magda9104
Fanka BB :)
Nie, tzn nie chodzi mi o to, że dokładnie 10 dni, ale im bliżej terminu, tym większy stresCzemu byś wolała 10 dni wcześniej? Jakaś data ulubiona?![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie, tzn nie chodzi mi o to, że dokładnie 10 dni, ale im bliżej terminu, tym większy stresCzemu byś wolała 10 dni wcześniej? Jakaś data ulubiona?![]()
Ja tez 7+1 i mi pokazuje 06.01. Pierwsze usg będę miała 03.06 wiec jeszcze troszkę muszę poczekać żeby się potwierdziłoJa mam 7+1 i na 7.01ale myśle ze będę grudniową mamą
Myślę, że wejście w II trymestr jest momentem, kiedy ciąża staje się bezpieczniejsza. Ryzyko utraty gwałtownie spadaWitam PanieW teorii jak dobrze pójdzie to pod koniec stycznia mogę mieć termin porodu (test nieśmiało pokazał ciążę, ale na badanie za wcześnie) Nie cieszę się jeszcze tak jak niektóre z was, bo za dużo ostatnio widziałam "niepowodzeń" i to na różnych etapach ciąży. Ale do rzeczy:
Mam na tyle niefajną pracę, że pracuję to praca z ludźmi. Pracodawca trochę lekceważy kwestię związaną z koronawirusem więc każdego dnia sporo ryzykuję. Do tego zbliża się okres urlopowy i możliwe są zmiany pi 12 godzin. W którym tygodniu mogę "bezpiecznie" wziąć l4? Bezpiecznie oznacza, że idziemy w dobrym kierunku i że teoretycznie nic złego nie powinno się staćRozmowa z pracodawcą będzie w dniu wręczenia zwolnienia, bo niepotrzene mi fochy i pretensje.
![]()
WitajWitam wszystkich. Bylam kiedyś grupowiczka kwietniaczków 2016 i bardzo chciałabym do was dołączyć. Staramy sie o dzidzie już 3 lata od poronienia. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki bym 19 kwietnia wczoraj beta 278. Oby nie był a za mała. Jutro będę powtarzać badanie i jestem strasznie niespokojna bo tak dług o na to czekaliśmy nawet 3 nieudane iui
Ok, rozumiemNie, tzn nie chodzi mi o to, że dokładnie 10 dni, ale im bliżej terminu, tym większy streswiem, jak koleżanka czekała aż w końcu urodzi, w końcu prawie dwa tyg po terminie balonik i różne metody wywoływania, mega stres, w końcu zielone wody... A tak w tym 38 tyg już spokojnie można rodzic, mi z synem odeszły wody i już nie było wyjścia, widziałam, że tego dnia muszę urodzić
a po prostu w nocy poszłam do WC, wstałam i czulam, że coś leci. Siadam dalej, wstaje, dalej leciało. A tak mi się spało dobrze, a tu już trzeba było się zbierać....
)
O tak! Ja W pierwszej ciąży 40+5, a w drugiej 40+4. Okropne to czekanie każdego dnia o te pytania wszystkich "kiedy rodzisz?", "urodziłaś już?" [emoji2959]Ok, rozumiem [emoji6] ma to sens. Nie myślałam w ten sposób, ale faktycznie lepiej 2 tyg wcześniej niż przenosić 2 tyg [emoji28]
Mi w aplikacji flo pokazuje termin na 1 lutyDziewczyny w tygodniu 4+, 5+
Na kiedy macie termin według kalkulatorów internetowych?
Już chyba za tydzień będą się zaczynać mamusie lutoweciekawe ile już nas jest
![]()