reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

O co chodzi z tym przeciaganiem sie? Wolno czy nie wolno ja zauwazylam ze dokąd jestem w ciąży to mam częstą potrzebe przeciagania sie nieraz łapię sie ba tym ze podczas snu sie przeciagam 2 lub 3 razy nad samym ranem, niby nie powinno sie przeciągać tak dzisiaj uslyszalam [emoji2368]
Pierwsze słyszę :) to pewnie na zasadzie tego, żeby nie patrzeć przez wizjer w drzwiach, bo dziecko będzie miało zeza, nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude i nie łapać za brzuch jak się czegoś przestraszysz, bo dziecko będzie miało w tym miejscu znamię :D

Dawajcie coś jeszcze jak znacie! :D

reklama
Z chęcią :) wczoraj byłam u lekarza potwierdzić ciąże, bo była niespodzianką :) z której bardzo się cieszę [emoji3590] termin porodu wyznaczyła na 20.01.21 i kazała brać ten duphaston, czy wam na 1 wizycie też nie założono karty ciąży?
Ja jeszcze na wizycie nie byłam, mam dopiero 8.06 i wiem, że na pierwszej wizycie karty nie założą. Dopiero na drugiej, kiedy przyjdę z wynikami badań. Na pierwszej dostanę skierowanie

Pierwsze słyszę :) to pewnie na zasadzie tego, żeby nie patrzeć przez wizjer w drzwiach, bo dziecko będzie miało zeza, nie farbować włosów, bo dziecko będzie rude i nie łapać za brzuch jak się czegoś przestraszysz, bo dziecko będzie miało w tym miejscu znamię :D

Dawajcie coś jeszcze jak znacie! :D
Ja znam jeszcze - nie nosić łańcuszków bo dziecko owinie się pępowiną 😁

A drugie pytanie, czy was też pobolewa czasem podbrzusze? Czy to jest normalne? Mnie też czasem zakluje jeden jajnik (lekarz kazał mi na to brać nospe, czytałam też o jej negatywnych skutkach w ciąży i nie wiem co o tym myśleć)...
Mnie nic nie pobolewa. Ale zapytałam lekarkę czy jakby brzuch bolał to gorzej jak się weźmie leki czy gorzej jak boli to powiedziała, że może boleć. I wtedy się położyć. Nie mówiła nic o nospie.
Ja bym była ostrożna. Wiadomo, że jak boli i lekarz pozwolił to czemu nie, ale na pewno bym nic nie brała przy lekkim dyskomforcie.

Ja znam jeszcze - nie nosić łańcuszków bo dziecko owinie się pępowiną [emoji16]
O tak! To też :D

Chyba smak mi się psuje. Gofey że śmietaną robione jak zawsze, Stary mówi, że dobre, A mi smakuje jak papier [emoji21]
20200523_082110.jpeg

Gratuluje 💕😘
Karte zakladaja gdy masz badania porobione, bynajmniej u mnie tak jest ;) ja nawet nie dostałam skierowan na badania ;) czekamy wpierw na serduszko ;) a ze u mnie ciaza mlodsza niz z OM ,to sobie poczekam ;)
Dziękuję kochana i wzajemnie, my również czekamy na serduszko ❤️

Wiecie co, z wysokością wynagrodzenia na zwolnieniu to jest chyba zależne od tego na jakiej podstawie jest się zatrudnionym. Jak ktoś jest na umowie zlecenie, czy kontrakcie, to właśnie wyliczają średnią z ostatnich 12 miesięcy, a jeśli jest umowa o pracę, tak jak ja, to jest liczona od tego, co jest na umowie. Ja w drugiej ciąży miałam tak samo placone, jak w pierwszej, A przecież byłam rok na 80% macierzyńskim. Jak przeszłam na l4 to miałam wyższe wpływy
Ale dokładnie się na tym nie znam
Na umowie o pracę też jest liczona średnia z ostatnich 12 miesięcy z dodatkami.
Tobie w drugiej ciąży liczyła się średnia z 12 miesięcy ale przed macierzyńskim, dlatego dostawalas więcej niż na macierzyńskim, które jest płatne 80% :)

Na umowie o pracę też jest liczona średnia z ostatnich 12 miesięcy z dodatkami.
Tobie w drugiej ciąży liczyła się średnia z 12 miesięcy ale przed macierzyńskim, dlatego dostawalas więcej niż na macierzyńskim, które jest płatne 80% :)
Aaaa :) czyli teraz na zwolnieniu też będzie liczone z czasu przed 1 ciążą?

reklama
Są tu jakieś dziewczyny które brały/biorą bromergon? Chciałabym zapytać jak wam lekarz kazał odstawić lek? Od razu czy stopniowo?
Ja biore juz od lutego z powodu prolaktyny. Po 1/2 tab wieczorem. Nie mam żadnych jazd po tym, ale lekarz uprzedzał, ze może być źle.

Do góry