Hej. Przykro mi i trzymam kciuki, żeby się udało. Mi też się śniło że test ma dwie kreski i wtedy już w ogóle się zestresowałam jak sobie dam radę. Trzymam mocno kciuki za WasCześć!
I mnie niestety dziś okres A taka już byłam pewna. Nawet mi się śniło że jestem w ciąży. No nic... do następnego miesiąca. Odmeldowuje się
reklama
Ada0701
Fanka BB :)
DamDaj znać❤trzymamy kciuki.
ZawszeWięcej
Dziewczyny, i ja dołączam. Moje dzisiejsze testy w załączniku
Mam do Was pytanie. Kiedy najlepiej iść do lekarza? Aplikacja pokazuje 5 tydzień ale to pewnie ze wcześnie.
Mam do Was pytanie. Kiedy najlepiej iść do lekarza? Aplikacja pokazuje 5 tydzień ale to pewnie ze wcześnie.
Załączniki
anusiaanusia
Dziewczyny, i ja dołączam. Moje dzisiejsze testy w załączniku
Zapisz się na za tydzień będzie już coś widać
Ada0701
Witaj gratuluje, niestety nie powiem Ci czy na 100% mam rację, ale mozesz juz sie zapisać do lekarza nawet jesli na usg nie będzie nic widac za bardzo to chociaż sprawdzisz czy jest pecherzyk ciążowyDziewczyny, i ja dołączam. Moje dzisiejsze testy w załączniku
Ja mam jutro USG jestem taka ciekawa czy usłyszę serduszko . Nie mogę doczekać się.
A słuchajcie mamuśki imiona wybrane ?
U nas dla chłopca prawdopodobnie Gabriel A córka Lilly
Ja to jeszcze w ciąży nie byłam a już od lat mam wybrane imiona. Chce żeby były to imiona już występujące w rodzinie. Chłopak będzie miał na imię Julian po teściu a dziewczynka Franciszka po mojej babci. Jak widać lubię stare imiona. I tak, mąż jeszcze nie wie.
Ja mimo wszystko uważam, że jeśli coś ma się stać to i tak się stanie, więc wybory imion nie są niczym złym
Pewnie, zabobony i tyle
Dla mnie to są głupie zabobony i jeśli ktos z rodziny by mi coś takiego powiedział, to pewnie specjalnie bym coś kupiła Teoretycznie nie powinnam nosić łańcuszków, bo dzieciątko się pępowiną owinie... masakra, że ktos mógł takie coś wymyślić
Mi narazie nikt nie dawał takich rad. Myśle, ze trochę się boja, bo z moim charakterem...
u mnie to samoJa nie wymiotuje ale mam mdlosci
Ostatnia edycja:
Ada0701
My z mężem juz 2 dni po pozytywnym teście dyskutowaliśmy o imionach dla córeczki mamy z synkiem ciężko bo imiona ktore mi sie podobaja nie koniecznie są w guście mężaJa mam jutro USG jestem taka ciekawa czy usłyszę serduszko . Nie mogę doczekać się.
A słuchajcie mamuśki imiona wybrane ?
U nas dla chłopca prawdopodobnie Gabriel A córka Lilly
Może to głupie ale nie raz się przekonałam że dziecko "samo" sobie wybiera imię. Przy córce kłóciliśmy się z mężem on chciał Justynę a ja Dorotkę, a pod koniec ciąży oglądaliśmy 39 i pol i tam była Marta. Mąż mówi " może Marta?" Ja: " no s sumie to ładne imię" i tak zostało, z synkiem jak powiedziałam moim rodzicom o ciąży to byli akurat w kaplicy sw. Michała i tatą biegał pół godziny po wiosce żeby złapać zasięg i pogratulować a do tego mówi że nie wie jakim cudem ten SMS we ogóle przyszedł bez zasięgu więc stwierdziłam że w takim razie chyba będzie Michał, ale wcale mi się to imię nie podobało i dyskutowaliśmy nad innymi,a na porodówce jak Pani zapytała to jakoś z automatu wystrzelilam że Michał. Trzeciemu brat wybrał imię i teraz wszyscy się z nas śmieją że wybieramy same imiona na "M" a w zasadzie nigdy nie myśleliśmy o pierwszej literce.My z mężem juz 2 dni po pozytywnym teście dyskutowaliśmy o imionach dla córeczki mamy z synkiem ciężko bo imiona ktore mi sie podobaja nie koniecznie są w guście męża
reklama
Ada0701
Piękne historie, być może i w naszy przypadku będzie tak samo, tez duzo slyszalam podobnych przypadkach, moja przyjaciolka byla w ciąży jakis czas temu obydwoje z mężem chcieli Aleksandra a kiedy ich synek urodzil sie i popatrzyli na niego obydwoje stwierdzili ze to nie Aleksander , tylko Filip, podobno nie wygladal na AleksandraMoże to głupie ale nie raz się przekonałam że dziecko "samo" sobie wybiera imię. Przy córce kłóciliśmy się z mężem on chciał Justynę a ja Dorotkę, a pod koniec ciąży oglądaliśmy 39 i pol i tam była Marta. Mąż mówi " może Marta?" Ja: " no s sumie to ładne imię" i tak zostało, z synkiem jak powiedziałam moim rodzicom o ciąży to byli akurat w kaplicy sw. Michała i tatą biegał pół godziny po wiosce żeby złapać zasięg i pogratulować a do tego mówi że nie wie jakim cudem ten SMS we ogóle przyszedł bez zasięgu więc stwierdziłam że w takim razie chyba będzie Michał, ale wcale mi się to imię nie podobało i dyskutowaliśmy nad innymi,a na porodówce jak Pani zapytała to jakoś z automatu wystrzelilam że Michał. Trzeciemu brat wybrał imię i teraz wszyscy się z nas śmieją że wybieramy same imiona na "M" a w zasadzie nigdy nie myśleliśmy o pierwszej literce.