reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Bo my babeczki takie jesteśmy, że wszystko przeżywamy, wszystko analizujemy 10x i martwimy się na zapas.. mój mąż ma na mnie nerwy jak tylko się zająknę, że coś może być nie tak, bo dlaczego miałoby być? 🤷‍♀️

Także na poprawę nastroju i skierowanie naszych myśli na przyjemniejsze tory - jak tam dziewczyny macie jakieś przeczucia co tam nosicie pod serduszkiem - dziewczynka, czy chłopczyk? 😁🥰
Ja u mnie obstawiam dziewczynkę 😊 moja mama powiedziała że też tak przeczuwa 😁

reklama
No jak Ci sie chce,to rob.Niby zwrotow nie ma,ale towar nie powinien zostac wydany z przeznaczeniem dla ciezarnej.Kwas borny jest p/wskazany bodajze u dzieci do lat 5 nawet na pupe,bo moze byc szpikotoksyczny.Czasami pediatrzy zapisuja 1% stezenie do masci przy odparzeniach silnych.A masz alantan w masci?
Nie mam alantanu, ale spróbuje z tą maścią cynkową, może będzie poprawa ☺
Bo my babeczki takie jesteśmy, że wszystko przeżywamy, wszystko analizujemy 10x i martwimy się na zapas.. mój mąż ma na mnie nerwy jak tylko się zająknę, że coś może być nie tak, bo dlaczego miałoby być? 🤷‍♀️

Także na poprawę nastroju i skierowanie naszych myśli na przyjemniejsze tory - jak tam dziewczyny macie jakieś przeczucia co tam nosicie pod serduszkiem - dziewczynka, czy chłopczyk? 😁🥰
Ja czuje że to dziewczynka 😁 mąż bardzo chciał syna że względu na to że jest jedynakiem i póki żyje jego dziadek chciał go zapewnić że zagwarantujemy ciągłość rodu 😋 zobaczymy. Ale ostatnio słyszałam że pH moczu zdradza płeć 🧐 niskie 5-6 na dziewczynke, wysokie 7-8 na chłopczyka. A z kolei kilka dni temu któraś z Was pisała że jak dla którejś seks mógłby nie istnieć to znaczy że chłopczyk będzie 😁 a ja właśnie teraz nie mam w ogóle ochoty 🤨 więc u mnie jakieś sprzeczne rzeczy wychodzą, bo pH moczu miałam niskie 😁

Ja czuje,ze bedzie Chlopczyk..A robilyscie te chinskie przepowiednie?

Ja nie robiłam, ale myślę, że to też może być fajna zabawa 😁 mój mąż z całą stanowczością twierdzi, że zrobił chłopca, a ja się śmieje, że za tą jego pewność to na pewno będzie dziewczynka 😅

Nie mam alantanu, ale spróbuje z tą maścią cynkową, może będzie poprawa ☺

Ja czuje że to dziewczynka 😁 mąż bardzo chciał syna że względu na to że jest jedynakiem i póki żyje jego dziadek chciał go zapewnić że zagwarantujemy ciągłość rodu 😋 zobaczymy. Ale ostatnio słyszałam że pH moczu zdradza płeć 🧐 niskie 5-6 na dziewczynke, wysokie 7-8 na chłopczyka. A z kolei kilka dni temu któraś z Was pisała że jak dla którejś seks mógłby nie istnieć to znaczy że chłopczyk będzie 😁 a ja właśnie teraz nie mam w ogóle ochoty 🤨 więc u mnie jakieś sprzeczne rzeczy wychodzą, bo pH moczu miałam niskie 😁

Haha - pewne jest to, że któraś z tych przepowiedni się u Ciebie sprawdzi 😅🧡 Chociaż ja na ten moment też nie odczuwam żadnej ochoty na zbliżenia, obstawiam, że to że strachu, że mogłoby zaszkodzić fasolce, a może to jednak płeć się odzywa... 😁🙉

Haha - pewne jest to, że któraś z tych przepowiedni się u Ciebie sprawdzi 😅🧡 Chociaż ja na ten moment też nie odczuwam żadnej ochoty na zbliżenia, obstawiam, że to że strachu, że mogłoby zaszkodzić fasolce, a może to jednak płeć się odzywa... 😁🙉
My się skusilismy ostatnio bo mąż już takie zagadówy robił że szkoda mi się go zrobiło 😅 a u mnie w zasadzie nie było przeciwskazań według tego co mówił ginekolog. Ale gdzieś z tyłu głowy miałam taką panikę że po wszystkim zobaczę krew 😒 także powiem Ci że jak się stresujesz to lepiej odpuście bo przyjemność z tego znikoma 🙄

Zrobiłam w końcu te łazanki, które chodziły za mną od kilku dni. Zrobiłam i leżą... Przeszła mi ochota. Jak żyć 🤦‍♀️

reklama
Ja od początku czuje że będzie chłopczyk mi tak naprawdę bez różnicy bo mam już parkę w domu ale wszyscy cisną na dziewczynke córka też wolałaby siostrę imiona mamy wstępnie wybrane dla chłopca i dla dziewczynki.

Do góry