reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej, ja mam mętlik w głowie po wczorajszym dniu.
Płakać mi się chce.

Leków nie odstawiłam. Piersi jak bolały tak bolą.
Brzuszek zokrąglony dalej. Zero plamień.
Poprzednio brałam luteine i plamienie się pojawiło i poronienie.
A teraz? nic.
Ide do drugiego lekarza na 17. Co ma być to będzie...
widocznie nie jest mi dane dziecko z drugim partnerem

Przepraszam Was ze zasmucam...
Może sprzęt miał beznadziejny i ciąża jest. Który tydzień teraz wychodzi Ci z om. Znam ten ból i strach. Do 17 już tylko 8h. Dasz radę chodź wiem że to będzie jedne z najgorszych 8h w życiu.
Nie powiem byś się nie martwiła bo wiem że takie gadanie czasem jeszcze bardziej wkurza. Ale miej nadzieję.

reklama
Płakać mi się chce.

A teraz? nic.

Płacz, wyplacz sie, a potem z podniesiona głowa na wizyte. Ja wierze, ze ten wczorajszy lekarz to po prostu jakis buc i bałwan i dzisiaj sie okaże, ze wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki :)

Płakać mi się chce.

A teraz? nic.

Czekaj na druga opinie. Dobrze robisz.
Ja na 10ide chyba trzeba z wyrka w koncu wstac. A tak dobrze sie spalo

Płakać mi się chce.

A teraz? nic.

No moim zdaniem skoro nadal masz objawy to chyba musi być wszystko dobrze :) Daj znać od razu po wizycie co powiedział lekarz, trzymam kciuki i oby tamten się mylił 🤞

Płakać mi się chce.

A teraz? nic.
Bardzo dobrze,ze nie odstawilas lekow i idziesz do drugiego lekarza.
Co ma byc,to bedzie.

No właśnie nic konkretnego nie powiedział. Ze ciąża wczesna i się pośpieszyłam z USG a byłam na początku 7 tygodnia... Pracuje w labie i musiałam mieć szybko potwierdzenie żeby nie dotykać się do niektórych odczynników. Niby wszystko ok ale kazał przyjść i dopiero dzisiaj zleci badania... Ogólny wydźwięk był taki, ze ciąża żywa, prawidłowo umiejscowiona ale jeszcze się wszystko może zdarzyć...
A to mi gin na pierwszej wizycie tez tak opowiedział :D poszlam do jakiegos z przypadku, zeby potwierdzic ciążę i potwierdzil, wszystko niby ok, ale badan nie zlecil i karty ciazy nie założył. Na pewno dzis bedzie wszystko w porządku ;)

Płakać mi się chce.

A teraz? nic.

Trzymam za Ciebie kciuki!!! Daj znać co i jak. Wierzę, że będą dobre wiadomości!!

A mnie od rana muli :-( czuję jakbym miała w gardle jakaś piłkę...

a wiecie co Wam powiem jeszcze, w sumie napisze...

na poprzedniej wizycie co mi powiedział, aż mi się płakać chciało.
Dobrze wiedział, że poroniłam wczesniej.
Poszłam potwierdzić ciąże, no i potwierdził. Ale oczywiscie młodsza niż powinna była.
A on do mnie z tekstem, że coś zrobić nie możemy. że powinniśmy raz ale porządnie...
Odpowiedziałam, a myśli Pan że to takie proste?

reklama
Ja też mam tę mutacje i biorę tylko prenatal uno, bo tam jest już metylowa kwas foliowy. Dlaczego bierzesz jeszcze dodatkowo ? W sumie tam jest dawka 800. 400 metyl + 400 normalny.
Ponieważ tak genetyk mi ustaliła ze lepiej do 12 tc pobrać jeszcze dodatkowy kwas foliowy on nie zaszkodzi ponieważ przy mutacji zapotrzebowanie jest większe nic u kobiety bez mutacji

Do góry