reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja pierwsze kilkanaście dni czułam się naprawde dobrze, pełna ekscytacji, radosci i euforii bez nerwów, bez robienia dram i koglu moglu w głowie. Mi sie jakies klepki poprzestawiały po wizycie u ginekologa bo nie było widać zarodka i za dużo internatów się naczytalam ( było za wcześnie na zarodek)... na drugi dzień rano już drama, ryk i katastrofa bo właśnie cycki przestały boleć i siostra coś nie tak powiedziała i kumulacja jak w totolotku 😂🤦‍♀️. Późnej byłam w sklepie i zastanawiałam się czy straciłam mózg bo 4 razy chodziłam z burakami na wagę bo zapominałam kodu 😂🤣... teraz ogólnie poranki mam słabsze A popołudnia i wieczory raczej ok. Ja sobie staram się pomóc szybkim spacerem A raczej mój T mnie wyciąga codziennie chociaż na 15 min, muzyka, książki, filmy, sprzątanie. Ale wydaje mi się mimo wszystko że lepiej odreagować i wyrzucić emocje niż się blokować... Nie obwiniaj się kochana hormony też pewnie robią swoje i robią emocjonalną rozpierduche czyli możemy uznać to za Objaw!!! Haha 😁🥰😘
Dzięki kochana ❤️
Tak to jest chyba kwestia hormonów i to też jakiś objaw 😅
Ja mam podobnie do Ciebie bo mi się zapomina dużo rzeczy tak dziwnie 🙄
Niestety nie mogę wyjść na spacer, ani posprzątać bo mi lekarz zabronił i to też u mnie potęguje takie przytłoczenie. W film się jakoś nie potrafię wkręcić, ani w książkę bo myśli mi błądzą gdzie indziej 🙄
Bede się męczyć do wizyty i mieć wyrzuty z tego powodu. Myślałam, że początki L4 będą takie cudowne. Będę spać do 12 i filmy oglądać, a tu o 6 rano już budzik dzwoni na tabletkę i potem nie mogę zasnąć.
To wszystko mnie przyłącza trochę. Te emocje ehh... 😔

reklama
Spoko mój o 6 rano dostał taka zjebe odemnie ze szok. A o co poszło... usłyszałam tekst tyle rzeczy trzeba dziecku kupić A ciekawe czy twoje koleżanki też miały takie rzeczy jak ty chcesz. Jak na niego wydarlam moja mordke. A co mnie koleżanki obchodzą. O losie od 6 jeszcze nie rozmawiam z nim haha

o to to to, mój już zaplanował, że wózek, łóżeczko i jakieś tam pierdoły to weźmiemy od jego brata. Po mojej minie chyba się zorientował co o tym myślę, bo już więcej o tym nie wspominał. Są rzeczy, które będę kupować używane, ale mimo to chcę żeby mi się podobały. To moje pierwsze dziecko i prawdopodobnie więcej nie będziemy mieć więc chce mieć tą przyjemność z wybieranie rzeczy i urządzenia wszystkiego jak chcę.

We wtorek ;) mialam w ub ale niby nic nie zobaczyl, zaczal mnie pytac czy przydatki mnie bola 🙄 mowil ze nie widzi tego dobrze bo pecherzyk ma tylko 0.46 a powiniem miec ponad 1 🙄 zaczal mi truc o pustym pecherzyku jak i o ciazy pozamacicznej.. 🙄😒 kretyn..
Niektórzy Lekarze czasami mogliby mieć odrobinę więcej wyczucia i taktu a nie
zachowywać się jak takie buraki bez empati .. mówi tak jakby conajmniej był jasnowidzem albo Bogiem... a na tym etapie ciąży tak właściwie nie ma co osądzać bo nie jest w stanie przewidzieć kiedy było zagniezdzenie itp .. A nawet jak by miał jakieś obawy mógł się zamknąć i zostawić to dla siebie ... będę trzymała kciuki we wtorek! Na którą godzinę masz wizytę?

o to to to, mój już zaplanował, że wózek, łóżeczko i jakieś tam pierdoły to weźmiemy od jego brata. Po mojej minie chyba się zorientował co o tym myślę, bo już więcej o tym nie wspominał. Są rzeczy, które będę kupować używane, ale mimo to chcę żeby mi się podobały. To moje pierwsze dziecko i prawdopodobnie więcej nie będziemy mieć więc chce mieć tą przyjemność z wybieranie rzeczy i urządzenia wszystkiego jak chcę.

Właśnie o to chodzi .... oni tego nie rozumieją

Spoko mój o 6 rano dostał taka zjebe odemnie ze szok. A o co poszło... usłyszałam tekst tyle rzeczy trzeba dziecku kupić A ciekawe czy twoje koleżanki też miały takie rzeczy jak ty chcesz. Jak na niego wydarlam moja mordke. A co mnie koleżanki obchodzą. O losie od 6 jeszcze nie rozmawiam z nim haha
Haha mam to samo !! Sobie mogę odmówić ale mojemu dzidziusiowi nie ! Tym bardziej że pierwsze i wyczekane. Jak słyszę zdanie,że coś jest moim wymysłem to aż mi się nóż w kieszeni otwiera 😂😂😂. Wymysł, czy nie no co ja mogę jak o niektórych rzeczach człowiek pół życia marzył 🥰😂

Niektórzy Lekarze czasami mogliby mieć odrobinę więcej wyczucia i taktu a nie
zachowywać się jak takie buraki bez empati .. mówi tak jakby conajmniej był jasnowidzem albo Bogiem... a na tym etapie ciąży tak właściwie nie ma co osądzać bo nie jest w stanie przewidzieć kiedy było zagniezdzenie itp .. A nawet jak by miał jakieś obawy mógł się zamknąć i zostawić to dla siebie ... będę trzymała kciuki we wtorek! Na którą godzinę masz wizytę?
Dokladnie, ale szczerze to sie do niego przyzwyczailam , nie traktuje jego slow zbyt powaznie,mam swoje lata i swoja wiedze,chociaz ginekologiem nie jestem,ale mam swoj rozum,nie ufam lekarzom za bardzo.. wiec i tak diagnozuje sie sama 😂😂😂😂 on ma usg co wizyte wiec jak slyszalam serduszko i widzialam bąbla w drugiej ciazy to bylam spokojna i jego gadanie mialam w dupie ;) mam na 16.30 ;)

Haha mam to samo !! Sobie mogę odmówić ale mojemu dzidziusiowi nie ! Tym bardziej że pierwsze i wyczekane. Jak słyszę zdanie,że coś jest moim wymysłem to aż mi się nóż w kieszeni otwiera 😂😂😂. Wymysł, czy nie no co ja mogę jak o niektórych rzeczach człowiek pół życia marzył 🥰😂

No ja to mam fazę na oglądanie wózków. Ale jakaaaaaa😂 chciałam mima xari A teraz patrzę że jednak hot mom ma wygodniejsze koszyk pod wózkiem. Ale ja mam problemy hahaha

Czyli nie tylko u mnie takie historie się dzieją :-D

reklama
Do góry