reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Nie mam alantanu, ale spróbuje z tą maścią cynkową, może będzie poprawa ☺

Ja czuje że to dziewczynka 😁 mąż bardzo chciał syna że względu na to że jest jedynakiem i póki żyje jego dziadek chciał go zapewnić że zagwarantujemy ciągłość rodu 😋 zobaczymy. Ale ostatnio słyszałam że pH moczu zdradza płeć 🧐 niskie 5-6 na dziewczynke, wysokie 7-8 na chłopczyka. A z kolei kilka dni temu któraś z Was pisała że jak dla którejś seks mógłby nie istnieć to znaczy że chłopczyk będzie 😁 a ja właśnie teraz nie mam w ogóle ochoty 🤨 więc u mnie jakieś sprzeczne rzeczy wychodzą, bo pH moczu miałam niskie 😁
No a mi ph idzie w zasade wlasnie,zakwaszam,zeby sie dziadostwo nie narobilo,ale moze rzeczywiscie Chlopak bedzie :)

reklama
A czy wy jestescie tak beznadziejne placzliwe? Polowa reklam sprowadza lzy. Porazka normalnie. Dzis poryczalam sie na reklamie o segregowaniu smieci:baffled::oo:

Ja też, ostatnio płakałam cała załamana a jak mąż spytał o co płaczę to nawet nie wiedziałam 🤦 bez powodu.... A wzruszam się też ciągle, kiedyś wzruszyłam się na kuchennych rewolucjach 😁😁

Ja obstawiam dziewczynkę i takie mam przeczucie i byłoby super, bo synka już mamy 😁😁 z chińskiego też wychodzi dziewczynka 😁 sprawdzałam też ostatnio pierwszą ciążę wg chińskiego i się zgadzało, wychodził syn i jest syn 😁

U mnie pH 6.5 czyli może jest szansa na córeczkę 🤪
Ja też, ostatnio płakałam cała załamana a jak mąż spytał o co płaczę to nawet nie wiedziałam 🤦 bez powodu.... A wzruszam się też ciągle, kiedyś wzruszyłam się na kuchennych rewolucjach 😁😁

Ja obstawiam dziewczynkę i takie mam przeczucie i byłoby super, bo synka już mamy 😁😁 z chińskiego też wychodzi dziewczynka 😁 sprawdzałam też ostatnio pierwszą ciążę wg chińskiego i się zgadzało, wychodził syn i jest syn 😁
Ha,a ja nie mam jak wstecznie sprawdzic,bo to dziala tylko na 10 lat w tyl :D

Dziewczyny, czy to normalne że od jakichś 3-4 dni nie czuję w ogóle nic w okolicy podbrzusza? Wcześniej było takie ćmienie jak na okres i kłucie w jajnikach więc podciagalam to wszystko pod rozciąganie macicy itd. A teraz cisza. 🤷‍♀️ jestem w końcówce 6 tygodnia

Dziewczyny, czy to normalne że od jakichś 3-4 dni nie czuję w ogóle nic w okolicy podbrzusza? Wcześniej było takie ćmienie jak na okres i kłucie w jajnikach więc podciagalam to wszystko pod rozciąganie macicy itd. A teraz cisza. 🤷‍♀️ jestem w końcówce 6 tygodnia

Ja właśnie też przestałam czuć... Ale piersi mnie dalej bolą także mam nadzieję że wszystko jest ok

Kazdy organizm jest inny,moze jest teraz kilkudniowa przerwa i z powrotem sie zacznie :)

Dokładnie każda z nas inaczej przechodzi ciąże. Kiedyś wam pisałam że moja siostra nie miała żadnych objawów czuła się fantastycznie w oby dwóch ciążach całkowite przeciwieństwo do mnie. Nic ją nie bolało nie wymiotowała gdyby nie rosnący brzuch i kopniaki to nie odczwalaby że jest w ciąży. Ja pragnęłam takiej bezobjawowej ciąży niestety ta obecnie jest dla mnie najcięższa do przejścia czuje się w niej najgorzej.

reklama
Dzięki dziewczyny 😘 a ja dzisiaj próbowałam wbić się w krótkie spodenki i w żadnych się nie dopinam 🤷‍♀️ chyba czas na zakupy. Jakoś dziwnie mi się to wydaje... Ale z moim zamiłowaniem do słodyczy teraz nie powinnam być zdziwiona 🙄

Do góry