reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Kochana jak się czujesz? Jak minęła Ci noc ? Dzwoniłaś do lekarza? ❤🧡💙
Hej :) tak dzwoniłam do lekarza.
Lekarz powiedział że jak są lekkie twardnienia nie ma przy tym plemienia ani nic to nie martwić się. Ze lekarz mi mówił że u mnie bardzo szybko wszystko rozwija się. Macica rozciaga się i może lekkie skurcze powodowac. Jakby do poniedziałku nie minęło zebym przyjechała zrobimy usg. Noc mi minela okropnie ja chyba z 7 razy wstawalam na domu. A od 4 rano już nie śpię. Myślę że to nerwy swoje robia. W poniedziałek mam konsultacje do testu pappa wiec może zrobią mi usg i sprawdza

reklama
Mamuśki trafiłam dziś na super stronę dla dzieci nazywa się słodkisen . Com . pl
Koleżanka zamawia tam i mówi że super jakość ciuszkow i nie tylko bo dla nas te sporo jest rzeczy Ceny też bardzo fajne

Lekarz powiedział że jak są lekkie twardnienia nie ma przy tym plemienia ani nic to nie martwić się. Ze lekarz mi mówił że u mnie bardzo szybko wszystko rozwija się. Macica rozciaga się i może lekkie skurcze powodowac. Jakby do poniedziałku nie minęło zebym przyjechała zrobimy usg. Noc mi minela okropnie ja chyba z 7 razy wstawalam na domu. A od 4 rano już nie śpię. Myślę że to nerwy swoje robia. W poniedziałek mam konsultacje do testu pappa wiec może zrobią mi usg i sprawdza
Kochana wiem że łatwo jest doradzić "nie denerwuj i nie martw się" ale skoro lekarz mówi, że póki co nie ma powodów do zmartwień to postaraj się zająć myśli czymś przyjemnym 😊 dzidzia potrzebuje dużego domku i może faktycznie te bóle które odczuwasz i twardnienie to wynik tego że wszystko się powiększa i rozciąga. Czas do poniedziałku szybko minie a wtedy po USG będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki

@MM_nowa a co lekarze mówią? Znaleźli przyczynę plamienia? Kiedy planują Cię wypuścić?
Współczuję straty 😔 a wiadomo jaka była przyczyna poronienia w 14 tygodniu? To już późno 😏😑

Na pocieszenie Ci powiem, że ani krwawienie, ani plamienie nic nie przesądza. I jest dość powszechne. Moje koleżanki miały zawsze jakieś przeboje : plamienia, krwawienia, jedna miała krwiaka podkosmowkowego naprawdę wielkiego, który krwawił i leżała w szpitalu. Jednej zaczęło się odklejać łożysko w 4 miesiącu i też krwawiła. Jedna skurcze cała ciążę, więc nawet nie poczuła, że zaczyna się poród 🙄 każdy coś. Wszystkie na dupku. Wszystkie historie skończyły się dobrze.
Na prawdę nie wiem gdzie te zdrowe ciąże bo w moim otoczeniu każdy "coś" miał.

To samo ze staraniami. Jedni znajomi starali się chyba z 10 lat. A tak to większość conajmniej parę miesięcy.

Mamuśki trafiłam dziś na super stronę dla dzieci nazywa się słodkisen . Com . pl
Koleżanka zamawia tam i mówi że super jakość ciuszkow i nie tylko bo dla nas te sporo jest rzeczy Ceny też bardzo fajne
Buszowałam już na tej stronie. Wpadła mi w oko bo mają tanio koszule do spania z napami do karmienia piersią. Ale nie znam nikogo kto tam zamawiał. Fajnie, że jest jakaś pozytywna opinia o jakości 😉

Jak się czujecie? Ja koszmarnie. Od wczoraj mam insulinę. Od dziś jestem na diecie dla cukrzycy ciążowej. Ciągle czuję głód i jednocześnie mnie mdli i ciągle jestem zmęczona. Tak jakby nie w sosie. Niby bym chciała coś zrobić ale szybko tracę energię i nie mogę się na niczym skupić. W poprzednich ciążach czułam się świetnie. Ale może to że teraz gorzej to lepiej bo jakaś zmiana i może na plus dla mnie.
Chodzicie do pracy czy L4?

reklama
Uff to dobrze, że tak Ci lekarz powiedział.
Nie martw się tak kochana, przynajmniej sprobuj. Napij się herbatki i prześpij troszkę 😉 na pewno wszystko bedzie Oki. A poniedziałek już niedaleko. To się uspokoisz po wizycie ☺️

Do góry