reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny odkryłam fajną stronę. Jakaś reklama mi się wyświetliła na fb. Można codziennie sprawdzać wielkość dziecka. Szkoda, że aplikacja nie ma takiej opcji ☺️
Można też pobrać za darmo książkę o żywieniu w ciąży rekomendowaną przez instytut matki i dziecka. Ja już pobrałam i zaczynam czytać. Strona 1000dni.pl
Zobacz załącznik 1119129Zobacz załącznik 1119130

Widziałam ale jakoś mi sie źle kojarzy że jabłko noszę w brzuchu 😂😂😂

reklama
Dzis przyjrzalam sie zdjeciu i golym okiem widac w srodku pecherza kulke taka jakby otoczke.. na samym dole pecherza.

Załączniki

• IMAG8488.jpg
    IMAG8488.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 89
Zobaczcie mój brzuch normalnie 1 zdjecid i mój brzuch jak wciagne 2 zdjecie haha

Załączniki

• received_935354210268306.jpeg
    received_935354210268306.jpeg
    41,7 KB · Wyświetleń: 80
  • received_674478506677007.jpeg
    received_674478506677007.jpeg
    26,5 KB · Wyświetleń: 76
Dla mnie to są głupie zabobony i jeśli ktos z rodziny by mi coś takiego powiedział, to pewnie specjalnie bym coś kupiła 😂 Teoretycznie nie powinnam nosić łańcuszków, bo dzieciątko się pępowiną owinie... masakra, że ktos mógł takie coś wymyślić
Nie nie ja nie wierzę w zabobony. Może To wynika stąd że jestem starsza i to nie moja pierwsza ciąża. Przy pierwszej wszystko było takie fajne takie wow:)
A co do imion mi się podoba Anastazja, Blanka, Kaja i Sara a dla chłopca Nikodem

Wiecie co na tej stronie jest kalkulator spożywanego wapnia. Norma dla kobiet w ciąży to 1500 mg, a mi wyszlo 600 :o grozi to nieprawidłowym rozwojem kości/kręgosłupa.
No i teraz jak zwiększyć? Na nic za bardzo nie mam ochoty. Najlepszym źródłem jest ser żółty, ale zalecane jest tylko dwa plasterki dziennie bo powoduje cholesterol. Maślanek i jogurtów nie lubię. Czyli wyszło, że musiałabym uzupełniać pijąc 1.5 mleka dziennie :o:oops:
Jak to u Was jest z nabiałem i czy macie normę?

reklama
Wiecie co na tej stronie jest kalkulator spożywanego wapnia. Norma dla kobiet w ciąży to 1500 mg, a mi wyszlo 600 :o grozi to nieprawidłowym rozwojem kości/kręgosłupa.
No i teraz jak zwiększyć? Na nic za bardzo nie mam ochoty. Najlepszym źródłem jest ser żółty, ale zalecane jest tylko dwa plasterki dziennie bo powoduje cholesterol. Maślanek i jogurtów nie lubię. Czyli wyszło, że musiałabym uzupełniać pijąc 1.5 mleka dziennie :o:oops:
Jak to u Was jest z nabiałem i czy macie normę?
Ja jogurtow nie ale robie sobie kefir ze swojskiego mleka i to pije 750ml dziennie albo co dwa dni, zalezy jak szybko sie zrobi.. taki kefir nie wyjdzie niestety sam ze sklepowego mleka, kiedys probowalam.

Do góry