reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Cześć.
Nieśmiało dołączam.
Pełna strachu i nadziei.
Wczoraj zrobiłam test tak grubych kresek jeszcze nie miałam. A dziś betę 3041.7. dziś mam 5+0 nie za wysoka beta?
Jutro idę na podstawowe badania, a w środę powtórka bety i prawdopodobnie obciążenia glukozą.
Jestem już po dwóch poronieniach w I trymestrze. W tej ciąży pierwszy raz mam leki. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Czy któraś z was miała tak wcześnie na poziomie 5+2 obciążenie glukoza i bierze insulinę od początku ciąży?

Wizytę u gina prywatnie mam 2.06 próbuje się gdzieś dostać na NFZ by mieć badania za free ale wszędzie tele porady ;/

Załączniki

• IMG_20200524_100532.jpg
    IMG_20200524_100532.jpg
    254,6 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Cześć.
Nieśmiało dołączam.
Pełna strachu i nadziei.
Wczoraj zrobiłam test tak grubych kresek jeszcze nie miałam. A dziś betę 3041.7. dziś mam 5+0 nie za wysoka beta?
Jutro idę na podstawowe badania, a w środę powtórka bety i prawdopodobnie obciążenia glukozą.
Jestem już po dwóch poronieniach w I trymestrze. W tej ciąży pierwszy raz mam leki. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Czy któraś z was miała tak wcześnie na poziomie 5+2 obciążenie glukoza i bierze insulinę od początku ciąży?

Wizytę u gina prywatnie mam 2.06 próbuje się gdzieś dostać na NFZ by mieć badania za free ale wszędzie tele porady ;/
Hej piękne kreseczki 😍😍😍 a znasz przyczynę poprzednich poronień?

Ja też po dwóch poronieniach, jestem na duphastonie i acardzie, ale już niestety miałam plamienia dwa razy. W piątek wizyta, to będzie 7+4, ale mam złe przeczucia :/ Byłam u hematologa 3 dni przed testem i wyniki dopiero będę mieć w ten piątek. A Ty na czym jesteś ?

To pewnie teraz już lekarz wie jak kolejna ciąże prowadzić, pewnie heparyna i acard :) teraz już na pewno będzie wszystko super 😍😍😍
Ja też po dwóch poronieniach, jestem na duphastonie i acardzie, ale już niestety miałam plamienia dwa razy. W piątek wizyta, to będzie 7+4, ale mam złe przeczucia :/ Byłam u hematologa 3 dni przed testem i wyniki dopiero będę mieć w ten piątek. A Ty na czym jesteś ?

Tak acard 150, heparyna 0.4, dupek 2x1, kwas foliowy 5mg, kwasy dba. I pewnie insulina bo ostatni miałam cukrzycę ciążową. Ja nigdy nie miałam plamien. Tylko poronienia zatrzymane i potem zabieg.
A jakie badania robiłaś?
Wiesz co było powodem strat?
Nie którzy mają po acardzie plamienia. Zaczęłaś brać w ciąży czy już wcześniej brałaś?

To będzie pierwsza wizyta? Ja od samego początku miałam plamienia i zatrzymał je duphaston po czym po tygodniu poszłam na usg i było wszystko okej :) plamienia rzadko oznaczają coś złego :) zdecydowanie częściej to fałszywy alarm :) a poprzednie poronienia też zwiastowaly u Ciebie plamienia?

Brałam acard 75 i po teście przerzuciłam się na 150. Miałam robiony ten pakiet z testdna i mam mutacje PAI-1 i MTFHR (czy jakoś tak). Hematolog powiedziała, że to nie jest podstawa do brania leków. Mam skierowanie do genetyka i immunologa, ale ze względu na wirus nie mogłam zrobić badań i po drodze okazało się, że znów jestem w ciąży.

Kochana ja tez po poronieniu i jestem 7+5, bądź dobrej myśli😀 ja dopiero pierwsze usg mam 03.06🙈 wiec ja mam powody do niepokoju jeszcze nic nie wiem 🤷🏼‍♀️

reklama
Do góry