reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć!
I mnie niestety dziś okres :( A taka już byłam pewna. Nawet mi się śniło że jestem w ciąży. No nic... do następnego miesiąca. Odmeldowuje się :(
Hej. Przykro mi i trzymam kciuki, żeby się udało. Mi też się śniło że test ma dwie kreski i wtedy już w ogóle się zestresowałam jak sobie dam radę. Trzymam mocno kciuki za Was

reklama
Dziewczyny, i ja dołączam. Moje dzisiejsze testy w załączniku :)

Mam do Was pytanie. Kiedy najlepiej iść do lekarza? Aplikacja pokazuje 5 tydzień ale to pewnie ze wcześnie.

Załączniki

• 96774323_832295647278369_60440205718454272_n.jpg
    96774323_832295647278369_60440205718454272_n.jpg
    462,8 KB · Wyświetleń: 92
  • 96842334_283823689306617_3983448305794285568_n.jpg
    96842334_283823689306617_3983448305794285568_n.jpg
    68,9 KB · Wyświetleń: 83
  • 97050909_293231651682978_284103591185088512_n.jpg
    97050909_293231651682978_284103591185088512_n.jpg
    168,3 KB · Wyświetleń: 83
Dziewczyny, i ja dołączam. Moje dzisiejsze testy w załączniku :)

Mam do Was pytanie. Kiedy najlepiej iść do lekarza? Aplikacja pokazuje 5 tydzień ale to pewnie ze wcześnie.
Witaj 😊 gratuluje, niestety nie powiem Ci czy na 100% mam rację, ale mozesz juz sie zapisać do lekarza nawet jesli na usg nie będzie nic widac za bardzo to chociaż sprawdzisz czy jest pecherzyk ciążowy 🙂

Ja mam jutro USG jestem taka ciekawa czy usłyszę serduszko . Nie mogę doczekać się.
A słuchajcie mamuśki imiona wybrane ?
U nas dla chłopca prawdopodobnie Gabriel A córka Lilly

Ja to jeszcze w ciąży nie byłam a już od lat mam wybrane imiona. Chce żeby były to imiona już występujące w rodzinie. Chłopak będzie miał na imię Julian po teściu a dziewczynka Franciszka po mojej babci. Jak widać lubię stare imiona. I tak, mąż jeszcze nie wie.

Ja mimo wszystko uważam, że jeśli coś ma się stać to i tak się stanie, więc wybory imion nie są niczym złym 😊

Pewnie, zabobony i tyle

Dla mnie to są głupie zabobony i jeśli ktos z rodziny by mi coś takiego powiedział, to pewnie specjalnie bym coś kupiła 😂 Teoretycznie nie powinnam nosić łańcuszków, bo dzieciątko się pępowiną owinie... masakra, że ktos mógł takie coś wymyślić

Mi narazie nikt nie dawał takich rad. Myśle, ze trochę się boja, bo z moim charakterem...:cool2:

Ja nie wymiotuje ale mam mdlosci 🙄
u mnie to samo

Ostatnia edycja:
Ja mam jutro USG jestem taka ciekawa czy usłyszę serduszko . Nie mogę doczekać się.
A słuchajcie mamuśki imiona wybrane ?
U nas dla chłopca prawdopodobnie Gabriel A córka Lilly
My z mężem juz 2 dni po pozytywnym teście dyskutowaliśmy o imionach dla córeczki mamy z synkiem ciężko bo imiona ktore mi sie podobaja nie koniecznie są w guście męża 🙈

My z mężem juz 2 dni po pozytywnym teście dyskutowaliśmy o imionach dla córeczki mamy z synkiem ciężko bo imiona ktore mi sie podobaja nie koniecznie są w guście męża 🙈
Może to głupie ale nie raz się przekonałam że dziecko "samo" sobie wybiera imię. Przy córce kłóciliśmy się z mężem on chciał Justynę a ja Dorotkę, a pod koniec ciąży oglądaliśmy 39 i pol i tam była Marta. Mąż mówi " może Marta?" Ja: " no s sumie to ładne imię" i tak zostało, z synkiem jak powiedziałam moim rodzicom o ciąży to byli akurat w kaplicy sw. Michała i tatą biegał pół godziny po wiosce żeby złapać zasięg i pogratulować a do tego mówi że nie wie jakim cudem ten SMS we ogóle przyszedł bez zasięgu więc stwierdziłam że w takim razie chyba będzie Michał, ale wcale mi się to imię nie podobało i dyskutowaliśmy nad innymi,a na porodówce jak Pani zapytała to jakoś z automatu wystrzelilam że Michał. Trzeciemu brat wybrał imię i teraz wszyscy się z nas śmieją że wybieramy same imiona na "M" a w zasadzie nigdy nie myśleliśmy o pierwszej literce.

reklama
Może to głupie ale nie raz się przekonałam że dziecko "samo" sobie wybiera imię. Przy córce kłóciliśmy się z mężem on chciał Justynę a ja Dorotkę, a pod koniec ciąży oglądaliśmy 39 i pol i tam była Marta. Mąż mówi " może Marta?" Ja: " no s sumie to ładne imię" i tak zostało, z synkiem jak powiedziałam moim rodzicom o ciąży to byli akurat w kaplicy sw. Michała i tatą biegał pół godziny po wiosce żeby złapać zasięg i pogratulować a do tego mówi że nie wie jakim cudem ten SMS we ogóle przyszedł bez zasięgu więc stwierdziłam że w takim razie chyba będzie Michał, ale wcale mi się to imię nie podobało i dyskutowaliśmy nad innymi,a na porodówce jak Pani zapytała to jakoś z automatu wystrzelilam że Michał. Trzeciemu brat wybrał imię i teraz wszyscy się z nas śmieją że wybieramy same imiona na "M" a w zasadzie nigdy nie myśleliśmy o pierwszej literce.
Piękne historie, być może i w naszy przypadku będzie tak samo, tez duzo slyszalam podobnych przypadkach, moja przyjaciolka byla w ciąży jakis czas temu obydwoje z mężem chcieli Aleksandra a kiedy ich synek urodzil sie i popatrzyli na niego obydwoje stwierdzili ze to nie Aleksander 😂, tylko Filip, podobno nie wygladal na Aleksandra 🙈

Do góry