reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Na pewno dochód jest dzielony na liczbę osób już powiększoną o nowego dzidziusia. Może niektórym to pomoże, żeby uzyskać becikowe. Kolejny myk jest taki, że wniosek można złożyć z w ciągu 12 miesięcy od porodu, a tym samym można trochę pomanewrować dochodem - na macierzyńskim płatne 80%, więc z biegiem czasu średnia obniża się o kolejne parę złotych.
Próg dochodowy to 1900 coś zł i wiesz może jak to się liczy? Tzn jakaś średnia z kilku miesięcy?

A z tym becikowym to nie jest tak że za urodzenie się każdemu z marszu należy 1000 zł i dodatkowy 1000 zł że względu na dochód? 🤔 Pamiętam jak urodziłam syna to dostaliśmy 2000 zł.z tym że to było 12 lat temu 🤷‍♀️
Dokladnie to bylo dawno,ja tez 13 lat temu dostalam2 kola.Teraz tylko tysiak i to z progiem.

Próg dochodowy to 1900 coś zł i wiesz może jak to się liczy? Tzn jakaś średnia z kilku miesięcy?
Tak, średnia z 12 miesięcy.

Byłam u gin jak było jakoś 7+2 i crl było niskie... choć było już serduszko. To nie moja gin, tylko przypadkowa z pakietu, więc jedyna szansa, że źle zmierzyła.... Może teraz będzie jakiś duży przyrost... Może... 😭😭😭

reklama
Ja już rano Wam pisałam, że zapowiada się u mnie ciezki dzień.. dosłownie z kanapy wstawałam dzisiaj tylko na siku.. rano śniadanie zwróciłam, caly dzień mdłości, teraz odgrzałam sobie gołąbka i nie zjadłam nawet 1/3 a już biegłam na 🤮 aż czułam jak ten kwas pali mi przełyk.. od początku ciąży nie miałam jeszcze aż tak ciężkiego dnia, a ostatnie 1,5 tygodnia wlasciwie był już spokój, mogłam normalnie jeść 😖

Do góry