reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

To ja tak z cesarka mialam :D do samego konca myslalam, ze jak mnie znieczula, to od pasa w dół bede bezwladna, a tu mówią, ze będą ciąć, a ja panika, bo przecież czuje nogi! 😅 ale faktycznie, jak przyjdzie co do czego, to bólu nie czuć
Też bym była przekonana, że nóg mam nie czuć i panika 😅 dobrze, że o takich rzeczach rozmawiamy. Przynajmniej człowiek się czegoś dowie 😉

reklama
Kochane ale dzisiaj jakoś dziwnie się czuje. Brzuch mi twardnieje , czuje normalnie coś w brzuchu nie wiem jak to określić. Ale co chwilę mam jakby mini skurcz i twardnieje
Ale, że boli? Może jakieś zatwardzenie? Załatwiasz się codziennie? Czy chodzi o taki dyskomfort jakby od macicy?
Masz możliwość zadzwonić do lekarza dziś?

Ale, że boli? Może jakieś zatwardzenie? Załatwiasz się codziennie? Czy chodzi o taki dyskomfort jakby od macicy?
Masz możliwość zadzwonić do lekarza dziś?
Właśnie nie zatwierdzenie z załatwiam się normalnie. Takie dziwne uczucie. Takie skurcze lekkie to pamiętam ale jakoś koło 22 tyg może ciut wcześniej. Nie potrafię tego opisać ale czuje normalnie jak mi twarde podbrzusze robi sie

Nieźle, a mi już mówili, że szybko. Tak to można rodzić 😉
Po porodzie to nie mogłam na tyłku siedzieć. Wydaje mi się, ze to przez nacięcie krocza. Podczas porodu nie czułam gdy nacinali i szyli, ale później strasznie bolało właśnie miejsce nacięcia.

Właśnie nie zatwierdzenie z załatwiam się normalnie. Takie dziwne uczucie. Takie skurcze lekkie to pamiętam ale jakoś koło 22 tyg może ciut wcześniej. Nie potrafię tego opisać ale czuje normalnie jak mi twarde podbrzusze robi sie
Ja na Twoim miejscu wybrałabym się do lekarza. Wyglada na to, ze to skurcze wiec nie ma żartów.

To niedobrze. Kurcze spróbuj zadzwonić do lekarza.
Dobrze kojarzę, że masz też pakiet luxmeda? Jeśli tak to tam w aplikacji masz czat z położna. Ona jest dostępna całą dobę z tego co kojarzę. Napisz do niej i Cie pokieruje co dalej robić. Może trzeba na izbę przyjęć jechać?

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny.
Leżę w szpitalu i z nudów zaczęłam szukać tematów. Jestem w ciąży i termin właśnie będzie na styczeń. Termin ostatniej miesiączki 10 kwiecień ale cykle dłuższe. Jest pęcherzyk ale brak zarodka. Od dwóch tyg odkąd się dowiedziałam plamienia na brązowo/ kawa z mlekiem A dziś w szpitalu była czerwona krew. Bardzo się martwię. Lekarz powiedział że marne szanse. A jest jakaś druga plamka i jeden lekarz nie wiedział co to i stwierdzili że może krwiak. Sprzęt nie jest jakiś rewelacyjny i nie wiem czy pęcherzyk rośnie. Dopiero dziś zmierzyli i ma 13 mm. A beta w środę 7.5 tys. Może któraś z Was miała plamienia i się skończyły i jest ok ?

reklama
Witam Was dziewczyny.
Leżę w szpitalu i z nudów zaczęłam szukać tematów. Jestem w ciąży i termin właśnie będzie na styczeń. Termin ostatniej miesiączki 10 kwiecień ale cykle dłuższe. Jest pęcherzyk ale brak zarodka. Od dwóch tyg odkąd się dowiedziałam plamienia na brązowo/ kawa z mlekiem A dziś w szpitalu była czerwona krew. Bardzo się martwię. Lekarz powiedział że marne szanse. A jest jakaś druga plamka i jeden lekarz nie wiedział co to i stwierdzili że może krwiak. Sprzęt nie jest jakiś rewelacyjny i nie wiem czy pęcherzyk rośnie. Dopiero dziś zmierzyli i ma 13 mm. A beta w środę 7.5 tys. Może któraś z Was miała plamienia i się skończyły i jest ok ?
Może będzie ok, plamienie to może być ten krwiaczek albo coś w tym rodzaju. Jak cykle dłuższe to ciąża może być młodsza, 13 mm odpowiada początkowi 6tc, wtedy beta w okolicach 7 tyś chyba ok, pewnie powtórzą żeby sprawdzić czy rośnie, jak wyjdzie wyższa będziesz wiedziała że jest ok. Trzymam kciuki żeby było ok :)

Do góry