reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Mnie piersi bolą od samej owulacji, czyli od połowy kwietnia i od dwóch dni są już mniej bolesne i zastanawiam się czy one MUSZĄ boleć do końca pierwszego trymestru czy mogą odpoczywać sobie raz na kilka dni, to chyba nie ma reguły 🤷‍♀️ zresztą nie wiem, różne myśli przychodzą do głowy...
Dokładnie nad tym samym zastanawiałam się wczoraj, wiesz ja się boję bo osttanio jak poroniłam to pierwsze co piersi stały się mniej nabrzmiale... No ale też wtedy miałam od początku tak że nic na USG nie było widać więc nie ma chyba co porównywać

Dokładnie nad tym samym zastanawiałam się wczoraj, wiesz ja się boję bo osttanio jak poroniłam to pierwsze co piersi stały się mniej nabrzmiale... No ale też wtedy miałam od początku tak że nic na USG nie było widać więc nie ma chyba co porównywać
No myślę że kiedyś muszą przestać boleć chyba, bo to niemożliwe by bolały non stop 🤦‍♀️🤦‍♀️ nie wiem już jak to powinno wyglądać wszystko

Ja jeszcze do tego wszystkiego zrobiłam dziś betę, bo lekarz mi kazał zrobić jeszcze w tamtą środę i dziś(w środę mam wizytę) i moje wyniki z środy to 16823,0, a dziś niestety już tylko 44752:( i nie wiem czy to jest tak że ona później rośnie wolniej czy po prostu coś jest nie tak, oczyeiscie strasznie się zdenerwowałam i od razu napisałam sms do doktorka, ale powiedział że mam się nie przejmować i zobaczymy w środę... To mój 6+0... Macie jakieś doświadczenie z wynikami bety w takim czasie? Wcześniej miałam wzrosty koło 100/200%, a teraz jak wrzuciłam to do kalkulatora wychodzi na to że koło 50%

Mnie piersi bolą od samej owulacji, czyli od połowy kwietnia i od dwóch dni są już mniej bolesne i zastanawiam się czy one MUSZĄ boleć do końca pierwszego trymestru czy mogą odpoczywać sobie raz na kilka dni, to chyba nie ma reguły 🤷‍♀️ zresztą nie wiem, różne myśli przychodzą do głowy...
Piersi czasami odpoczywają ;) u mnie ból całości piersi przemieścił się na sutki... ohhh jak dwa wentylki czułe na każdy dotyk i mam czasami lekkie kłucie. Najwidoczniej tak to działa :)

Serduszko już nie bije. Dostalam skierowanie do szpitala. Jedziemy teraz na izbę przyjęć sprawdzić na innym usg bo tak mi lekarz kazał. Lekarz, który mnie badał pracuje w szpitalu więc dzwonił, że przyjedziemy teraz sprawdzić.
Nie, nie wierzę, tak mi przykro... Napisz że jednak wyszło na drugim usg, że wszystko ok. Nie wyobrażam sobie nawet co teraz przeżywasz 😭

Czesc dziewczyny :) w sumie to nie wiem czy będę styczniowa czy lutowa mama :) ostatni okres 24.04 - teraz jestem 8 dni po terminie i beta rośnie. Jutro mam wizytę u gina czy wszystko jest ok. To moja druga ciąża - synek ma już 2,5 roku :)

Trzymam za wszystkie Was kciuki :)
O, kochana w końcu ktoś na podobnym etapie co i ja 😁☺ u mnie ostatni okres 26.04. Ja mam wizytę za tydzień we wtorek i chyba oszaleję do tego czasu 😞 najbliższa rodzina już wie, mama jest wniebowzięta. Gdyby nie daj Bóg coś się stało to nie wiem komu pierwsze pęknie serce... 😞 momentami żałuję że powiedzieliśmy rodzicom

reklama
Lekarz na izbie przyjęć potwierdził to samo. Właściwie to już nie żył tydzień - półtora. Zarodek 6 mm bez akcji serca.
Chcieli mnie zostawić od razu w szpitalu, ale nie chciałam. Kazali się wstawić jutro o 8 rano z rzeczami.
Pytałam czy mogę w piątek bo w czwartek miałabym wizytę u tej pierwszej lekarki, która widziała serduszko. Miała bardzo dobry sprzęt. Ale nie dotrwam nawet - kosmowka zaczyna się już oddzielać.

Życzę Wam dziewczyny, żeby już żadna z Was nie musiała opuszczać tego miejsca, aż to stycznia. Żeby było Was tylko więcej.
Przyjdę pooglądać Wasze maluszki i pogratulować w styczniu.
Powodzenia!

Do góry