reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

O co chodzi z tym przeciaganiem sie? Wolno czy nie wolno ja zauwazylam ze dokąd jestem w ciąży to mam częstą potrzebe przeciagania sie nieraz łapię sie ba tym ze podczas snu sie przeciagam 2 lub 3 razy nad samym ranem, niby nie powinno sie przeciągać tak dzisiaj uslyszalam [emoji2368]
Pierwsze słyszę :) to pewnie na zasadzie tego, żeby nie patrzeć przez wizjer w drzwiach, bo dziecko będzie miało zeza, nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude i nie łapać za brzuch jak się czegoś przestraszysz, bo dziecko będzie miało w tym miejscu znamię :D

Dawajcie coś jeszcze jak znacie! :D

reklama
Z chęcią :) wczoraj byłam u lekarza potwierdzić ciąże, bo była niespodzianką :) z której bardzo się cieszę [emoji3590] termin porodu wyznaczyła na 20.01.21 i kazała brać ten duphaston, czy wam na 1 wizycie też nie założono karty ciąży?
Ja jeszcze na wizycie nie byłam, mam dopiero 8.06 i wiem, że na pierwszej wizycie karty nie założą. Dopiero na drugiej, kiedy przyjdę z wynikami badań. Na pierwszej dostanę skierowanie

Pierwsze słyszę :) to pewnie na zasadzie tego, żeby nie patrzeć przez wizjer w drzwiach, bo dziecko będzie miało zeza, nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude i nie łapać za brzuch jak się czegoś przestraszysz, bo dziecko będzie miało w tym miejscu znamię :D

Dawajcie coś jeszcze jak znacie! :D
Ja znam jeszcze - nie nosić łańcuszków bo dziecko owinie się pępowiną 😁

A drugie pytanie, czy was też pobolewa czasem podbrzusze? Czy to jest normalne? Mnie też czasem zakluje jeden jajnik (lekarz kazał mi na to brać nospe, czytałam też o jej negatywnych skutkach w ciąży i nie wiem co o tym myśleć)...
Mnie nic nie pobolewa. Ale zapytałam lekarkę czy jakby brzuch bolał to gorzej jak się weźmie leki czy gorzej jak boli to powiedziała, że może boleć. I wtedy się położyć. Nie mówiła nic o nospie.
Ja bym była ostrożna. Wiadomo, że jak boli i lekarz pozwolił to czemu nie, ale na pewno bym nic nie brała przy lekkim dyskomforcie.

Ja znam jeszcze - nie nosić łańcuszków bo dziecko owinie się pępowiną [emoji16]
O tak! To też :D

Chyba smak mi się psuje. Gofey że śmietaną robione jak zawsze, Stary mówi, że dobre, A mi smakuje jak papier [emoji21]
20200523_082110.jpeg

Gratuluje 💕😘
Karte zakladaja gdy masz badania porobione, bynajmniej u mnie tak jest ;) ja nawet nie dostałam skierowan na badania ;) czekamy wpierw na serduszko ;) a ze u mnie ciaza mlodsza niz z OM ,to sobie poczekam ;)
Dziękuję kochana i wzajemnie, my również czekamy na serduszko ❤️

Wiecie co, z wysokością wynagrodzenia na zwolnieniu to jest chyba zależne od tego na jakiej podstawie jest się zatrudnionym. Jak ktoś jest na umowie zlecenie, czy kontrakcie, to właśnie wyliczają średnią z ostatnich 12 miesięcy, a jeśli jest umowa o pracę, tak jak ja, to jest liczona od tego, co jest na umowie. Ja w drugiej ciąży miałam tak samo placone, jak w pierwszej, A przecież byłam rok na 80% macierzyńskim. Jak przeszłam na l4 to miałam wyższe wpływy
Ale dokładnie się na tym nie znam
Na umowie o pracę też jest liczona średnia z ostatnich 12 miesięcy z dodatkami.
Tobie w drugiej ciąży liczyła się średnia z 12 miesięcy ale przed macierzyńskim, dlatego dostawalas więcej niż na macierzyńskim, które jest płatne 80% :)

Na umowie o pracę też jest liczona średnia z ostatnich 12 miesięcy z dodatkami.
Tobie w drugiej ciąży liczyła się średnia z 12 miesięcy ale przed macierzyńskim, dlatego dostawalas więcej niż na macierzyńskim, które jest płatne 80% :)
Aaaa :) czyli teraz na zwolnieniu też będzie liczone z czasu przed 1 ciążą?

reklama
Są tu jakieś dziewczyny które brały/biorą bromergon? Chciałabym zapytać jak wam lekarz kazał odstawić lek? Od razu czy stopniowo?
Ja biore juz od lutego z powodu prolaktyny. Po 1/2 tab wieczorem. Nie mam żadnych jazd po tym, ale lekarz uprzedzał, ze może być źle.

Do góry