reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja do 12 tygodnia staram się wcale nie przywiązywać do czasu aż nie zobaczę że wszystko jest dobrze to staram się nie panikować. Nie byłam badac ani razu bety i nie chodzę do ginekologa częściej niż on wyznacza wizyty. Może też przez ciągle wymioty i zmęczenie nie mam czasu i sily na zastanawianie się czy wszystko gra jak mnie nic nie boli.
Kiedyś prowadziłam taka grupę wsparcia dla kobiet które zajmują się ciężko chorymi dziećmi. Jedna z kobiet zajmująca się leżącym już nastolatkiem powiedziała, że gdy decydowała urodzic to myślała, że to jej przeznaczenie, jednak teraz sądzi że zrobiła swojemu synowi wielką krzywdę skazując go na takie cierpienie.
To doświadczenie sprawiło że zupełnie inaczej patrzę na kobiety które w życiu poniosły stratę i takie które opiekują się chorymi dziećmi.
Pozostaje mi tylko doceniać, że moje córka urodziła się zdrowa chodź ja sama jestem niepełnosprawna.

reklama
Myślę że możesz spokojnie iść. Ja to już w ogóle byłam w gorącej wodzie kąpana i poszłam do ginekologa w 4+2. Na USG nie było nic kompletnie widać, nawet pęcherzyka. Ale lekarz sam umówił mnie na kolejną wizytę za dwa tygodnie więc wg OM będę wtedy w 6+3. Te dwa tygodnie też okropnie mi się dłużą więc całkowicie Cię rozumiem
To kiedy masz wizytę teraz?

A ja dziewczyny z innej beczki mam córkę 2.5 r i nie przechodziłam nigdy toxo i cytomegalii i teraz strasznie się martwię w tej ciąży o to 😉 normalnie nie wychodzi mi to z głowy to się stało mija obsesja musiałam się wygadać. Może to też przez to że w sierpniu przechodziłam parwowirus b19 i nawet o tym nie wiedziałam i zle się to skończyło 🤔

Jestem w ciąży :)))
Mam termin z OM na 7.02,z usg na 1.02.
Mam juz 13 letnia corke.
Już stracilam w zasadzie nadzieje ma ciaze,a tu taka niespodzianka,szok :)
Mam tylko nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze.....
Super na pewno będzie dobrze 😉
Ja mam 2.5 letnia corke
2 poronienia
I teraz ciaza na lekach na razie ok 6t6d
Kiedy wizyta u gin?

reklama
Dziewczyny muszę Wam powiedzieć, że od tygodnia mam takiego doła, że jeszcze tyle czasu do wizyty- 18.06 a ja nie wiem, co się dzieje w moim brzuchu. Postanowiłam, że pójdę do mojego gina w poniedziałek 8.06 choćby tylko na usg żeby wiedzieć czy tam wszystko w porządku. Może jakiś zarodek się pojawi. To będzie 6+5. Myślicie, że nie za wcześnie chcę iść?

Ja miałam wczoraj wizytę, 6+3, dzieciątko maleńkie bo ok 2,5mm ma dopiero... ledwo było widać cokolwiek w pęcherzu, ale lekarz znalazł pulsująca kropeczkę, także mnie ta wizyta trochę uspokoiła :-) Jeśli chcesz iść to porostu nie nastawiaj się że już coś będzie widać, jedynie że może być a nie musi :-)

U mnie było podobnie. Ogólnie dopiero w dzień okresu coś mnie tknelo że mogę być w ciąży. Obudzilam się przeciągnęłam i mnie tak w brzuchu jakby zarwalo. Wstrzymałam mocz i pobiegłam 20m od domu do apteki po test. Zrobiłam, jednak gdzieś w głowie miałam, że chyba niee.... Poszlam do pokoju złożyć łóżko, wróciłam i patrzę, że jest cień. Taka radosc pomieszana z lękiem i właśnie przypomnienie tego kilkunastogodzinnego porodu z bólami krzyżowymi i partymi przez prawie 3h. Porodu w ciąży z synem się nie bałam dopóki mnie konkretne bóle się nie złapały. Teraz się obawiam, oby tylko drugi był krótszy.

My staraliśmy się z mężem od kilku cykli :-) ale że akurat mieliśmy z mężem ciche dni w płodne dni to myślałam że nic z tego w tym cyklu, a tu niespodzianka 😁

Do góry