reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja nie chcę urodzić w grudniu dlatego że dziecia w grudnia później ciężko chociaż by w szkole. Są z tyle do rowiesnikow np. urodzonych w styczniu. ostatni mają urodziny i tak wogole tej grudzień za dużo się dzieje 😂 a tu Mikołaj , święta , sylwester. Styczeń to już tak na spokojnie wszytsko się ogarnie.

reklama
Ja nie chcę urodzić w grudniu dlatego że dziecia w grudnia później ciężko chociaż by w szkole. Są z tyle do rowiesnikow np. urodzonych w styczniu. ostatni mają urodziny i tak wogole tej grudzień za dużo się dzieje 😂 a tu Mikołaj , święta , sylwester. Styczeń to już tak na spokojnie wszytsko się ogarnie.
Ja też wolałabym żeby dziecko było najstarsze w klasie a nie najmłodsze w tych pierwszych klasach zwlaszcza to jednak jest różnica .

Ja po świętach już też bym mogła ale w święta.... no tragedia. Przez całe święta będę leżeć byle nie urodzić 😂
Ja tam mogę 27.12 aby zdążyć się najeść sernika.
Hej! Rzuciłam okiem na kilka ostatnich postów, nie dam rady przeczytać 400 wiadomości [emoji3061]

Czenu nie chcecie w grudniu urodzić? Ja mam termin na środek, więc małe szanse :) A w Sylwka mój mąż na pewno nie będzie pił, podziwiam tych, którzy wiedzą, że mają partnerkę na ostatnich nogach i w każdej chwili może musieć jechać do szpitala postanawiają pić :)
Mój na bank będzie pił, do szpitala jakieś 900m z domu, w razie czego to mnie zniesie albo na sankach pociągnie 🤣

Co do grudniowych dzieci to ja jestem z grudnia i nigdy nie miałam żadnych problemów z nauką, wręcz przeciwnie, byłam tylko najdrobniejsza, ale akurat w wieku szkolnym to niewiele już od wieku zależy bardziej geny (tak swoją drogą, spotkałam dziś znajomą z synkiem- ma trochę ponad 3 lata, a jest wzrostu mojej 6 latki)

Ja tam mogę 27.12 aby zdążyć się najeść sernika.

Mój na bank będzie pił, do szpitala jakieś 900m z domu, w razie czego to mnie zniesie albo na sankach pociągnie [emoji1787]
[emoji23][emoji23] myślisz, że przyszłej zimy będzie śnieg? U nas nie było nic w tym roku [emoji3064]

Widzę oczyma wyobraźni jak jedziesz na tych sankach ze skurczami [emoji23][emoji23]

Znajoma z pracy jak jechała rodzić, to jej mąż też był wypity, taki raban robił, że to wyprosili z porodowki [emoji15] ale oni to raczej nie są przykładną rodzina... [emoji51]

Przepraszam czy można zapytać, dlaczego masz chudnąć? Rozumiem za dużo nie tyć ale chudnąć... Chociaż w sumie mnie by się przydało :)

A ja chce urodzić w grudniu 🙂 moja chrześnica która będzie chrzestną bejbika jest z grudnia zawsze w szkole czerwonopaskowa więc to nie reguła a w styczniu nie chce bo rodzina mojego męża urodzona prawie cała w styczniu więc za dużo wydatków i dzień babci i dziadka ok dużo tego.

Byłam i udało się kupić kilka sukienek i zwykle spodenki ale już nie najmniejsze tylko rozmiar lub dwa do przodu. Polecam Kik pepco.. Szkoda mi kasy na inne ciuchy skoro to tylko pod ciążę..Wchodzę w swoje ciuchy ale jak mi coś opina brzuch to doprowadza mnie do szału.. Czekam aż będę mieć ładna piłeczkę i będę mogła chodzić z obcisłych spodnicach 🥰 gratuluje wizyt dzisiejszych.. Ja dzisiaj zmęczona, po zakupach spałam. Teraz boli mnie głowa i lekko odczuwam lewy jajniki, lub macice sama nie wiem. Zauważyłam ze jak mam zalatany dzień to później właśnie się to tak odbija na mnie. Weekend pełen luz 😌

Cześć wszystkim! ktoś wie ile nas tutaj jest w ogóle ? :)
Dołączam do Was , termin na 24 styczeń ❤ To bedzie moje drugie dzieciątko. Mam córkę 18 miesięcy ❤
Dodam ze od wizyty potwierdzającej ciąże czyli od 6 tygodnia biorę Luteinę ponieważ miałam plamienia . Aktualnie dawka zmniejszona, plamien brak. W pierwszej ciąży nic takiego sie nie działo. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Kolejna wizyta 2 lipca.

reklama
Ja w już schudłam 2, kg. Ale będę szczera od tygodnia czyli od kiedy wróciłam do pracy nie pilnuje się z godzinami co do minuty mimo cukrzycy. Jem jak czuję głód lub co max 3h. I nie ważę. Jem mniej ale częściej. Teraz pije radlera 0% i odpoczywam.

Do góry