reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja pierwsze kilkanaście dni czułam się naprawde dobrze, pełna ekscytacji, radosci i euforii bez nerwów, bez robienia dram i koglu moglu w głowie. Mi sie jakies klepki poprzestawiały po wizycie u ginekologa bo nie było widać zarodka i za dużo internatów się naczytalam ( było za wcześnie na zarodek)... na drugi dzień rano już drama, ryk i katastrofa bo właśnie cycki przestały boleć i siostra coś nie tak powiedziała i kumulacja jak w totolotku 😂🤦‍♀️. Późnej byłam w sklepie i zastanawiałam się czy straciłam mózg bo 4 razy chodziłam z burakami na wagę bo zapominałam kodu 😂🤣... teraz ogólnie poranki mam słabsze A popołudnia i wieczory raczej ok. Ja sobie staram się pomóc szybkim spacerem A raczej mój T mnie wyciąga codziennie chociaż na 15 min, muzyka, książki, filmy, sprzątanie. Ale wydaje mi się mimo wszystko że lepiej odreagować i wyrzucić emocje niż się blokować... Nie obwiniaj się kochana hormony też pewnie robią swoje i robią emocjonalną rozpierduche czyli możemy uznać to za Objaw!!! Haha 😁🥰😘
Dzięki kochana ❤️
Tak to jest chyba kwestia hormonów i to też jakiś objaw 😅
Ja mam podobnie do Ciebie bo mi się zapomina dużo rzeczy tak dziwnie 🙄
Niestety nie mogę wyjść na spacer, ani posprzątać bo mi lekarz zabronił i to też u mnie potęguje takie przytłoczenie. W film się jakoś nie potrafię wkręcić, ani w książkę bo myśli mi błądzą gdzie indziej 🙄
Bede się męczyć do wizyty i mieć wyrzuty z tego powodu. Myślałam, że początki L4 będą takie cudowne. Będę spać do 12 i filmy oglądać, a tu o 6 rano już budzik dzwoni na tabletkę i potem nie mogę zasnąć.
To wszystko mnie przyłącza trochę. Te emocje ehh... 😔

reklama
Spoko mój o 6 rano dostał taka zjebe odemnie ze szok. A o co poszło... usłyszałam tekst tyle rzeczy trzeba dziecku kupić A ciekawe czy twoje koleżanki też miały takie rzeczy jak ty chcesz. Jak na niego wydarlam moja mordke. A co mnie koleżanki obchodzą. O losie od 6 jeszcze nie rozmawiam z nim haha

o to to to, mój już zaplanował, że wózek, łóżeczko i jakieś tam pierdoły to weźmiemy od jego brata. Po mojej minie chyba się zorientował co o tym myślę, bo już więcej o tym nie wspominał. Są rzeczy, które będę kupować używane, ale mimo to chcę żeby mi się podobały. To moje pierwsze dziecko i prawdopodobnie więcej nie będziemy mieć więc chce mieć tą przyjemność z wybieranie rzeczy i urządzenia wszystkiego jak chcę.

We wtorek ;) mialam w ub ale niby nic nie zobaczyl, zaczal mnie pytac czy przydatki mnie bola 🙄 mowil ze nie widzi tego dobrze bo pecherzyk ma tylko 0.46 a powiniem miec ponad 1 🙄 zaczal mi truc o pustym pecherzyku jak i o ciazy pozamacicznej.. 🙄😒 kretyn..
Niektórzy Lekarze czasami mogliby mieć odrobinę więcej wyczucia i taktu a nie
zachowywać się jak takie buraki bez empati .. mówi tak jakby conajmniej był jasnowidzem albo Bogiem... a na tym etapie ciąży tak właściwie nie ma co osądzać bo nie jest w stanie przewidzieć kiedy było zagniezdzenie itp .. A nawet jak by miał jakieś obawy mógł się zamknąć i zostawić to dla siebie ... będę trzymała kciuki we wtorek! Na którą godzinę masz wizytę?

o to to to, mój już zaplanował, że wózek, łóżeczko i jakieś tam pierdoły to weźmiemy od jego brata. Po mojej minie chyba się zorientował co o tym myślę, bo już więcej o tym nie wspominał. Są rzeczy, które będę kupować używane, ale mimo to chcę żeby mi się podobały. To moje pierwsze dziecko i prawdopodobnie więcej nie będziemy mieć więc chce mieć tą przyjemność z wybieranie rzeczy i urządzenia wszystkiego jak chcę.

Właśnie o to chodzi .... oni tego nie rozumieją

Spoko mój o 6 rano dostał taka zjebe odemnie ze szok. A o co poszło... usłyszałam tekst tyle rzeczy trzeba dziecku kupić A ciekawe czy twoje koleżanki też miały takie rzeczy jak ty chcesz. Jak na niego wydarlam moja mordke. A co mnie koleżanki obchodzą. O losie od 6 jeszcze nie rozmawiam z nim haha
Haha mam to samo !! Sobie mogę odmówić ale mojemu dzidziusiowi nie ! Tym bardziej że pierwsze i wyczekane. Jak słyszę zdanie,że coś jest moim wymysłem to aż mi się nóż w kieszeni otwiera 😂😂😂. Wymysł, czy nie no co ja mogę jak o niektórych rzeczach człowiek pół życia marzył 🥰😂

Niektórzy Lekarze czasami mogliby mieć odrobinę więcej wyczucia i taktu a nie
zachowywać się jak takie buraki bez empati .. mówi tak jakby conajmniej był jasnowidzem albo Bogiem... a na tym etapie ciąży tak właściwie nie ma co osądzać bo nie jest w stanie przewidzieć kiedy było zagniezdzenie itp .. A nawet jak by miał jakieś obawy mógł się zamknąć i zostawić to dla siebie ... będę trzymała kciuki we wtorek! Na którą godzinę masz wizytę?
Dokladnie, ale szczerze to sie do niego przyzwyczailam , nie traktuje jego slow zbyt powaznie,mam swoje lata i swoja wiedze,chociaz ginekologiem nie jestem,ale mam swoj rozum,nie ufam lekarzom za bardzo.. wiec i tak diagnozuje sie sama 😂😂😂😂 on ma usg co wizyte wiec jak slyszalam serduszko i widzialam bąbla w drugiej ciazy to bylam spokojna i jego gadanie mialam w dupie ;) mam na 16.30 ;)

Haha mam to samo !! Sobie mogę odmówić ale mojemu dzidziusiowi nie ! Tym bardziej że pierwsze i wyczekane. Jak słyszę zdanie,że coś jest moim wymysłem to aż mi się nóż w kieszeni otwiera 😂😂😂. Wymysł, czy nie no co ja mogę jak o niektórych rzeczach człowiek pół życia marzył 🥰😂

No ja to mam fazę na oglądanie wózków. Ale jakaaaaaa😂 chciałam mima xari A teraz patrzę że jednak hot mom ma wygodniejsze koszyk pod wózkiem. Ale ja mam problemy hahaha

Czyli nie tylko u mnie takie historie się dzieją :-D

reklama
Do góry