reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć.
Nieśmiało dołączam.
Pełna strachu i nadziei.
Wczoraj zrobiłam test tak grubych kresek jeszcze nie miałam. A dziś betę 3041.7. dziś mam 5+0 nie za wysoka beta?
Jutro idę na podstawowe badania, a w środę powtórka bety i prawdopodobnie obciążenia glukozą.
Jestem już po dwóch poronieniach w I trymestrze. W tej ciąży pierwszy raz mam leki. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Czy któraś z was miała tak wcześnie na poziomie 5+2 obciążenie glukoza i bierze insulinę od początku ciąży?

Wizytę u gina prywatnie mam 2.06 próbuje się gdzieś dostać na NFZ by mieć badania za free ale wszędzie tele porady ;/

Załączniki

• IMG_20200524_100532.jpg
    IMG_20200524_100532.jpg
    254,6 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Cześć.
Nieśmiało dołączam.
Pełna strachu i nadziei.
Wczoraj zrobiłam test tak grubych kresek jeszcze nie miałam. A dziś betę 3041.7. dziś mam 5+0 nie za wysoka beta?
Jutro idę na podstawowe badania, a w środę powtórka bety i prawdopodobnie obciążenia glukozą.
Jestem już po dwóch poronieniach w I trymestrze. W tej ciąży pierwszy raz mam leki. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Czy któraś z was miała tak wcześnie na poziomie 5+2 obciążenie glukoza i bierze insulinę od początku ciąży?

Wizytę u gina prywatnie mam 2.06 próbuje się gdzieś dostać na NFZ by mieć badania za free ale wszędzie tele porady ;/
Hej piękne kreseczki 😍😍😍 a znasz przyczynę poprzednich poronień?

Ja też po dwóch poronieniach, jestem na duphastonie i acardzie, ale już niestety miałam plamienia dwa razy. W piątek wizyta, to będzie 7+4, ale mam złe przeczucia :/ Byłam u hematologa 3 dni przed testem i wyniki dopiero będę mieć w ten piątek. A Ty na czym jesteś ?

To pewnie teraz już lekarz wie jak kolejna ciąże prowadzić, pewnie heparyna i acard :) teraz już na pewno będzie wszystko super 😍😍😍
Ja też po dwóch poronieniach, jestem na duphastonie i acardzie, ale już niestety miałam plamienia dwa razy. W piątek wizyta, to będzie 7+4, ale mam złe przeczucia :/ Byłam u hematologa 3 dni przed testem i wyniki dopiero będę mieć w ten piątek. A Ty na czym jesteś ?

Tak acard 150, heparyna 0.4, dupek 2x1, kwas foliowy 5mg, kwasy dba. I pewnie insulina bo ostatni miałam cukrzycę ciążową. Ja nigdy nie miałam plamien. Tylko poronienia zatrzymane i potem zabieg.
A jakie badania robiłaś?
Wiesz co było powodem strat?
Nie którzy mają po acardzie plamienia. Zaczęłaś brać w ciąży czy już wcześniej brałaś?

To będzie pierwsza wizyta? Ja od samego początku miałam plamienia i zatrzymał je duphaston po czym po tygodniu poszłam na usg i było wszystko okej :) plamienia rzadko oznaczają coś złego :) zdecydowanie częściej to fałszywy alarm :) a poprzednie poronienia też zwiastowaly u Ciebie plamienia?

Brałam acard 75 i po teście przerzuciłam się na 150. Miałam robiony ten pakiet z testdna i mam mutacje PAI-1 i MTFHR (czy jakoś tak). Hematolog powiedziała, że to nie jest podstawa do brania leków. Mam skierowanie do genetyka i immunologa, ale ze względu na wirus nie mogłam zrobić badań i po drodze okazało się, że znów jestem w ciąży.

Kochana ja tez po poronieniu i jestem 7+5, bądź dobrej myśli😀 ja dopiero pierwsze usg mam 03.06🙈 wiec ja mam powody do niepokoju jeszcze nic nie wiem 🤷🏼‍♀️

reklama
Do góry