reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Napisz o której godzinie to będziemy trzymać kciuki 🥰 ja już dostałam dzisiaj zje*ke od mamy bo znowu się skapowala że zaczynam panikować i brać czarne myśli pod uwagę. Ale ja już naprawdę jestem psychiczna jakaś... Wczoraj spędziłam prawie cały dzień na czytaniu 100 pierwszych stron styczniówek, i chyba ponad 200 z grudniowych mam. Tam tyle dziewczyn na początku "odpadło" bo puste jaja, bezzarodkowa, jakieś plemienia itd... I zamiast się wyluzować to sama się nakręcam 🤦‍♀️
Piątek na 10:15 ✊✊✊🧡💙 masakra byle szybko minęło. Dzisiaj zaczynamy 9 tydzień czyli 8+0 z ostatniej miesiączki. Na 30.06 mam już umówione prenatalne. Jeśli w piątek wszystko będzie ok chcemy powiedzieć rodzica T o dzidzi ... Teściu za 2 tygodnie ma poważną operację i chcemy w ten sposób dodać mi siły i odwagi 💪✊

reklama
U nas też niestety wizyty czy prywatnie czy NFZ bez osób towarzyszących przez pandemie choć w moim mieście nie było jeszcze zachorowań. Mieszkam na Pomorzu blisko morza.

Ja zawsze śpię na brzuchu. Już na sama myśl o spaniu na wspak lub na boku mnie stresuje hahah w pierwszej ciazy jakos przeżyłam ale pierwsza noc pi porodzie spałam już na brzuchu 🤣🤣

U mnie będzie ten sam problem, bo ja tak uwielbiam spać na brzuchu. Chyba poduchami będę się obkładać heheh

o proszę, takie własne produkty to najlepsze co może być, wiesz co jesz ☺.

czemu nie można przyspieszyć czasu, żeby już było jutro godzina 17? haha masakra. ciąża odebrała mi mózg nie wiem jak Wam, ale ja jestem taka rozkojarzona, zapominam słów, nie potrafię się skupić. no i wstaje jeszcze bardziej zmęczona niż wieczorem zasypiałam.
Mam dokładnie to samo co ty, ja też czekam bo wizyta na 18.15 😁 a znając życie jeszcze pewnie wejdę później 🤔

Ja to samo tylko na brzuchu, powoli zaczynam opracowywanie bezpiecznego leżenia na brzuchu😂podkładam poduszki, próbuje trochę na boku trochę na brzuchu.
Mi się w ciąży bardzo dobrze spało z poduszką rogal, która później wykorzystywałam do karmienia, gdzie jak mały był już trochę cięższy tym bardziej było super sobie go na niej położyć.

Mam tak samo. Wole poczekać trochę dłużej i mieć pewność ze serduszko bije i jest Ok niż iść za szybko i później się rozczarować. Dziś jest moja wizyta 9 tydzień 😀 ja mam podobne objawy plus mam mdłości ale bez wymiotów teraz chyba się troszkę nasiliły
Trzymam kciuki🤞🏼
Czekamy na informacje po wizycie ;)

reklama
oo to może i jest szansa dla mnie ☺️
Ja powiedziałam że rozumiem jaka jest sytuacja ale prosze zrozumieć nas . Usg dziecka nie ogląda się codziennie. I chce żeby partner był przy tym zobaczył dziecko swoje. I babka mówi jasne nie ma problemu na chwilę mkze wejść. Lezalam już rozebrana zadzwoniłam wszedł zobaczył i wyszedł

Do góry