż nas odwiózł do domu i pojechał do pracy... Może faktycznie z niewyspania ( wczoraj byłam wyspana, też byłam słaba ale dziś jest gorzej) no i pogoda dzisiaj koszmarna, od rana pada... Najchętniej to bym właśnie poszła sobie spać, ale nie ma jak 😁 chyba namówię syna popołudniu na drzemkę🙏 chociaż nie lubię jak śpi w dzień bo idzie bardzo późno wieczorem spać, ale trudno 😁

Hej! Nie jestem na bieżąco :(

Ale! Jestem po wizycie. Wsyztsko jest ok Z serce bije :) nie słyszałam, ale widziałam. Dzidzi ma 120mm, dostałam skierowanie na badania i na następnej wizycie z wynikami założą mi kartę ciąży :) om 7+5, usg 7+3 termin na 18.01 odetchnęłam :)
20200608_115326.jpeg

Ostatnia edycja:
Piję dużo wody... Zjadłam właśnie zupę, może będzie coś lepiej. W sumie to dobrze śpię ale dzisiaj musiałam wstać wcześnie bo mąż przed pracą musiał zawieźć auto do mechanika i musieliśmy się z synkiem też zebrać, żeby do mechanika jechać na dwa auta, mąż nas odwiózł do domu i pojechał do pracy... Może faktycznie z niewyspania ( wczoraj byłam wyspana, też byłam słaba ale dziś jest gorzej) no i pogoda dzisiaj koszmarna, od rana pada...
W poprzedniej ciąży nie mialas małego czlowieka do opieki więc mogłaś więcej odpocząć. A młody budzi sie w nocy? Może to po prostu zmęczenie. Kiedy masz wizytę? Jak się nie poprawi to powiedz lekarzowi. A badałas np.tsh ono chyba może wpływać na chroniczne zmęczenie. Ale tego nie jestem pewna bo TSH mam w normie od zawsze.

W poprzedniej ciąży nie mialas małego czlowieka do opieki więc mogłaś więcej odpocząć. A młody budzi sie w nocy? Może to po prostu zmęczenie. Kiedy masz wizytę? Jak się nie poprawi to powiedz lekarzowi. A badałas np.tsh ono chyba może wpływać na chroniczne zmęczenie. Ale tego nie jestem pewna bo TSH mam w normie od zawsze.

Nie robiłam jeszcze żadnych badań, lekarz mówił żebym zrobiła tydzień przed wizytą, a wizytę mam za 3 tygodnie dopiero... No nic, może dzisiaj taki gorszy dzień

Młody już przesypia noce, czasem przebudzi się w nocy ale to tylko na chwilę żeby przejść ze swojego pokoju do naszego łóżka 😁 a i tak zwykle woła męża, bo ja śpię jak kamień i nawet tego nie słyszę, a męża budzi najmniejszy szmer i leci po niego jak tylko stęknie... 🤷

reklama
W końcu Was nadrobiłam 😁
Postaram sie czytać na biezaco ale troche tego jest. Ja dzisiaj wizyta o 14.30 takze zwalniam sie z pracy szybko do domu sie umyc i do lekarza 😆
U mnie z objawow to bolace piersi , czasami mdlosci a od jakis 2 dni bol brzucha taki rwiacy czasami ciągnący w dól i bol krzyza.
My powiedzielismy tylko rodzica o Ciazy i szwagierce reszta dowie sie w swoim czasie 😋 nawet szefowej jeszcze nie mowilam a tym sie stresuje.

Do góry