reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Cześć dziewczyny ja mam termin na 1. 01 ale chce cc tydzień przed świętami - mam nadzieję że mój Lekarz się zgodzi :) ewentualnie 2-6 styczeń byle nie w święta ani sylwester wtedy dyżury mają młodzi niedoświadczeni lekarze najczęściej.
Powiedzcie mi czy wybieracie się na wakacje? Ja planowałam Nad morze ale obawiam się dzikich tłumów i korony...
Ja mieszkam 25km od morza ale na wakacje raczej nigdzie się nie wybieram już są tłumy nad morzem choć pogoda nie plażowa i nikt żadnego reżimu sanitarnego nie trzyma oraz ze względu na moje samopoczucie. Jakoś wolę być w domu i ewentualnie na ogrodzie mam tam swoją rekreację i czuję się tu najlepiej.

reklama
Różnie może być, ale generalnie w ciąży miesniaki rosną i w niektórych przypadkach mogą wręcz powodować poronienie. A jak będzie to nigdy niewiadomo.
Miałam dwa mięśniaki 3cm ale usunęłam rok temu właśnie ze względu na planowana ciążę i zagrażały poronieniu , zostały mi jeszcze jakieś malutkie ale jak na razie nie rosną i są bezproblemowe.

Cześć dziewczyny ja mam termin na 1. 01 ale chce cc tydzień przed świętami - mam nadzieję że mój Lekarz się zgodzi :) ewentualnie 2-6 styczeń byle nie w święta ani sylwester wtedy dyżury mają młodzi niedoświadczeni lekarze najczęściej.
Powiedzcie mi czy wybieracie się na wakacje? Ja planowałam Nad morze ale obawiam się dzikich tłumów i korony...
My z mężem chcielibyśmy gdzies pojechac chociaż na chwilę wypocząć, my mieszkamy daleko od morza, także myślę że to odpada bo nie wytrzynalabym chyba 8 godzin w aucie, myśleliśmy o Bieszczadach 🤔

W poprzednich ciążach miałam test obciążenia glukozą dopiero ok 24 tyg czy teraz się to badanie robi wcześniej?

Jeśli w poprzedniej ciąży miałaś cukrzycę, urodziłaś dziecko powyżej 4 albo 4.5kg albo wychodzi Ci poprostu wysoka glukoza na czczo to robi się wcześniej.

Ostatnia edycja:
Miałam dwa mięśniaki 3cm ale usunęłam rok temu właśnie ze względu na planowana ciążę i zagrażały poronieniu , zostały mi jeszcze jakieś malutkie ale jak na razie nie rosną i są bezproblemowe.
Ja wlasnie mam mięśniaka 3 cm który w ciąży z synem urósł do 12 cm. Zobaczymy jak teraz...

Dziewczyny oglądam na allegro łóżeczka i szalu nie ma. Wszystkie takie jak 6 lat temu gdy kupowałam dla syna. Może macie jakieś stronki z fajnymi łóżeczkami dla dzidziusia?

reklama
Do góry