reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dla mnie jest ważne by spacerówka miała możliwość montażu przodem do mnie. I takie wózki oglądam nawet 3 w 1. Bo mój syn jak był malutki to spacerówka była tyłem do mnie i ryczał jak mnie nie widział i musiałam kupić nową.
Jej, ja na razie totalnie nie w temacie [emoji85] ale słyszałam o takich opcjach gdzie kupuje się podstawę a tak jakby górę się z czasem podmienia.. Nie wiem czy to to 3w1 czy nie, ale brzmiało mi to dobrze[emoji848]

reklama
Dziewczyny dyskutowałam dziś z koleżanką o. Wózkach, pokazywalam jej ten który mi się podoba itd i doszłyśmy do wniosku że najlepiej kupić głęboki, osobno fotelik porządny a później wypasiona spacerówkę. Bo spacerówki w 3 w 1 to porażka... Zgadzacie się z tym? Apropo bardzo mało.Wózków 1 w 1 czyli tylko głębokich
Najczęściej lepiej fotelik kupować oddzielnie! Zwłaszcza dlatego, że często w zestawach typu 3w1 najczęściej to jest nosidełko, a nie fotelik. Czyli Ciebie przed mandatem uchroni, ale dla dziecka to żadna ochrona. Fotelik to tylko porządny i bezpieczny.

Dziewczyny dyskutowałam dziś z koleżanką o. Wózkach, pokazywalam jej ten który mi się podoba itd i doszłyśmy do wniosku że najlepiej kupić głęboki, osobno fotelik porządny a później wypasiona spacerówkę. Bo spacerówki w 3 w 1 to porażka... Zgadzacie się z tym? Apropo bardzo mało.Wózków 1 w 1 czyli tylko głębokich
Chyba jednak dużo zależy od wózka. Ja miałam lipcowe dziecko, bardzo długo korzystałam z gondoli w 3w1- chyba z 8 mcy, spacerówka była nie do zaakceptowania przez młodą, ryk i koniec, chwilę używałam nosidełka i potem już lekką spaceróweczkę. 3 w 1 jest wygodne pod kątem możliwości wzięcia fotelika samochodowego na adaptera, wtedy zabierasz tylko kółka i np. na zakupy czy do babci nie targasz gondoli, a na spacery normalnie, dla mnie to było ważne bo noszenie kilkukilowego dziecka w foteliku w ręce wcale nie jest takie fajne, a tak to cyk w stelaż i jazda. Będę myśleć nad 3w1 narazie podoba mi się Adamex Reggio, ale też nie robiłam wielkiego przeglądu, jak uda się dobrze trafić w fajnym stanie to i tak pewnie kupię używany + sensowny fotelik z adapterami.

Dziś się przełamałam i poszliśmy do siostry posiedzieć chrześnica nawet mi chybryde na stopach położyła mężu zadowolony że nie w dresie że się ubrałam i wyglądam jak jego żona 🙂🤣. Ale oczywiście już musiałam do domu jak ja nienawidze tej pory mam mega mdłości wieczorem normalnie jakbym płynęła statkiem muszę już leżeć. Co to za stan by dorosła kobieta o 20 już w łóżku latem była 🥴 makabra 🤦‍♀️.

Ja osobiście mialam wcześniej wózek 3 w 1 i byłam zadowolona. Tylko fotelik nie był z zestawu, ale kupiony osobno i wpinany w stelaż na adapterach. Cały zestaw kupiliśmy używany. Rodziłam w lutym i w gondoli syn jeździł mniej więcej do sierpnia, a potem spacerówka. Dopiero jak syn miał 2 lata i wyrósł z tej spacerówki z zestawu kupiliśmy zwykłą parasolkę i jeździła z nami w bagażniku :-) teraz czeka nas kupno nowego wózka bo wszystko sprzedałam 😁 teraz planuję tak samo kupno 3 w 1, a jak maluszek będzie już dobrze siedział i przyjdzie pora na spacerówkę, to na spacery będziemy używać spacerówki z zestawu, a do samochodu do bagażnika myślę że dodatkowo lekka parasolka składana :-) bo jednak denerwujące było pakowanie za każdym razem kół od wózka i siedziska do bagażnika :-)

coś nie mogę bezpośrednio wrzucić zdjęcia. no patrzcie 😆
Ja zaczęłam 9 tc i też mam taki a może i nawet większy nie objadam się jem 4 posiłki dziennie i staram się nie podjadać żadnych przekąsek u mnie 2 ciaza i mówią że w 2 ciąży szybciej widać brzuszek niż w pierwszej

Ja przy małym gabarytowo dziecku korzystałam z gondoli ok. 5 miesięcy. Potem spacerówka. Lekka typu parasolka jedynie na wyjazdy, żeby nie brać całego wózka. Dla mnie parasolki nie wyglądają zbyt stabilnie i bezpiecznie, dlatego nie wyobrażam sobie używać tego na co dzień.
No i fotelik dobrej firmy z adapterami do stelaża - to zawsze na wyjazdach z maluchem, póki jeszcze się w to mieścił.

Ja byłam kilka dni temu taka nabuzowana... Każdemu się obrywało, najbardziej oczywiście mężowi 🙄😁 ale on biedny bierze to na klatę i stara się być wyrozumiały. U nas dzisiaj też tak rześko na zewnątrz 🤗

Jakie z Was są gaduły 😁 ale lubię ten moment gdy biorę telefon w łapki i mam kilka stron do nadrobienia ☺
Marmolada, współczuję nocnych przeżyć. Ale przynajmniej wiesz, że wszystko w porządku z malenstwem ❤ po tym co przeszłaś miałaś prawo tak zareagować na dolegliwości bólowe. A jaka była reakcja lekarza na IP? Musiałaś długo czekać aż ktoś się Tobą zajął? Trochę mnie to zastanawia jak wygląda wtedy procedura🤔

A powiem Wam szczerze, że ja wybieram się we wtorek do lumpeksu. Liczę na to, że dorwę tam jakieś fajne luźne ciuszki, bo szkoda mi wydawać kasę na nowe z sieciówek bo nigdy nie wiadomo czy nie będę przybierać np na całym ciele i i tak za chwilę znów mogę mieć wszystko za małe 🤷‍♀️
Na IP był młody lekarz mało zorientowany. Szybko wysłał mnie na oddział ginekologiczny. Tam zamiast mnie zbadać, to przyjechali mnie ja oddział i koniec.. na szczęście 2h później dyżur zaczynała moja Pani Doktor prowadząca więc szybko się mną zajęła (tak w ogóle to byłam jedyna pacjentka na oddziale).

Ogólnie przez tego koronawirusa jest jakaś masakra. Zanim dostałam się na IP biegałam od Soru do świątecznej i nocnej pomocy. A wstępna kwalifikacja to rozmowa z lekarzem przez telefon i od niego zależy czy wpuszcza do środa.

Ja przy małym gabarytowo dziecku korzystałam z gondoli ok. 5 miesięcy. Potem spacerówka. Lekka typu parasolka jedynie na wyjazdy, żeby nie brać całego wózka. Dla mnie parasolki nie wyglądają zbyt stabilnie i bezpiecznie, dlatego nie wyobrażam sobie używać tego na co dzień.
No i fotelik dobrej firmy z adapterami do stelaża - to zawsze na wyjazdach z maluchem, póki jeszcze się w to mieścił.

To moje dziecko właśnie dużych gabarytów- wysokie. Też zależy jaka wielkość gondoli, ja miałam dość duża gondolę :-)

reklama
Do góry