reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Co do urody.... ja patrzac w lustro to kurna chyba mam 16 lat, choc I wtedy takich wypryskow nie mialam. Skora..
Sam tluszcz. Co ta ciaza ze mna robi boszzze. W srode wizyte mam
A wiecie co mi nie daje spokoju.... moja hanut chyba 💃 niedlugo

Hej styczniowki ❤️
Równiez mam termin na styczeń (10.01). Wcześniej nie pisałam, bo miałam ciąże zagrożona i dużego krwiaka.
To moja druga ciąża i druga, która zaczęła się od krwiaka. W obu trafiłam do szpitala w 6 tygodniu z krwotokiem, potem nakaz leżenia i ogromny strach.
Dzisiaj mam 10+1 tyg i jestem po wizycie u lekarza, który powiedział, że po krwiaku nie ma praktycznie śladu.
Ciąże przechodzę wyjątkowo dobrze, jedynie senność... (pierwsza ciąża natomiast dramat, wymioty, zgaga, utrata wagi).
Cieszę się, że w końcu mogłam spokojnie napisać i dołączyć do Was.

Hej styczniowki ❤️
Równiez mam termin na styczeń (10.01). Wcześniej nie pisałam, bo miałam ciąże zagrożona i dużego krwiaka.
To moja druga ciąża i druga, która zaczęła się od krwiaka. W obu trafiłam do szpitala w 6 tygodniu z krwotokiem, potem nakaz leżenia i ogromny strach.
Dzisiaj mam 10+1 tyg i jestem po wizycie u lekarza, który powiedział, że po krwiaku nie ma praktycznie śladu.
Ciąże przechodzę wyjątkowo dobrze, jedynie senność... (pierwsza ciąża natomiast dramat, wymioty, zgaga, utrata wagi).

Witamy kolejną na pokładzie! 😊 10+1 to już pewnie widziałaś sporego bobaska na USG 😍 Teraz już wszystko musi być u Was dobrze! A tak z ciekawości - co u Ciebie wyszło z tych wymiotow i mdłości - synuś czy córcia? 😁

Hej styczniowki [emoji3590]
Rozgosc się u nas [emoji3059] miło tu mamy [emoji4]

Witamy kolejną na pokładzie! 😊 10+1 to już pewnie widziałaś sporego bobaska na USG 😍 Teraz już wszystko musi być u Was dobrze! A tak z ciekawości - co u Ciebie wyszło z tych wymiotow i mdłości - synuś czy córcia? 😁
Wyszedł synus, co najlepsze jadłam dużo słodkiego. Z zabobonów sprawdziła się tylko piękna cera i piękne włosy 😊
A na usg widziałam już sporego dzidziusia, który fikał koziołki 😊

Dziękuję, naprawdę mnie pocieszyłyście. Może macie rację, że ta lekarka była dziwna...
Ja poza tym mam nabrzmiale cycki, codzienne mdłości pół dnia, więc dzięki temu mam trochę nadziei. No i teraz dzięki Wam :)
Widać, że te wymiary mogą być zupełnie różne, zwłaszcza na początkach.
U mnie na 1 USG byłam lekarz mówi że pęcherzyk na 3 tydzień wygląda. Poszłam za 2 tygodnie a okazuje się że USG ma już 6w5d i ma 8,02 . Za tydzień miałam kolejna wizytę i już było crl -15,34 tak że z tygodnia na tydzień może rosnąć i to dużo 😀 jakie bierzess witaminy ? Mi lekarz zalecił pregna plus i jestem zadowolona .
Będzie dobrze. 😀😊

Dziewczyny mam pytanie, bo lekarz przepisał mi lactovaginal, powiedzcie jak długo się to się stosuje? Bo nie wpadłam na to aby zapytać 🤦‍♀️ nie wiem czy powinnam do niego zadzwonić? Czy zastosować się do ulotki czyli stosować przez tydzień? Dodam że kazał mi to brać co 2-gi dzień

reklama
Do góry