reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Napisz o której godzinie to będziemy trzymać kciuki 🥰 ja już dostałam dzisiaj zje*ke od mamy bo znowu się skapowala że zaczynam panikować i brać czarne myśli pod uwagę. Ale ja już naprawdę jestem psychiczna jakaś... Wczoraj spędziłam prawie cały dzień na czytaniu 100 pierwszych stron styczniówek, i chyba ponad 200 z grudniowych mam. Tam tyle dziewczyn na początku "odpadło" bo puste jaja, bezzarodkowa, jakieś plemienia itd... I zamiast się wyluzować to sama się nakręcam 🤦‍♀️
Hahaha A wiesz że ja robię to samo 🤦‍♀️💪😂 aż się zaśmialam myślałam, że tylko ja wędruje po innych wątkach😂🤦‍♀️ i czytam do momentu ciąży w którym sama teraz jestem. Mój ukochany dzisiaj mnie się pytał czy zdążyłam " odpalić wrotki " przed piątkiem czy czekam do jutra..

reklama
Coś o tym wiem. Przez te obawy nie ma czasu odpocząć ani cieszyć się ciąża ;/
Będę trzymała kciuki!
Czasami zdajemy sobie sprawę, jakie to jest niesprawiedliwe. Kobiety które pragną i staraj się o dziecko zawsze mają pod górę. Tymczasem ktoś, kto nawet nie chce, zachodzi w ciążę bez problemu i bez żadnych potyczek w ciągu tych 9mcy.
Ale trzeba być dobrej myśli!
Ja też się stresuje ta pierwsza wizyta ale chyba jest ok, bo jestem cały czas senna i bolą mnie piersi. Chodzę non stop do toalety.

Ja póki co na brzuchu śpię a z tą lewa strona to też tego przestrzegałam w poprzednich ciążach ale to w późniejszym etapie jak już dzidzia kopie.
Ja zawsze śpię na brzuchu. Już na sama myśl o spaniu na wspak lub na boku mnie stresuje hahah w pierwszej ciazy jakos przeżyłam ale pierwsza noc pi porodzie spałam już na brzuchu 🤣🤣

Witajcie dziewczyny, niestety muszę się z wami pożegnać, wczoraj byłam na wizycie, bo niepokoił mnie brak objawów tzn. brak bólu piersi i miałam minimalne plamienie. Lekarz powiedział że nie widzi akcji serca... Dał mi skierowanie do szpitala, ale polecił się wstrzymać do końca tygodnia, bo powinnam samoistnie poronić, więc czekam... To moja pierwsza ciąża i powiedział że w szpitalu zrobią łyżeczkowanie, co nie zawsze jest konieczne... 😭 Jeśli się nic nie zadzieje, to w poniedziałek i tak mam kolejna wizytę żeby się upewnić, że serduszko na pewno nie bije i na pewno już będę się musiała wstawić na zabieg 😭 Powiedziałam mu o przygodzie z półpaścem z zeszłego tygodnia, powiedział że najprawdopodobniej przez to zarodek obumarł.
Życzę wam dużo zdrowia, oraz żeby wszystko było dobrze i finalnie żebyście urodziły zdrowe maluszki. Trzymajcie się, będę do was zaglądać czasem 😘

Ja w tatymch ciążach to masakra cała poduszkami byłam obłożona nocki to był dramat prawie na siedząco spałam bo miałam taaaaaką zgagę że myślałam że mi się uleje w nocy.

Witajcie dziewczyny, niestety muszę się z wami pożegnać, wczoraj byłam na wizycie, bo niepokoił mnie brak objawów tzn. brak bólu piersi i miałam minimalne plamienie. Lekarz powiedział że nie widzi akcji serca... Dał mi skierowanie do szpitala, ale polecił się wstrzymać do końca tygodnia, bo powinnam samoistnie poronić, więc czekam... To moja pierwsza ciąża i powiedział że w szpitalu zrobią łyżeczkowanie, co nie zawsze jest konieczne... 😭 Jeśli się nic nie zadzieje, to w poniedziałek i tak mam kolejna wizytę żeby się upewnić, że serduszko na pewno nie bije i na pewno już będę się musiała wstawić na zabieg 😭 Powiedziałam mu o przygodzie z półpaścem z zeszłego tygodnia, powiedział że najprawdopodobniej przez to zarodek obumarł.
Życzę wam dużo zdrowia, oraz żeby wszystko było dobrze i finalnie żebyście urodziły zdrowe maluszki. Trzymajcie się, będę do was zaglądać czasem 😘
Bardzo mi przykro kochana 😞 dużo siły i zdrowia życzę 😘

Witam :) czy ktroras przyszła mama ma problem z tsh? Mi wyszło 4,2 i dostałam letrox 1 dziennie.. Czy to wplywa na Wasze samopoczucie?
Witaj ja od 4 lat biorę letrox. Mam tsh na podobnym poziomie jak Ty. Lekarz zwiększył mi dawkę kiedy powiedziałam o ciąży. Dziś robiłam badanie tsh znów. Po letroxie czuję się ok.

Jejku, myślałam że już nigdy nie przeczytamy tutaj takiej smutnej wiadomości 😔 trzymaj się kochana 😟 bardzo mi przykro

reklama
Bardzo mi przykro... Nawet nie wiem co powiedzieć... jedynie to, żebyś pozwoliła sobie na płacz, krzyk i złość... to czasami pomaga bardziej niż zamknięcie się w sobie. Życzę wam dużo siły Tobie i partnerowi.. ❤❤❤ ściskam

Do góry