reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Uff, super. Dziękuję za odpowiedź ❤
A jak to w końcu jest z tą nospą? Mój lekarz nic nie mówił, a jednak dużo czytam ze dziewczyny przy różnych bólach podbrzusza zażywają i że nawet jest to wskazane 🤔 z kolei ktoś kiedyś pisał, nie wiem czy to tutaj na forum, że takie działanie rozkurczowe może w efekcie powodować wadliwe napięcie mięśniowe u dzieci 🤷‍♀️ któraś jest bardziej w temacie?
Czytałam artykuł ze tak samo wadliwe napiecie mięśni dziecka występuje u kobiet które brały no spe i tych które nie brały więc nie ma dowodów że to no spa je powoduje ja w pierwszej ciąży łykałam tonami no spe do tego zastrzyki przeciwskurczowe przez pół ciąży i córka zdrowa i teraz też już dwóch lekarzy przypisało no spe więc chyba wiedzą co robią.

reklama
Dziewczyny jak Wy wytrzymujecie chodzenie spać tak późno ja o 20 jestem już w łóżku a pół godziny później śpię. Moja 3 letnia corka chodzi później spać ode mnie :)
Co do noszenia dziecka to czasem ja podniose ale nie daje po sobie skakać albo kopać nogami. Mówię jej że mame boli brzuszek i musi uważać i to działa:)
Po prenatalnych zacznę jej tłumaczyć, że będzie dzidzia.
Ja tak samo muszę już spać bo inaczej będę co chwilę głodna i 🤮. Ale dziś całą noc się kręciłam i nawet męczyłam żeby zasnąć, a jak już zasnęłam to śniło mi ciacho z truskawksmi i galeretka na oglądałam się tu wczoraj 😁. Już jem śniadanie bo inaczej źle się to dla mnie skończy.

Ja tak samo muszę już spać bo inaczej będę co chwilę głodna i 🤮. Ale dziś całą noc się kręciłam i nawet męczyłam żeby zasnąć, a jak już zasnęłam to śniło mi ciacho z truskawksmi i galeretka na oglądałam się tu wczoraj 😁. Już jem śniadanie bo inaczej źle się to dla mnie skończy.
Ja właśnie nie wiem jak.to jest ale wcześniej 22 już spałam, pospałam do 9 i jeszcze drzemka późnym popołudniem. Teraz od 3 dni moje dziecko zmieniło cykl dnia , zasypiamy o 3 wstajemy o 6 i już 🤷‍♀️😂👌. Hartuje matkę chyba od początku 😂🧡. Co jecie na śniadanie? ja mam na coś ochotę ale nie mam pojęcia na co ..

Ja od wczoraj kanapki z masłem i pomidorem ewentualnie z pasztetem moje menu jeszcze nadal ubogie 🤷‍♀️ a w lodówce sałata rzodkiewka szczypior gdzie to uwielbiałam szyneczka a ja kuźwa nie mogę nawet spojrzeć już mnie szarpie jak pisze 🥴

Ja od wczoraj kanapki z masłem i pomidorem ewentualnie z pasztetem moje menu jeszcze nadal ubogie 🤷‍♀️ a w lodówce sałata rzodkiewka szczypior gdzie to uwielbiałam szyneczka a ja kuźwa nie mogę nawet spojrzeć już mnie szarpie jak pisze 🥴
O ja pikole ale bym zjadła bułkę z pasztetem takim tym co ma kurke na obrazku i do tego ogórek kiszony! Laski mi tutaj tak brakuje polskich jedzonków!! 😰😬😢

Dwa dni na kolację moja córa sobie budyń waniliowy zażyczyła więc ja zjadłam miseczkę a później się męczyłam z taką zgaga że myślałam że mi się uleje. Więc już kolejna potrawa odpada 🤷‍♀️

reklama
Do góry