reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

A partner dostał lek? Też kilka lat się bujalam z tym dziadostwem. Mam osobny ręcznik, płyn a i tak byle co mi powodowało grzyba. Aż tu nagle inny lekarz mi przepisał lek dla męża i... Przeszło na długo... obecnie mam sporadycznie, ostatnio chyba za 2 lata temu, a wcześniej 4 razy w roku albo i więcej 🤦
Dostał dwa razy. Tzn to było na zasadzie że ja przyjmowałam jakieś tabletki doustnie przez tydzień albo dwa, a jedna tabletkę miał zażyć mąż. No ale jak widać dużo to nie pomogło 🙄

reklama
Och jak dobrze, że nie jestem sama 😊 a u Was też takie początki? Który tydzień? Pewnie już pisalyście ale ciężko to wszystko zapamiętać 😋
Ja am 7 tc z tym że ja nie mam żadnej bakterii miałam robiona cytologie i wymaz na chlamydie i uroplazme i wszystko było ok widocznie hormony powoduja ze tego śluzu jest dużo jak czytałam wypowiedzi to więcej osób ma mokrość niż suchość

Och jak dobrze, że nie jestem sama 😊 a u Was też takie początki? Który tydzień? Pewnie już pisalyście ale ciężko to wszystko zapamiętać 😋
Moja koleżanka jak była w ciazy miała infekcje często i wkoncu jeden lekarz powiedział żeby psikala sobie 2 x dnia octaniseptem i nie wycierała miejsc intymnych ręcznikiem tylko delikatnie ręcznikiem papierowym i przeszło bez żadnych leków

Dostał dwa razy. Tzn to było na zasadzie że ja przyjmowałam jakieś tabletki doustnie przez tydzień albo dwa, a jedna tabletkę miał zażyć mąż. No ale jak widać dużo to nie pomogło 🙄
U mnie też był moment kiedy często łapałam infekcje i również raz dostałam antybiotyk i mój partner też ale po jakimś czasie znów powróciło... Teraz od dłuższego czasu mam spokój, używam raz na jakiś czas do higieny intymnej produktów z " multi-gyn" pianka A jak czuje że coś nie do końca mi odpowiada asekuracujnie używam takich tubek z żelem. Są dozwolone w ciąży bo na bazie wyciągu z roślin itp. Moja ginekolog zwróciła mi uwagę na to, że częste infekcje powracały mi również od nadmiernej higieny miejsc intymnych.. zbyt częste używanie płynów i żali nie zawsze dobrych, i zbyt dokładne i wnikliwe mycie... ponieważ powodowało to wypłukiwanie dobrej flory bakteryjnej, zmieniało ph pochwy i dzięki temu bakterie miały pole do popisu, ponieważ nie miałam naturalnej bariery ochronnej 🤷‍♀️🤦‍♀️ ale się rozpisałam haha. Więc wiadomo trzeba dbać ale czasami jak chcemy za dobrze wychodzi skutek odwrotny bynajmniej u mnie tak było.

U mnie też był moment kiedy często łapałam infekcje i również raz dostałam antybiotyk i mój partner też ale po jakimś czasie znów powróciło... Teraz od dłuższego czasu mam spokój, używam raz na jakiś czas do higieny intymnej produktów z " multi-gyn" pianka A jak czuje że coś nie do końca mi odpowiada asekuracujnie używam takich tubek z żelem. Są dozwolone w ciąży bo na bazie wyciągu z roślin itp. Moja ginekolog zwróciła mi uwagę na to, że częste infekcje powracały mi również od nadmiernej higieny miejsc intymnych.. zbyt częste używanie płynów i żali nie zawsze dobrych, i zbyt dokładne i wnikliwe mycie... ponieważ powodowało to wypłukiwanie dobrej flory bakteryjnej, zmieniało ph pochwy i dzięki temu bakterie miały pole do popisu, ponieważ nie miałam naturalnej bariery ochronnej 🤷‍♀️🤦‍♀️ ale się rozpisałam haha. Więc wiadomo trzeba dbać ale czasami jak chcemy za dobrze wychodzi skutek odwrotny bynajmniej u mnie tak było.
Właśnie tak również się zgodzę zbyt nadmierna higiena miejsc intymnych działa na niekorzyść

Powiem Ci że też mam dzisiaj taki dzień... Zero objawów 😕 staram się nie nakręcać ale troszkę mnie to dziwi bo o ile piersi bolą mnie na zmianę (zależy po prostu od dnia) o tyle podbrzusze często mi się odzywalo. Zwłaszcza rano i wieczorem 🙄 a dzisiaj cisza... A ja to nawet nie wiem czy miałam już pierwsze mdłości 😁 wczoraj mnie troszkę "mulilo" przy jakimkolwiek ruchu ale trwało to może że 30 min... Nie wiem czy to się już do mdłości ciążowych zalicza 😋
@Balbinka1991 , a Ty w którym tygodniu jesteś?
We wtorek zacznę 10 tydzień, a w pon mam wizytę okaże się czy wszystko wporzadku😉w ogóle to mam dzisiaj wkurwienie na mojego męża w nocy się obudzilismy o 2 i było bardzo gorąco w pokoju powiedziałam mu żeby uchylił okno jak już wstał to mój mężuś otworzył okno na Full mam grube ciemne zasłony więc nie widziałam rano się budzę zamarznięta i prostu czuje, że coś mnie bierze. Jestem wściekła porostu w dodatku te rabniete elektroniczne termometry pokazują raz gorączke raz nie ale czuje się źle.

We wtorek zacznę 10 tydzień, a w pon mam wizytę okaże się czy wszystko wporzadku😉w ogóle to mam dzisiaj wkurwienie na mojego męża w nocy się obudzilismy o 2 i było bardzo gorąco w pokoju powiedziałam mu żeby uchylił okno jak już wstał to mój mężuś otworzył okno na Full mam grube ciemne zasłony więc nie widziałam rano się budzę zamarznięta i prostu czuje, że coś mnie bierze. Jestem wściekła porostu w dodatku te rabniete elektroniczne termometry pokazują raz gorączke raz nie ale czuje się źle.
To teraz koniecznie herbata z miodem, koc i zakaz wychodzenia, może zwalczysz przeziębienie w zalążku :) mnie wczoraj też drapalo w gardle a dziś już spokój, mam nadzieję, że tylko przemarzłas i Cię mocniej nie rozlozy :)

To teraz koniecznie herbata z miodem, koc i zakaz wychodzenia, może zwalczysz przeziębienie w zalążku :) mnie wczoraj też drapalo w gardle a dziś już spokój, mam nadzieję, że tylko przemarzłas i Cię mocniej nie rozlozy :)
[/QUOT
Mam nadzieję bo obudziłam się z katarem i takim gorącem w klatce piersiowej. Jak będę chora to chyba mojego męża zabije😂

Kobitki Wy też tyle śpicie?? Jak tylko partner jest w domu to ja kieruje się do łóżka i zasypiam. Dzisiaj jeszcze nie wstałam z łóżka :) bo dwa razy zrobiłam sobie drzemkę.

reklama
Kobitki Wy też tyle śpicie?? Jak tylko partner jest w domu to ja kieruje się do łóżka i zasypiam. Dzisiaj jeszcze nie wstałam z łóżka :) bo dwa razy zrobiłam sobie drzemkę.
Taaak mnie aż już głową boli od tego spania
.. Dziś wstałam rano o 9,zjadlam śniadanie i zasnęłam na siedząco w fotelu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Do góry