reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja jestem na L4, to wczesna ciąża bo dopiero zaczynam 5 tydzień ale pracuje w żłobku i w obecnej sytuacji lekarz doradził żebym nie wracała do pracy. Poza tym dzieci wiecznie chodziły z katarem, gorączka itd więc to chyba za duże ryzyko. A energii też nie mam zupełnie do niczego... Najchętniej przeleżałabym cały dzień. Mdłości mnie jeszcze nie dopadły ale myślę że wszystko przede mną
Ja idę w poniedziałek ostatni raz do pracy i od wtorku najprawdopodobniej l4. Pracuję w przedszkolu, także nie ma co ryzykować zwłaszcza teraz...

reklama
No
Dziewczyny a czy każda z Was przechodziła Toxoplazmoze i cytomegalie? Ja właśnie przed 29 lat nie złapałam tego z córką też nie. Troszkę się martwię żeby przypadkiem nie złapać teraz w domu nie mam kota ale mieszkam na wsi i mamy właśnie Warzywa i owoce i koty po polu też biegają 😉 i jeszcze jedno pytanie czy u Was też występuje tyle śluzu normalnie mam cały czas uczucie mokrości ale jest biały lub przezroczysty i bezwonny. Czuję się jak przy owulacji 😂 u mnie 7 tc
U mnie też dużo śluzu. W ogóle od początku ciąży czuję brzuch, nie boli ale tak go czuję jakbym była przed okresem... Mam nadzieję że to normalne :-D

Dziewczyny a czy każda z Was przechodziła Toxoplazmoze i cytomegalie? Ja właśnie przed 29 lat nie złapałam tego z córką też nie. Troszkę się martwię żeby przypadkiem nie złapać teraz w domu nie mam kota ale mieszkam na wsi i mamy właśnie Warzywa i owoce i koty po polu też biegają 😉 i jeszcze jedno pytanie czy u Was też występuje tyle śluzu normalnie mam cały czas uczucie mokrości ale jest biały lub przezroczysty i bezwonny. Czuję się jak przy owulacji 😂 u mnie 7 tc
Ja nie wiem czy kiedykolwiek na to chorowałam, nie mam jeszcze badań zleconych żadnych.
Jesli chodzi o śluz to tak mam go bardzo dużo - białego, mlecznego, bezwonnego.

Dziewczynki, ktore są w kolejnych ciążach, mam pytanie 😃 kiedy zaczęły u Was ustępować objawy ciążowe? Pamiętacie, który to byl mniej więcej tydzień? Podobno nie ma reguły, ale za szybko też nie powinny, już się gubię 🤷‍♀️🤷‍♀️
Mi mdłości minęły ok 17 tygodnia dopiero... Miesiąc czułam się dobrze a potem już do końca leżałam, bo twardniał mi brzuch...

No
U mnie też dużo śluzu. W ogóle od początku ciąży czuję brzuch, nie boli ale tak go czuję jakbym była przed okresem... Mam nadzieję że to normalne :-D
Ja też czuje brzuch codziennie, właśnie jak przed okresem, A w szczególności jak się położę, aa wcześniej dużo pochodzę. Czasem wezmę no-spe to pomaga 😊

32 lat :) tak pierwsza ciąża aktualnie jestem w 7tyg i 26.05 byłam na pierwszej wizycie u lekarza... ufff... pierwszy raz na wizycie byłam zdenerwowana i z wrażenia nie mogła usiąść na krześle :D widać mimo wieku nadal człowiek potrafi się wystrzelić z zdrowego rozsądku :D teraz to się z tego śmieję :) następna wizyta 16.06 z badaniami w garści :) widziałam temat TSH jeżeli są tutaj członkinie Eutyroxu to łączę się :D
Ja też miałam pierwsza wizytę 26 maja i też u Mnie 7 tydzień 😊😉

reklama
Do góry