reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Witam Panie :) W teorii jak dobrze pójdzie to pod koniec stycznia mogę mieć termin porodu (test nieśmiało pokazał ciążę, ale na badanie za wcześnie) Nie cieszę się jeszcze tak jak niektóre z was, bo za dużo ostatnio widziałam "niepowodzeń" i to na różnych etapach ciąży. Ale do rzeczy:

Mam na tyle niefajną pracę, że pracuję to praca z ludźmi. Pracodawca trochę lekceważy kwestię związaną z koronawirusem więc każdego dnia sporo ryzykuję. Do tego zbliża się okres urlopowy i możliwe są zmiany pi 12 godzin. W którym tygodniu mogę "bezpiecznie" wziąć l4? Bezpiecznie oznacza, że idziemy w dobrym kierunku i że teoretycznie nic złego nie powinno się stać :) Rozmowa z pracodawcą będzie w dniu wręczenia zwolnienia, bo niepotrzene mi fochy i pretensje. ;)
Witamy, gratuluję 😉
Dla mnie są dwa momenty przełomowe kiedy można mówić o jakimś sukcesie. 13 tydzień ciąży kiedy wchodzi się w drugi trymestr. A drugi to bicie serduszka. Już tyle procesów zaszło po drodze, że jak jest serduszko to dobrze rokuje, chociaż nie daje gwarancji oczywiście.
Jak masz stresującą pracę to bym dala L4 od serduszka 😉 a jak dla Ciebie to za wcześnie to uciekaj jak tylko zaczniesz drugi trymestr.
Niektórzy jeszcze przeciągają "bezpiecznym" L4 od internisty na 2 tygodnie.

reklama
Robiłam jakoś w tamtym tyg (sobota i w tym tyg poniedziałek) i właśnie mam wysokie przyrosty, pierwszy 160,8 a po 48h 492,9 :p
Ja mam jeszcze wizytę zarezerwowana na wtorek i chyba pójdę już we wtorek, bo chciałabym l4, zastanawiam się czy mi bez problemu przepisze jak powiem, że mam stresującą pracę.... Miała może któraś z Was problem z otrzymaniem l4?

Jak rozmawiałam z lekarka to mówiła zeby nie mówić o ciężkiej pracy czy tam o nieodpowiednich warunkach w pracy tylko ze się zle czujemy . Bo lekarz musi wypisać l4 na chorobę a nie ze np praca jest ciężka .

Moje 4 mm szczęścia ❤❤❤

Załączniki

• 20200520_175948.jpg
    20200520_175948.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 86
Witam wszystkich. Bylam kiedyś grupowiczka kwietniaczków 2016 i bardzo chciałabym do was dołączyć. Staramy sie o dzidzie już 3 lata od poronienia. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki bym 19 kwietnia wczoraj beta 278. Oby nie był a za mała. Jutro będę powtarzać badanie i jestem strasznie niespokojna bo tak dług o na to czekaliśmy nawet 3 nieudane iui

reklama
Witam wszystkich. Bylam kiedyś grupowiczka kwietniaczków 2016 i bardzo chciałabym do was dołączyć. Staramy sie o dzidzie już 3 lata od poronienia. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki bym 19 kwietnia wczoraj beta 278. Oby nie był a za mała. Jutro będę powtarzać badanie i jestem strasznie niespokojna bo tak dług o na to czekaliśmy nawet 3 nieudane iui
Trzymam kciuki ✊

Do góry