reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Kurcze a ja albo jestem przeziębiona, albo mam jakąś combo alergię 🤦‍♀️ psikam po 3x pod rząd, nos zapchany a oprócz tego żadnych innych objawów 😒 poza tym od noszenia maseczki zrobił mi się jakiś liszaj pod nosem, taki czerwony chropowaty placek 😒 mam go już jakieś 3 tygodnie, próbowałam z sudocremem i kremami żeby natluscic ale zero poprawy. W aptece pani sprzedała mi wczoraj tormentiol czy jakoś tak, mówiłam że jestem w ciąży a na ulotce jest napisane ze stosowanie po konsultacji z lekarzem, jeśli stwierdzi że stosowanie jest mniej szkodliwe dla płodu niż brak stosowania. I teraz nie wiem czy to smarować tym czy nie 😔

reklama
Myślę, że dla każdej kobiety inny wiek będzie tym idealnym na zajście w pierwsza ciążę 😊.. Znam przypadki gdzie 20 letnie matki były dużo bardziej dojrzałe emocjonalnie i gotowe na dziecko niż 30 letnie kobiety.. nie ma reguły 😊 jestem ze stycznia, więc po raz pierwszy mamą zostanę w wieku 27 lat, a moim marzeniem zawsze było, aby mieć pierwsze dziecko do 25 roku życia, ale nie zawsze życie układa się tak jakbyśmy tego chcieli 🥰
Ja urodziłam mojego synka jak miałam 21 lat. I byłam bardzo szczęśliwa z tego powodu. Teraz mam 33 I druga ciąża. Mega duża przerwa niestety. A starlismy się 2 lata. Tyle że jestem już w drugim małżeństwie

Zazdroszczę tym z Was, które będą się lenić. Taka duszna pogoda, że też chętnie bym poleżała.
U mnie młoda ogląda "Hotel Transylwania 3", bo wrzucili na Netflix, a ja sprzątam.
W ostatnich dniach coraz częściej mam mroczki przed oczami jak wstaję z pozycji siedzącej. Zastanawiam się, czy to wina pogody, czy może być skutek uboczny Acardu 🤔

Ja też zazdroszczę, ja w końcu wzięłam się za sprzątanie mieszkania, co prawda co chwilę muszę iść na kanapę się położyć, ale może chociaż z grubsza ogarnę :-D mąż poszedł z synem do ogrodu, więc przynajmniej cisza i spokój 😁 byłam dziś rano w sklepie po kilka rzeczy i masakra, myślałam że tam zejdę w tej maseczce... Dodam że u nas już po 9:00 było 30 stopni w cieniu, tak duszno i gorąco jest że szok...

Kurcze a ja albo jestem przeziębiona, albo mam jakąś combo alergię 🤦‍♀️ psikam po 3x pod rząd, nos zapchany a oprócz tego żadnych innych objawów 😒 poza tym od noszenia maseczki zrobił mi się jakiś liszaj pod nosem, taki czerwony chropowaty placek 😒 mam go już jakieś 3 tygodnie, próbowałam z sudocremem i kremami żeby natluscic ale zero poprawy. W aptece pani sprzedała mi wczoraj tormentiol czy jakoś tak, mówiłam że jestem w ciąży a na ulotce jest napisane ze stosowanie po konsultacji z lekarzem, jeśli stwierdzi że stosowanie jest mniej szkodliwe dla płodu niż brak stosowania. I teraz nie wiem czy to smarować tym czy nie 😔
Nie smarowac.Tam jest kwas borny.Dziwie sie,ze Ci to wydala,ja bym sie bala.

Ja urodziłam mojego synka jak miałam 21 lat. I byłam bardzo szczęśliwa z tego powodu. Teraz mam 33 I druga ciąża. Mega duża przerwa niestety. A starlismy się 2 lata. Tyle że jestem już w drugim małżeństwie
Ja bardzo podobna sytuacja :) urodzilam jak mialam ledwo 21,teraz mam 34.Nowy zwiazek,starania pol roku

reklama
Do góry