reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny odkryłam fajną stronę. Jakaś reklama mi się wyświetliła na fb. Można codziennie sprawdzać wielkość dziecka. Szkoda, że aplikacja nie ma takiej opcji ☺️
Można też pobrać za darmo książkę o żywieniu w ciąży rekomendowaną przez instytut matki i dziecka. Ja już pobrałam i zaczynam czytać. Strona 1000dni.pl
Zobacz załącznik 1119129Zobacz załącznik 1119130

Widziałam ale jakoś mi sie źle kojarzy że jabłko noszę w brzuchu 😂😂😂

reklama
Dzis przyjrzalam sie zdjeciu i golym okiem widac w srodku pecherza kulke taka jakby otoczke.. na samym dole pecherza.

Załączniki

• IMAG8488.jpg
    IMAG8488.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 86
Zobaczcie mój brzuch normalnie 1 zdjecid i mój brzuch jak wciagne 2 zdjecie haha

Załączniki

• received_935354210268306.jpeg
    received_935354210268306.jpeg
    41,7 KB · Wyświetleń: 78
  • received_674478506677007.jpeg
    received_674478506677007.jpeg
    26,5 KB · Wyświetleń: 73
Dla mnie to są głupie zabobony i jeśli ktos z rodziny by mi coś takiego powiedział, to pewnie specjalnie bym coś kupiła 😂 Teoretycznie nie powinnam nosić łańcuszków, bo dzieciątko się pępowiną owinie... masakra, że ktos mógł takie coś wymyślić
Nie nie ja nie wierzę w zabobony. Może To wynika stąd że jestem starsza i to nie moja pierwsza ciąża. Przy pierwszej wszystko było takie fajne takie wow:)
A co do imion mi się podoba Anastazja, Blanka, Kaja i Sara a dla chłopca Nikodem

Wiecie co na tej stronie jest kalkulator spożywanego wapnia. Norma dla kobiet w ciąży to 1500 mg, a mi wyszlo 600 :o grozi to nieprawidłowym rozwojem kości/kręgosłupa.
No i teraz jak zwiększyć? Na nic za bardzo nie mam ochoty. Najlepszym źródłem jest ser żółty, ale zalecane jest tylko dwa plasterki dziennie bo powoduje cholesterol. Maślanek i jogurtów nie lubię. Czyli wyszło, że musiałabym uzupełniać pijąc 1.5 mleka dziennie :o:oops:
Jak to u Was jest z nabiałem i czy macie normę?

reklama
Wiecie co na tej stronie jest kalkulator spożywanego wapnia. Norma dla kobiet w ciąży to 1500 mg, a mi wyszlo 600 :o grozi to nieprawidłowym rozwojem kości/kręgosłupa.
No i teraz jak zwiększyć? Na nic za bardzo nie mam ochoty. Najlepszym źródłem jest ser żółty, ale zalecane jest tylko dwa plasterki dziennie bo powoduje cholesterol. Maślanek i jogurtów nie lubię. Czyli wyszło, że musiałabym uzupełniać pijąc 1.5 mleka dziennie :o:oops:
Jak to u Was jest z nabiałem i czy macie normę?
Ja jogurtow nie ale robie sobie kefir ze swojskiego mleka i to pije 750ml dziennie albo co dwa dni, zalezy jak szybko sie zrobi.. taki kefir nie wyjdzie niestety sam ze sklepowego mleka, kiedys probowalam.

Do góry