reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

To bylo 6tyg i 5 dni jak moja beta była ledwo 1580 i to byl wynik z 18.05 a 27.05 mialam usg niestety nie wiem jaka wtedy byla beta ale lekarz który robił usg był zachwycony tym ci widzi i bardzo gratulował, ale tak jak ty co sie wymartwilam to moje i tylko ja wiem , uwierz mi ze beta nie jest wyznacznikiem wszystkiego a przynajmniej jak widac w moim przypadku
Ojej, no to faktycznie troszkę mnie uspokoiłaś... Wg mojego laboratorium te ponad 5tys które ja mam teraz to widelki dla 3-4 tygodnia. Ja wg OM zaczęłam dzisiaj 6+0 a więc 7 tydzień, dlatego tak się zmartwilam. Ach, jakoś muszę wytrzymać do wtorku, dowiem się wszystkiego na wizycie. Ale ciężko być teraz spokojną i choć na chwilę przestać o tym myśleć...

reklama
Ojej, no to faktycznie troszkę mnie uspokoiłaś... Wg mojego laboratorium te ponad 5tys które ja mam teraz to widelki dla 3-4 tygodnia. Ja wg OM zaczęłam dzisiaj 6+0 a więc 7 tydzień, dlatego tak się zmartwilam. Ach, jakoś muszę wytrzymać do wtorku, dowiem się wszystkiego na wizycie. Ale ciężko być teraz spokojną i choć na chwilę przestać o tym myśleć...
Ja robilam bete 5 razy i nie dobiła mi nawet do 5 tysi 🙂 tez odchodziłam od zmysłów liczylam na wszystkich kalkulatorach, polskich anguelskich wszędzie pokazywało ponizej normy no jednak dzieciątko rosło wiec teraz wiem i kazdemu bede o tym mówić ze beta nie jest wyznacznikiem i jezeli slabo przyrasta nie przekreśla to szansy na zdrową ciążę

Ja robilam bete 5 razy i nie dobiła mi nawet do 5 tysi 🙂 tez odchodziłam od zmysłów liczylam na wszystkich kalkulatorach, polskich anguelskich wszędzie pokazywało ponizej normy no jednak dzieciątko rosło wiec teraz wiem i kazdemu bede o tym mówić ze beta nie jest wyznacznikiem i jezeli slabo przyrasta nie przekreśla to szansy na zdrową ciążę
Oczywiście było wiele dziewczyn które pisały ze beta bardzo słabo rosła a mają zdrowe dzieci czasem na betę ma również wpływ wiele innych czynników

Tzn progesteron mieści się w normie, ja miałam 11.6 w 5 tygodniu ciąży a dwa dni później spadł do 9 po czym zaczęłam plamić i lekarz przepisał mi progesteron dopochwowo i doustnie, myślę że póki nie plamisz to nie masz czym się martwić, progesteron się bardzo waha w ciągu doby, jeden wynik nie jest miarodajny :)
Byłam jeszcze dziś u ginekologa. Zapisała mi dupka doustnie ale mówi że nie mam się martwić.
I uwaga, dziś 5+3 i widziałam zarodek 🙈 i dziś według USG wyszło 6+0.
Też tak miałyście że się tak zmieniało określenie wieku ciąży?

TO i tak chyba w te stronę zawsze jakoś tak cieszy 😊 gorzej jak okazuje się, że ciąża wg usg jest młodsza a tym bardziej kiedy się wie, co i dokładnie kiedy się działo 😊
To prawda. A żeby było śmiesznie to dzisiejsze USG odpowiada 1:1 terminowi z ostatniej miesiączki.
A trzy dni temu różnica 6 dni. Ciekawe.

reklama
Do góry