reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mollly ja jestem na l4 , byłam do wczoraj 2 tygodnie i myślałam ze lekarka się zapyta czy przedłużyć ale sama mi przedłużyła kolejny miesiąc , bardzo jestem szczeliwa :) jestem nie zdolna do pracy obecnie :) współczuje cukrzycy , ja myślałam ze będę powtarzała wynik ale jest Ok 91,6na czczo :) ja dziś rano oczyiwscie umierałam teraz już jest lepiej , sernik w piekarniku jeszcze ryż słodko kwaśny i odpoczywam . Jeśli będzie u mnie chłopczyk to mam ciuszki wystarczy kupić kosz Mojżesza oraz kokon wanienkę czy przewijak :) a jak córka to wsyztsko bo dla syna miałam większość typowo chłopięcych ciuszkow :)

reklama
Hej dziewczyny!
U mnie dzisiaj pierwsze ciążowe wymioty - dosłownie skończyłam jeść śniadanie i jak tylko się podniosłam żeby odstawić talerz to ledwo dobiegłam do toalety 😖
Na pocieszenie powiem, ze jak już skończyło mną szarpać to jakby nowa siła we mnie wstąpiła 😅
W ogóle jestem trochę w szoku, bo byłam jakoś przekonana, ze te mdłości i wymioty zaczynają się jednak trochę później, a ja już od ok 5,5 tyg dzień w dzień silne mdłości, a dzisiaj jeszcze to.. 🙈

Jak się czujecie? Ja koszmarnie. Od wczoraj mam insulinę. Od dziś jestem na diecie dla cukrzycy ciążowej. Ciągle czuję głód i jednocześnie mnie mdli i ciągle jestem zmęczona. Tak jakby nie w sosie. Niby bym chciała coś zrobić ale szybko tracę energię i nie mogę się na niczym skupić. W poprzednich ciążach czułam się świetnie. Ale może to że teraz gorzej to lepiej bo jakaś zmiana i może na plus dla mnie.
Chodzicie do pracy czy L4?
Ja jestem na L4, to wczesna ciąża bo dopiero zaczynam 5 tydzień ale pracuje w żłobku i w obecnej sytuacji lekarz doradził żebym nie wracała do pracy. Poza tym dzieci wiecznie chodziły z katarem, gorączka itd więc to chyba za duże ryzyko. A energii też nie mam zupełnie do niczego... Najchętniej przeleżałabym cały dzień. Mdłości mnie jeszcze nie dopadły ale myślę że wszystko przede mną

Dziewczyny a czy każda z Was przechodziła Toxoplazmoze i cytomegalie? Ja właśnie przed 29 lat nie złapałam tego z córką też nie. Troszkę się martwię żeby przypadkiem nie złapać teraz w domu nie mam kota ale mieszkam na wsi i mamy właśnie Warzywa i owoce i koty po polu też biegają 😉 i jeszcze jedno pytanie czy u Was też występuje tyle śluzu normalnie mam cały czas uczucie mokrości ale jest biały lub przezroczysty i bezwonny. Czuję się jak przy owulacji 😂 u mnie 7 tc

Dziewczyny a czy każda z Was przechodziła Toxoplazmoze i cytomegalie? Ja właśnie przed 29 lat nie złapałam tego z córką też nie. Troszkę się martwię żeby przypadkiem nie złapać teraz w domu nie mam kota ale mieszkam na wsi i mamy właśnie Warzywa i owoce i koty po polu też biegają 😉 i jeszcze jedno pytanie czy u Was też występuje tyle śluzu normalnie mam cały czas uczucie mokrości ale jest biały lub przezroczysty i bezwonny. Czuję się jak przy owulacji 😂 u mnie 7 tc

Mi wyszła wysoko toksoplazmoza. Zrobili mi testy awidnosci i wyszło ze przechodzilam nie wcześniej niż 12-16 tyg temu

Mi wyszło, że nie przechodziłam, także nie jesteś sama 😃😃😃

Dziewczynki, ktore są w kolejnych ciążach, mam pytanie 😃 kiedy zaczęły u Was ustępować objawy ciążowe? Pamiętacie, który to byl mniej więcej tydzień? Podobno nie ma reguły, ale za szybko też nie powinny, już się gubię 🤷‍♀️🤷‍♀️

reklama
Hej dziewczyny,
Ostatnio coś się nie odzywam bo samopoczucie słabe. Wymiotuję i mam ciągłe mdłości, dużo śpię i wypoczywam :)
zaczynam się zastanawiać nad L4, myślałam, że jeszcze trochę popracuję bo praca przy komputerze i do tego zdalna. No ale wymioty tak mnie męczą, że nie wiem co robić. W którym tygodniu Wy poszłyście na zwolnienie albo planujecie iść?

Do góry