reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Bo my babeczki takie jesteśmy, że wszystko przeżywamy, wszystko analizujemy 10x i martwimy się na zapas.. mój mąż ma na mnie nerwy jak tylko się zająknę, że coś może być nie tak, bo dlaczego miałoby być? 🤷‍♀️

Także na poprawę nastroju i skierowanie naszych myśli na przyjemniejsze tory - jak tam dziewczyny macie jakieś przeczucia co tam nosicie pod serduszkiem - dziewczynka, czy chłopczyk? 😁🥰
Ja u mnie obstawiam dziewczynkę 😊 moja mama powiedziała że też tak przeczuwa 😁

reklama
No jak Ci sie chce,to rob.Niby zwrotow nie ma,ale towar nie powinien zostac wydany z przeznaczeniem dla ciezarnej.Kwas borny jest p/wskazany bodajze u dzieci do lat 5 nawet na pupe,bo moze byc szpikotoksyczny.Czasami pediatrzy zapisuja 1% stezenie do masci przy odparzeniach silnych.A masz alantan w masci?
Nie mam alantanu, ale spróbuje z tą maścią cynkową, może będzie poprawa ☺
Bo my babeczki takie jesteśmy, że wszystko przeżywamy, wszystko analizujemy 10x i martwimy się na zapas.. mój mąż ma na mnie nerwy jak tylko się zająknę, że coś może być nie tak, bo dlaczego miałoby być? 🤷‍♀️

Także na poprawę nastroju i skierowanie naszych myśli na przyjemniejsze tory - jak tam dziewczyny macie jakieś przeczucia co tam nosicie pod serduszkiem - dziewczynka, czy chłopczyk? 😁🥰
Ja czuje że to dziewczynka 😁 mąż bardzo chciał syna że względu na to że jest jedynakiem i póki żyje jego dziadek chciał go zapewnić że zagwarantujemy ciągłość rodu 😋 zobaczymy. Ale ostatnio słyszałam że pH moczu zdradza płeć 🧐 niskie 5-6 na dziewczynke, wysokie 7-8 na chłopczyka. A z kolei kilka dni temu któraś z Was pisała że jak dla którejś seks mógłby nie istnieć to znaczy że chłopczyk będzie 😁 a ja właśnie teraz nie mam w ogóle ochoty 🤨 więc u mnie jakieś sprzeczne rzeczy wychodzą, bo pH moczu miałam niskie 😁

Ja czuje,ze bedzie Chlopczyk..A robilyscie te chinskie przepowiednie?

Ja nie robiłam, ale myślę, że to też może być fajna zabawa 😁 mój mąż z całą stanowczością twierdzi, że zrobił chłopca, a ja się śmieje, że za tą jego pewność to na pewno będzie dziewczynka 😅

Nie mam alantanu, ale spróbuje z tą maścią cynkową, może będzie poprawa ☺

Ja czuje że to dziewczynka 😁 mąż bardzo chciał syna że względu na to że jest jedynakiem i póki żyje jego dziadek chciał go zapewnić że zagwarantujemy ciągłość rodu 😋 zobaczymy. Ale ostatnio słyszałam że pH moczu zdradza płeć 🧐 niskie 5-6 na dziewczynke, wysokie 7-8 na chłopczyka. A z kolei kilka dni temu któraś z Was pisała że jak dla którejś seks mógłby nie istnieć to znaczy że chłopczyk będzie 😁 a ja właśnie teraz nie mam w ogóle ochoty 🤨 więc u mnie jakieś sprzeczne rzeczy wychodzą, bo pH moczu miałam niskie 😁

Haha - pewne jest to, że któraś z tych przepowiedni się u Ciebie sprawdzi 😅🧡 Chociaż ja na ten moment też nie odczuwam żadnej ochoty na zbliżenia, obstawiam, że to że strachu, że mogłoby zaszkodzić fasolce, a może to jednak płeć się odzywa... 😁🙉

Haha - pewne jest to, że któraś z tych przepowiedni się u Ciebie sprawdzi 😅🧡 Chociaż ja na ten moment też nie odczuwam żadnej ochoty na zbliżenia, obstawiam, że to że strachu, że mogłoby zaszkodzić fasolce, a może to jednak płeć się odzywa... 😁🙉
My się skusilismy ostatnio bo mąż już takie zagadówy robił że szkoda mi się go zrobiło 😅 a u mnie w zasadzie nie było przeciwskazań według tego co mówił ginekolog. Ale gdzieś z tyłu głowy miałam taką panikę że po wszystkim zobaczę krew 😒 także powiem Ci że jak się stresujesz to lepiej odpuście bo przyjemność z tego znikoma 🙄

Zrobiłam w końcu te łazanki, które chodziły za mną od kilku dni. Zrobiłam i leżą... Przeszła mi ochota. Jak żyć 🤦‍♀️

reklama
Ja od początku czuje że będzie chłopczyk mi tak naprawdę bez różnicy bo mam już parkę w domu ale wszyscy cisną na dziewczynke córka też wolałaby siostrę imiona mamy wstępnie wybrane dla chłopca i dla dziewczynki.

Do góry