reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A ja mam aplikację ciąża + i preglife. Preglife pokazuje mi 6t+6dzien I liczy to jako 7 tydzien. Natomiast ciąża + pokazuje 6t+5 dzień i liczy jako 6 tydzien. Czemu tak?

reklama
Maskara z tym plakaniem i najgorsze ze nad tym się nie panuje 😁
A mój pies to buldog francuski - strasznie uparta jest, teraz mi to tym bardziej przeszkadza i bardzo szybko się wsciekam na nią☹
Oj tak nie da się nad tym zapanować. Mi się płakać chciało bo mi się płakać chce... 😉
Psa olej, nie ogarnia 😂

A ja mam aplikację ciąża + i preglife. Preglife pokazuje mi 6t+6dzien I liczy to jako 7 tydzien. Natomiast ciąża + pokazuje 6t+5 dzień i liczy jako 6 tydzien. Czemu tak?
To jest zależne od ustawień w aplikacji, możesz to zmienić. Jedna pokazuję który tydzień już minął a truga, który trwa.

Ja jakiś napadów głodu nie mam, ale mięsko bardzo mi smakuje. Normalnie żarłam słodycze a teraz wcale mnie nie ciągnie, no może tylko do lodów takich owocowych. W domu pełna szafka ze smakołykami a ja nic.
Wczoraj za to dwa razy jadłam obiad, bo mnie tak ciągnęło do klusek śląskich, że szok. Dziś jeszcze trochę zostało i już bym zeżarła, ale wstyd mi przed mężem. :errr:

Kurcze dziewczyny bez przesady, bo zaraz wyjdzie, że nic nie można jeść. Jak od czasu do czasu zjesz sobie wątróbkę to nic się nie stanie, nie popadajmy w paranoję.
Dokladnie,nie oopadajmy w paranoje 🙄

Rossig w pierwszej ciąży cc , syn nie rósł pon Ok 34 tygodniu , stan przedrzucawkowy i 37 tydzień skończony cc . Teraz co prawda mam leki od początku ale lekarka nie ukrywa ze nadciśnienie się pojawi i znowu będzie cc wcześniej.
Ojej to miałaś przeboje. To faktycznie może będzie dzidzia z grudnia ☺️

Mi z aplikacji wychodzi 2 stycznia więc nie zdziwię się jeśli zostanę grudniową mamą ale jutro pewnie będę wiedzieć coś więcej bo udało mi się przełożyć wizytę u lekarza na jutro. Dziewczyny zaczynam się stresować :)

A jaka masz tą drugą apke na okres? Pokaż zdjęcie 😁
Ta apka ogólnie jakoś dziwnie liczy że cykl zaczyna się od dnia 0 🤔 wolę korzystać chyba jednak z tej typowo ciążowej. W tej pokazuje 4+1, a w preglife 4+3

Załączniki

• Screenshot_20200521_133316_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    Screenshot_20200521_133316_com.popularapp.periodcalendar.jpg
    271,9 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Nasza z 30.04 xD i mi tak pokazuje 21/22.01 idealnie na dzień babci i dziadka ❤❤❤
ojej! nie wpadłąm że to będzie na dzień babci i dziadka.... ale kino 😂 😂 😂

Zobacz na appce ciąża +
Ja miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki 17.04 i mi wychodzi 22.01

Koleżanko mamy taką samą sytuacje :D

No mi w necie właśnie termin zm 20.01 pokazało, a apka na 17.01 [emoji848]
Nasza dzidzia dokładnie z 01.05 [emoji2960]
u mnie poczęcie na pewno 30.04, mam cykle 27-28 dni - wydaje mi sie że te aplikacje ciążowe "domyślnie" mają że liczą na podstawie cykli 28 dni

Do góry