reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Zakup detektora to była najlepsza decyzja , mijają objawy a ja bym się zastanawiała co jest nie tak . Czy coś w ogole jest nie tak. A teraz kilka sekund i znajduje serce :)idę dziś oddać krew na pappe :) we Wrocławiu pochmurno i dobrze , nie zgrzeje się :D miłego dnia i udanych wizyt :)

reklama
Ponieważ tak genetyk mi ustaliła ze lepiej do 12 tc pobrać jeszcze dodatkowy kwas foliowy on nie zaszkodzi ponieważ przy mutacji zapotrzebowanie jest większe nic u kobiety bez mutacji
I w sumie przy córce nie wiedząc o mutacji również brałam pregna plus i dodatkowy kwas do 12 tc

Dzień dobry
Obudziłem się jak jeszcze była szarówka i dopiero niedawno złapałam jeszcze godzinkę snu. Ja pierdziele takie spanie, można się wykończyć.
Jeszcze leze w łóżku a już nic mi się nie chce. Normalnie ten dzieciak wysysa ze mnie cała energię 😱

Zakup detektora to była najlepsza decyzja , mijają objawy a ja bym się zastanawiała co jest nie tak . Czy coś w ogole jest nie tak. A teraz kilka sekund i znajduje serce :)idę dziś oddać krew na pappe :) we Wrocławiu pochmurno i dobrze , nie zgrzeje się :D miłego dnia i udanych wizyt :)
Znam przypadek gdzie kobieta przestala nagle czuć ruchy dziecka ( była koło 20tyg) i się zmartwiła i pożyczyła od koleżanki detektor. Znalazła puls ale nadal się zastanawiała czemu dziecko się nie rusza. Poszła do lekarza żeby mieć pewnosc ze wszystko Ok. Lekarz powiedział ze płód obumarł a puls który znalazła to był jej puls a nie dziecka 😔😭
Straszne... wiem chociaż na tym Wczesnym
etapie puls dziecka jest o wiele szybszy od naszego wiec łatwo rozpoznać 😃

a wiecie co Wam powiem jeszcze, w sumie napisze...

na poprzedniej wizycie co mi powiedział, aż mi się płakać chciało.
Dobrze wiedział, że poroniłam wczesniej.
Poszłam potwierdzić ciąże, no i potwierdził. Ale oczywiscie młodsza niż powinna była.
A on do mnie z tekstem, że coś zrobić nie możemy. że powinniśmy raz ale porządnie...
Odpowiedziałam, a myśli Pan że to takie proste?
Wiesz to tym bardziej gnoja bym nie posłuchała, bardzo dobrze robisz.

Nie wiem czy na pocieszenie czy nie ale napisze Ci jaka miałam sytuację z pierwsza ciąża.
W 6 tyg trafiłam do szpitala z krwawieniem. Bada mnie taki gnój i gada, że nie doszło do poronienia całkowitego i nie ma serduszka i trzeba czekać.
Mój lekarz akurat był w szpitalu i zobaczył mnie, że płaczę. Zapytał jaka diagnoza. Jak usłyszał co mi ten lekarz powiedział wziął mnie jeszcze raz na usg i mówi, że proszę zobaczyć, tu pięknie bije serduszko i wszysyko jest ok i że mam tylko krwiaka...
Dwie różne diagnozy na tym samym usg w przeciągu 20 minut...
Czekam z Tobą na wizytę, mam nadzieję, że u Ciebie też wszysyko się dobrze skończy!

Dzień dobry
Obudziłem się jak jeszcze była szarówka i dopiero niedawno złapałam jeszcze godzinkę snu. Ja pierdziele takie spanie, można się wykończyć.
Jeszcze leze w łóżku a już nic mi się nie chce. Normalnie ten dzieciak wysysa ze mnie cała energię 😱

Ja mam dokładnie tak samo. Obudziłam się rano już zmęczona :-( do tego depresyjna pogoda... Młody już nudzi żeby iść do ogrodu, bo uwielbia jak pada deszcz, bo są kałuże... A mnie nawet samo oddychanie i mruganie powiekami męczy 😁 z dnia na dzień jest coraz gorzej...

Ale tu straszne historie dziś [emoji55] ja w mocy chyba 6 razy sikałam a do tego lalo jak z cebra i nie mogłam usnąć..

AKola trzymam kciuki [emoji3590] i oczywiście za resztę wizytujących [emoji3059]

Dzień dobry
Trzymam kciuki za wizytujace.
Mnie znowu od rana muli 🤢🤮🤮
Piersi bolały na początku dość mocno , rano budziłam się jak by mi je ktoś w nocy ciągnął 😂🤷
Sny to mi się takie głupie śnią.
Witaminy biorę Pregna plus takie mi zalecił mój ginekolog - koszt ok 40 zł za 30 tabletek.
Myślę co tu zrobić na obiad. A Wy co robicie dziewczyny ??

reklama
Dzień dobry
Trzymam kciuki za wizytujace.
Mnie znowu od rana muli 🤢🤮🤮
Piersi bolały na początku dość mocno , rano budziłam się jak by mi je ktoś w nocy ciągnął 😂🤷
Sny to mi się takie głupie śnią.
Witaminy biorę Pregna plus takie mi zalecił mój ginekolog - koszt ok 40 zł za 30 tabletek.
Myślę co tu zrobić na obiad. A Wy co robicie dziewczyny ??
Ja zrobie znowu pan cake’sy amerykańskie 🙈😃

Do góry