reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

No i ja dziś też zaliczyłam wymioty. Mdli mnie codziennie, a dziś stwierdziłam, że skorzystam z tego pomysłu zjedzenia chrupków kukurydzianych. I to był błąd 😆

reklama
Ja wieczorem w nocy i rano czuje zgagę bardzo i rano wymiotuje tylko kwasem . Żołądek mam bardzo delikatny od zawsze . Każde wypicie piwa czy zjedzenie późno się kończyło zle wiec nie dziwne ze teraz mnie meczy . Ja jak czuje głód to automatycznie mam taki ślinotok ze nie da się nie wymiotować . Kurde i to uczucie bezsilności bo co można zrobić

10/11 tydzień
5E257AB8-58A5-4813-B06B-5F1162C5389D.jpeg

A dIewczyny, pytanie z innej beczki, choć moze było zanim do was dołączyłam 😊 kiedy informujecie lub informowalyscie rodzinę o ciąży?

Mama to moja psiapsi wiec wiedziała od razu jak miałam ledwo widoczna kreskę , siostra mieszka w Stanach wiec od razu wiedziała i mąż , reszta osób może poczekać do prenatalnych :)

reklama
USG z chyba 12 tygodnia jest najwiarygodniejdzy termin, do tego czasu chyba im późniejsze tym dokładniejsze, tak na logikę, pęcherzyki są bardzo różne, okrągłe, podłużne, a zarodek jednak ma bardziej porównywalny kształt i lepiej mierzyć.
Mi położną powiedziała że najdokładniejsze badania usg jest od 11tyg do 13 tyg i 6 dni później zanika tam coś i nie można zbadać ale nie wiem dokładnie co.

Do góry