reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Mój lekarz w 7+2 zmierzył na usg 9.6mm co odpowiadało 7+0, myślę, że 5mm to pewnie 3-4dni mniej czyli jakieś 6+4/5? to nawet nie tydzień różnicy między om a usg, chyba nie ma potrzeby panikować jak był zarodek i serducho. Ale zawsze łatwo się mówi, a jak najdzie niepokój to ciężko...
Ja właśnie patrzę na swoje usg z 6+1tc i zarodek miał NIECAŁE 5mm
Kochana nie stresuj się! Mój okruszek w 6 tygodniu miał crl 0,48cm więc 4,8mm. To jeszcze mniej niż u Ciebie, a lekarz zapewniał mnie że wszystko jest w porządku ☺ spokojnie, musiałaś trafić na bardzo specyficzną panią doktor 😕
Dokładnie, u mnie to samo 😋
6+4 to bylo dzis 8 mm....

Dziękuję, naprawdę mnie pocieszyłyście. Może macie rację, że ta lekarka była dziwna...
Ja poza tym mam nabrzmiale cycki, codzienne mdłości pół dnia, więc dzięki temu mam trochę nadziei. No i teraz dzięki Wam :)
Widać, że te wymiary mogą być zupełnie różne, zwłaszcza na początkach.

reklama
A czemu byłaś w szpitalu coś się działo?
A mialam jakies dziwne mini skurcze w jednym i tym samym miejscu...w szpitalu okazalo sie,ze jest niewielkie odklejenie kosmowki przez krwiaka....dostalam luteine,mam ja caly czas brac,lezalam teraz te 3 dni plackiem i dzis na wizycie juz wszystko ok.Ale boje sie straaaasznie,to jest masakra jak ja sie wszystkiego juz boje.w pierwszej ciazy na tym etapie bylo plamienie...to boje sie kazdorazowego wycierania po sikaniu...

I nikt nic Ci nie mówił, że to mało? Może masz rację... zwłaszcza, że ta lekarka od początku wiedziała, że nie będę u niej prowadzic ciąży. Ona nie pracuje w szpitalu i dla mnie to odpada.
A skad,nic.Dzis bylo 8 mm wiec uroslo tylko 2 mm w 4 dni a niby mowi sie,ze milimetr dziennie.To moja doktor mowi,ze to nie bulka,zeby tak przepisowo roslo :))))

Ja po wizycie już dosyć dawno, wszystko jest dobrze :) maluszek ma 1,64cm to 8tc+0 czyli idzie mi idealnie z miesiączka 😁 akcja serduszka koło 160 :) ależ jestem szczęśliwa, nie macie pojęcia 🥰 od razu po wizycie położna pobrał mi krew do badań i karta ciąży założona ❤️

Ostatnia edycja:
Tak, średnia z 12 miesięcy.

Byłam u gin jak było jakoś 7+2 i crl było niskie... choć było już serduszko. To nie moja gin, tylko przypadkowa z pakietu, więc jedyna szansa, że źle zmierzyła.... Może teraz będzie jakiś duży przyrost... Może... [emoji24][emoji24][emoji24]
Zanim dobrnę do końca to pewnie okaże się, że ktoś już Cię pocieszył, ale miałam podobna sytuację [emoji6] byłam w 6t6d i zarodek miał 2-3mm, lekarz powiedział że zdecydowanie za mały i na moje pytanie czy to co widzi to prawidłowo rozwijajaca się ciaza odpowiedział, że nie do końca, a potem poszłam w 8t3d i mój bobas był juz taki jak powinien być w tym dniu i aż nie mogłam uwierzyć, że moje maleństwo to jest właśnie TO duże coś coś widzę [emoji3059][emoji7][emoji7][emoji85]

Ja po wizycie już dosyć dawno, wszystko jest dobrze :) maluszek ma 1,64cm to 8tc+0 czyli idzie mi idealnie z miesiączka 😁 akcja serduszka koło 160 :) dodaje też zdjęcia ❤️ ależ jestem szczęśliwa, nie macie pojęcia 🥰 od razu po wizycie położna pobrał mi krew do badań i karta ciąży założona ❤️
ojejku jakie cudowne wieści i piękne zdjęcie! 🤩❤️

Dziękuję, naprawdę mnie pocieszyłyście. Może macie rację, że ta lekarka była dziwna...
Ja poza tym mam nabrzmiale cycki, codzienne mdłości pół dnia, więc dzięki temu mam trochę nadziei. No i teraz dzięki Wam :)
Widać, że te wymiary mogą być zupełnie różne, zwłaszcza na początkach.
No, wiedziałam że dziewczyny pomogą [emoji3059] zerknij jaka u mnie była różnica pomiędzy 6t6d a 8t3d [emoji116]
IMG_20200615_205547.jpeg
IMG_20200609_120535.jpeg

Ostatnia edycja:
A skad,nic.Dzis bylo 8 mm wiec uroslo tylko 2 mm w 4 dni a niby mowi sie,ze milimetr dziennie.To moja doktor mowi,ze to nie bulka,zeby tak przepisowo roslo :))))
Hahahaha dobra ta Twoja pani dr :) ale zapamiętam sobie jej słowa.
Zanim dobrnę do końca to pewnie okaże się, że ktoś już Cię pocieszył, ale miałam podobna sytuację [emoji6] byłam w 6t6d i zarodek miał 2-3mm, lekarz powiedział że zdecydowanie za mały i na moje pytanie czy to co widzi to prawidłowo rozwijajaca się ciaza odpowiedział, że nie do końca, a potem poszłam w 8t3d i mój bobas był juz taki jak powinien być w tym dniu i aż nie mogłam uwierzyć, że moje maleństwo to jest właśnie TO duże coś coś widzę [emoji3059][emoji7][emoji7][emoji85]
Dzięki, to bardzo pocieszające :)
No, wiedziałam że dziewczyny pomogą [emoji3059] zerknij jaka u mnie była różnica pomiędzy 6t6d a 8t3d [emoji116]Zobacz załącznik 1133982Zobacz załącznik 1133983
No faktycznie...
Mam nadzieję, że u mnie w czwartek będzie porządny przyrost i się uspokoję.

reklama
Do góry