reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Jedyne co mnie dzos cieszy to mija przyjaciółka po 7 latach starań zaszła :) lekarz dwa lata ja prowadził i pogonila. Posluchala się mnie co i jak i jeden cykl i pyk mamy 4 tydzień u niej

Ojej, to jakie Ty jej złote rady dałaś? 😁

Jestem po wizycie i ja :) maluchy rosna jak na drożdżach :) jedno ma 5,3 cm i tętno 168, a drugie 5,6 cm i 158 uderzen. Dostałam jakieś globulki, bo w cytologii wyszedł stan zapalny. Musze powtorxyc tsh i zrobic dodatkowo ft3 i ft4, bo wyszlo mi 0,02 ledwie. Toksoplazmoza do powtórzenia po 21 tc, bo nie przechodzilam. I najlepsze- kazal mi kontrolowac swoja wage, bo schudlam teraz,.a spadek masy ciala podobno nie moze byc wiekszy niz 5%. Gdybym spadla jeszcze na wadze, to wtedy do szpitala na kroplowki. Takze jako ze wagi w.domu nie man,.to musielismy jechac po drodze i kupić :D nic no, najwazniejsze, ze z dziećmi w porządku :D a zdjecia mi zadnego nie dal, bo sie dupkami odwracaly i nic fajnego nie wyszło.
Cudowne wiadomości ❤ szkoda ze okruszki nie chciały ładnie zapozować 😋 eh, mąż bardzo chciał bliźniaki, ja byłam tym przerażona bo faktycznie po linii mamy byłam obciążona bliźniakami ☺ ale teraz trochę Ci zazdroszczę 😁 no nic, w pełni zadowolę się jednym zdrowym maleństwem ☺

To chyba od lekarza zależy. Bo mój mówił, że do 2,5 to ok. A jakbym miała powyżej to mam się zgłosić do endokrynologa. Na szczęście miałam 1,7.
Kurcze, znowu mi się mózg wyłączył 🤦‍♀️ przepraszam za wprowadzenie w błąd. Moje tsh miało 3,39. Przepraszam jeszcze raz za pomyłkę

Cudowne wiadomości ❤ szkoda ze okruszki nie chciały ładnie zapozować 😋 eh, mąż bardzo chciał bliźniaki, ja byłam tym przerażona bo faktycznie po linii mamy byłam obciążona bliźniakami ☺ ale teraz trochę Ci zazdroszczę 😁 no nic, w pełni zadowolę się jednym zdrowym maleństwem ☺
Tak jak mi taka fajna położna powiedziała femibion 0 plus 1 tabletka folika. Sex przed 6 rano i między 19-21 I poleżeć jak siewca. Już 3 mojej koleżance to pomogło

Ja sie nie spodziewalam nigdy blizniat, bo u mnie w rodzinie nigdzie nie bylo, a tu bum! :D pierwsze przerażenie minelo i teraz tylko.sie cieszyc :)

reklama
Tak jak mi taka fajna położna powiedziała femibion 0 plus 1 tabletka folika. Sex przed 6 rano i między 19-21 I poleżeć jak siewca. Już 3 mojej koleżance to pomogło
Serio godziny mają jakieś znaczenie? 😁 Ja bardzo długo przed staraniami suplementowałam się pregna start, więc myślę że takie witaminy mogą mieć faktycznie wpływ 😊 nam znajomi powiedzieli że oni starali się trzy cykle aż w końcu koledzy w pracy poradzili im że trzeba przecież nogi w górze trzymać. Mój małż tak to wziął sobie do serca że po całej akcji robił że mnie świecę 😂 a jak bolały już mnie nogi to się śmiał że leżę jak kurczak przygotowany na ruszt 🤦‍♀️ romantycznie jak cholera 😂 no ale u nas zadziałało ☺

Do góry