reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

B
Jeśli chodzi o moich rodziców i tak ich odwiedzany dość często najczęściej 2 weekendy jestem na wsi dla mnie to jest wytchnienie mieszkam w centrum Krakowa w dzielnicy gdzie są same hotele i darcie ryjkow angoli do białego rana to norma i śpimy w stoperach. Na wieś mam około 70 km do teściowej 100 km ale tam w życiu nie chciałabym mieszkać, weekend to jest Max który mogę tam spędzić. Dlatego zazdroszczę jak ktoś mówi, że ma świetna teściowa😂 ogólnie ja jestem bardzo rodzinna i lubimy przesiadywać razem z rodziną jeździć do babci, kuzynow czy ciotkek😛mój mąż też ma w tej miejscowości rodzinę jakby nie praca to w ogóle tam byśmy się budowali ale praca w dzisiejszym czasach to jest podstawą i dojazd normalny.
Też mieszkam w KRK nie daleko placu inwalidów. Ale ja się przyzwyczaiłam i hałasy mi nie przesadzają. Marzy nam się dom w KRK ale ceny narazie dla nas nie osiągalne. Do jakiego gin chodzisz ?

reklama
B

Też mieszkam w KRK nie daleko placu inwalidów. Ale ja się przyzwyczaiłam i hałasy mi nie przesadzają. Marzy nam się dom w KRK ale ceny narazie dla nas nie osiągalne. Do jakiego gin chodzisz ?
Ja mieszkam na Kazimierzu blisko placu żydowskiego😛chodzę do Sobiesława Kaszowicza w zasadzie byłam raz u niego wydaje się ok to jest lekarz z polecenia. Pracuje w klinice clinic care. A Ty do kogo chodzisz?

B

Ja zawsze chciałam mieszkac na przedmiesciach Krakowa (jestes z podkarpackiego)- prawie sie udało :D mieszkam 30km od centrum :D ale gina mam w Krakowie sprawdzonego swojego.

Cześć Dziewczyny, nowa jestem :) w 2018... 13 grudnia dowiedziałam się, ze mój maluszek obumarł :( był to 13 tydz. Wcześniejsze USG i Beta wskazywała ze będzie ok... niestety szpital, próba tabletkami, ale potrzebne było łyżeczkowanie...toksoplazmoza, podobno to wszystko spowodowała.. dzisiaj mam 44 dc, (cykle 34-38) piersi bolą, brzuch pobolewa, apetyt spaczony... wczoraj popołudniu test negatywny... jak myślicie, od razu lecieć na betę ? Czy test za 2 dni z rana powtórzyc ?

Witam Was dziewczyny.
Leżę w szpitalu i z nudów zaczęłam szukać tematów. Jestem w ciąży i termin właśnie będzie na styczeń. Termin ostatniej miesiączki 10 kwiecień ale cykle dłuższe. Jest pęcherzyk ale brak zarodka. Od dwóch tyg odkąd się dowiedziałam plamienia na brązowo/ kawa z mlekiem A dziś w szpitalu była czerwona krew. Bardzo się martwię. Lekarz powiedział że marne szanse. A jest jakaś druga plamka i jeden lekarz nie wiedział co to i stwierdzili że może krwiak. Sprzęt nie jest jakiś rewelacyjny i nie wiem czy pęcherzyk rośnie. Dopiero dziś zmierzyli i ma 13 mm. A beta w środę 7.5 tys. Może któraś z Was miała plamienia i się skończyły i jest ok ?
Hej. U mnie pomimo plamień i krwawień serduszko biło. Kontrolę mam po dwóch tygodniach.
Według OM, który tydzień ciąży? A według usg?
Dawaj znać co u Ciebie. Oby lekarz się mylił ✊
Cześć Dziewczyny, nowa jestem :) w 2018... 13 grudnia dowiedziałam się, ze mój maluszek obumarł :( był to 13 tydz. Wcześniejsze USG i Beta wskazywała ze będzie ok... niestety szpital, próba tabletkami, ale potrzebne było łyżeczkowanie...toksoplazmoza, podobno to wszystko spowodowała.. dzisiaj mam 44 dc, (cykle 34-38) piersi bolą, brzuch pobolewa, apetyt spaczony... wczoraj popołudniu test negatywny... jak myślicie, od razu lecieć na betę ? Czy test za 2 dni z rana powtórzyc ?
Hej, bardzo mi przykro z powodu straty 😔
Ja bym powtórzyła test za 2 dni z porannego moczu.

A do kogo chodzisz?
Andrzej Kałamacki. Pracuje w Narutowiczu. Polecam ;)
Na początek może powtórz test, tylko z rannego moczu dla pewności :)

Hej. U mnie pomimo plamień i krwawień serduszko biło. Kontrolę mam po dwóch tygodniach.
Według OM, który tydzień ciąży? A według usg?
Dawaj znać co u Ciebie. Oby lekarz się mylił ✊

Wg miesiączki to 7 dzień plus 1 a wg usg to nie wiem bo tutaj w szpitalu nie powiedzieli. Ale jak w poniedziałek byłam u lekarza prywatnie to mówił że jest tydzień różnicy czyli zaczyna się 6 tydzień.
Póki co krwawie nie ma. Cały czas takie brudzenie.
Też straciłam poprzednią ciążę w 14 tygodniu wg okresu. A wg miesiączki 17 tydzień był. Wtedy też były brudzenie na początku i może stąd ta panika.
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Leżąc sama na sali i nikt nie może przyjść to tak przykro. Czuje się jak w więzieniu. Życzę Wam miłego słonecznego dnia.

H
Ja mieszkam na Kazimierzu blisko placu żydowskiego😛chodzę do Sobiesława Kaszowicza w zasadzie byłam raz u niego wydaje się ok to jest lekarz z polecenia. Pracuje w klinice clinic care. A Ty do kogo chodzisz?
U kogo ja nie byłam :D. Prywatnie aktualnie do Szczudlika i na NFZ byłam raz u Kubaly chyba. Spoko gość i wszystkie badania na NFZ.
Ja zawsze chciałam mieszkac na przedmiesciach Krakowa (jestes z podkarpackiego)- prawie sie udało :D mieszkam 30km od centrum :D ale gina mam w Krakowie sprawdzonego swojego.
Ja jestem z pod Krakowa i chciałam w centrum. I w sumie mieszkam. Ale marzy nam się dom do 30min komunikacja od centrum. Oboje pracujemy w centrum miasta.
Pewnie powtórzyła bym test kolejnego dnia rano. A jak dalej brak @ to poszłabym na betę

reklama
Właśnie nie zatwierdzenie z załatwiam się normalnie. Takie dziwne uczucie. Takie skurcze lekkie to pamiętam ale jakoś koło 22 tyg może ciut wcześniej. Nie potrafię tego opisać ale czuje normalnie jak mi twarde podbrzusze robi sie
Kochana jak się czujesz? Jak minęła Ci noc ? Dzwoniłaś do lekarza? ❤🧡💙

Do góry