reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Dziś 11+0 czyli zaczynam 12 o 10 mam lekarza pewnie zdjęcia nie dostanę bo to na NFZ zapytam czy mogę zrobić zdjęcie ekranu bo dzieci chcą zobaczyć rodzeństwo.
Pewnie, że zawsze warto zapytać. Zależy od lekarza. Moja przyjaciółka chodziła w 2 ciazach na NFZ do gina i zawsze dostawała zdjęcie. Ale nigdy nie wiaodmo jak sie trafi na lekarza i przychodnie. 👌

reklama
Dziewczyny mam pytanie dotyczące tego całego rozciągania macicy, uczucia ciągnięcia itd. Jak Wy to odczuwacie? Umiecie do czegoś ten "ból" porównać? Pytam ponieważ u mnie między 3-6 tygodniem były to takie mini skurcze jak na okres. W 7 tygodniu nie czuję już tego w ogóle a dzisiaj tak jakby mam takie ukłucia jedno sekundowe i nie wiem czy to normalny objaw 🤷‍♀️
Klucia normalne.Sekundowe,to tu,to tam.Potem te klucia robia sie dopiero ostre,przynajmniej ja tak mialam.

Dzisiaj wizyty od samego rana :) kciukasy dziewczyny! Zdawajcie relacje na bieżąco ;)
Kalendarz wizyt:
19.06
@Smerfetka_em 8:00 wizyta;
@gruszka1007 9:00 wizyta;
@M@lly 9:20 wizyta;
@JoannaMB 10:00 wizyta;

22.06
@KasiaKar 10:30 wizyta;
@Izkawalizka 11:20 wizyta;
@Balbinka1991 15:00 usg prenatalne;
@Elka1306 17:00 wizyta;
@Angelika22 19:10 usg prenatalne;

23.06
@Inka91 10:20 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;
@Izkawalizka 11:45;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;
@Lebiooda usg prenatalne;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@topka55 15:00 wizyta;
@asia333podlasie wizyta;

29.06
@Patka0000 10:30 wizyta;
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;
@Paulinad wizyta;

30.06
@D4ri4 12:30 wizyta;
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;
@Annasol93 usg prenatalne;
@magda9104 wizyta;

Ja nigdy nie mam na nic ochoty. Jem bułki z serem najczęściej, bo nie mam pomysłu. Mój Młody chodzi spać 21.30, a o 6 już wstaje yh. Za to śpi 2,5 godziny w dzień, a to dla mnie jedyna szansa, żeby się pouczyć albo odpocząć. Dzięki temu jakoś sobie radzę w ciągu dnia. Poza tym popołudniu chodzi do babci, a ja wtedy mam też luz. Nie lubię tego, ale nawet jak z nimi siedzę na dworze to łażą razem z babcią, a ja siedzę jak słup. To wtedy się zmywam do siebie 😊 teściowa jest też inwazyjna, świergoli do Młodego, ciągle coś tam opowiada cieńszym niż zwykle głosem, a to źle działa na mój układ nerwowy 🤣
.....inwazyjna :D

reklama
Widzę na liście, że mieszkasz w Szwajcarii :)
Ja mieszkałam tam 2 lata i też mi brakowało ogórków kiszonych 😆 a teraz jak już jestem w Polsce to brakuje tych pysznych serów 🥰
Oj tak! Sery są przepyszne! Mi nie dawno minęły 3 lata tutaj i zapowiada się już na stałe 😂👌 A ja z tych które " nigdy nie potrafiłabym wyjechać za granicę". Ale co jak co, Polskie jedzonko to klasa !

Do góry