reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Na siedząco i staram się potem odpoczywać, żeby od razu nie wstawać. Mi aktualnie robi mąż ale może zacznę sama też robić, już się trochę przyzwyczaiłam, na początku trochę mnie to przerażalo i mąż się tego podjął :)

Ja wolę sama. Wtedy mam złudna nadzieję że mam jakąkolwiek kontrolę nad ciąża. A po drugie ja biorę o 9, a mąż wychodzi z domu koło 7.30. więc nie byłoby takiej możliwości.

Dziewczyny a mi tak słabo ciągle, zrobię kilka kroków po domu i zaraz mam mroczki przed oczami i mi słabo i muszę się położyć... Już mam wyrzuty sumienia, że zaniedbuję synka, wczoraj prawie całą niedzielę przeleżałam, ale przynajmniej mąż był w domu, a dzisiaj jesteśmy sami :-( myślicie że to normalne?

Hmm. A jesz i pijesz ? Dobrze sypiasz? Może jesteś po prostu zmęczona. A może spróbuj coś zjeść cokolwiek jak Ci się robi słabo może to pomoże.

Link do instrukcji dla suwaczka. Nie próbowałam jeszcze więc nie wiem czy działa.

Hmm. A jesz i pijesz ? Dobrze sypiasz? Może jesteś po prostu zmęczona. A może spróbuj coś zjeść cokolwiek jak Ci się robi słabo może to pomoże.

Piję dużo wody... Zjadłam właśnie zupę, może będzie coś lepiej. W sumie to dobrze śpię ale dzisiaj musiałam wstać wcześnie bo mąż przed pracą musiał zawieźć auto do mechanika i musieliśmy się z synkiem też zebrać, żeby do mechanika jechać na dwa auta, mąż nas odwiózł do domu i pojechał do pracy... Może faktycznie z niewyspania ( wczoraj byłam wyspana, też byłam słaba ale dziś jest gorzej) no i pogoda dzisiaj koszmarna, od rana pada... Najchętniej to bym właśnie poszła sobie spać, ale nie ma jak 😁 chyba namówię syna popołudniu na drzemkę🙏 chociaż nie lubię jak śpi w dzień bo idzie bardzo późno wieczorem spać, ale trudno 😁

Hej! Nie jestem na bieżąco :(

Ale! Jestem po wizycie. Wsyztsko jest ok Z serce bije :) nie słyszałam, ale widziałam. Dzidzi ma 120mm, dostałam skierowanie na badania i na następnej wizycie z wynikami założą mi kartę ciąży :) om 7+5, usg 7+3 termin na 18.01 odetchnęłam :)
20200608_115326.jpeg

Ostatnia edycja:
Piję dużo wody... Zjadłam właśnie zupę, może będzie coś lepiej. W sumie to dobrze śpię ale dzisiaj musiałam wstać wcześnie bo mąż przed pracą musiał zawieźć auto do mechanika i musieliśmy się z synkiem też zebrać, żeby do mechanika jechać na dwa auta, mąż nas odwiózł do domu i pojechał do pracy... Może faktycznie z niewyspania ( wczoraj byłam wyspana, też byłam słaba ale dziś jest gorzej) no i pogoda dzisiaj koszmarna, od rana pada...
W poprzedniej ciąży nie mialas małego czlowieka do opieki więc mogłaś więcej odpocząć. A młody budzi sie w nocy? Może to po prostu zmęczenie. Kiedy masz wizytę? Jak się nie poprawi to powiedz lekarzowi. A badałas np.tsh ono chyba może wpływać na chroniczne zmęczenie. Ale tego nie jestem pewna bo TSH mam w normie od zawsze.

W poprzedniej ciąży nie mialas małego czlowieka do opieki więc mogłaś więcej odpocząć. A młody budzi sie w nocy? Może to po prostu zmęczenie. Kiedy masz wizytę? Jak się nie poprawi to powiedz lekarzowi. A badałas np.tsh ono chyba może wpływać na chroniczne zmęczenie. Ale tego nie jestem pewna bo TSH mam w normie od zawsze.

Nie robiłam jeszcze żadnych badań, lekarz mówił żebym zrobiła tydzień przed wizytą, a wizytę mam za 3 tygodnie dopiero... No nic, może dzisiaj taki gorszy dzień

Młody już przesypia noce, czasem przebudzi się w nocy ale to tylko na chwilę żeby przejść ze swojego pokoju do naszego łóżka 😁 a i tak zwykle woła męża, bo ja śpię jak kamień i nawet tego nie słyszę, a męża budzi najmniejszy szmer i leci po niego jak tylko stęknie... 🤷

reklama
W końcu Was nadrobiłam 😁
Postaram sie czytać na biezaco ale troche tego jest. Ja dzisiaj wizyta o 14.30 takze zwalniam sie z pracy szybko do domu sie umyc i do lekarza 😆
U mnie z objawow to bolace piersi , czasami mdlosci a od jakis 2 dni bol brzucha taki rwiacy czasami ciągnący w dól i bol krzyza.
My powiedzielismy tylko rodzica o Ciazy i szwagierce reszta dowie sie w swoim czasie 😋 nawet szefowej jeszcze nie mowilam a tym sie stresuje.

Do góry