K
kat1
Gość
Cześć dziewczyny, kiedy idziecie na prenatalne? Ile placicie prywatnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczyny, kiedy idziecie na prenatalne? Ile placicie prywatnie
Ja jestem od początku na zwolnieniu, ale ja nie miałam wyjścia, bo o ciąży dowiedziałam się na początku maja, a 22 maja kończyła mi się umowa, a w obecnej sytuacji mieli nie przedłużaćHej dziewczyny,
Ostatnio coś się nie odzywam bo samopoczucie słabe. Wymiotuję i mam ciągłe mdłości, dużo śpię i wypoczywam
zaczynam się zastanawiać nad L4, myślałam, że jeszcze trochę popracuję bo praca przy komputerze i do tego zdalna. No ale wymioty tak mnie męczą, że nie wiem co robić. W którym tygodniu Wy poszłyście na zwolnienie albo planujecie iść?
Dziewczynki, ktore są w kolejnych ciążach, mam pytanie kiedy zaczęły u Was ustępować objawy ciążowe? Pamiętacie, który to byl mniej więcej tydzień? Podobno nie ma reguły, ale za szybko też nie powinny, już się gubię
Kurczę u mnie to od paru dni nie ma objawów, jedynie jak nacisne pierś to mnie brodawki bolą, tam na dole już nic nie czuje żeby się coś rozciągało trochę mnie to martwi, jeśli chodzi o mdłości to są subtelne i to raz na parę dni. Muszę wytrzymać do poniedziałku, co ma być to będzie.Dziewczynki, ktore są w kolejnych ciążach, mam pytanie kiedy zaczęły u Was ustępować objawy ciążowe? Pamiętacie, który to byl mniej więcej tydzień? Podobno nie ma reguły, ale za szybko też nie powinny, już się gubię
Sama nalegałam na insulinę bo w obu poprzednich już od początku miałam wysoki cukier ale ciążę traciłam. Tak naprawdę na 100% lekarz nie wie dlaczego. Więc wolalam kolejna możliwość wykluczyć. Bo cukrzyca też może powodować wczesne poronienia. Pewnie gdyby nie przeszłość przez najbliższy miesiąc leczyła bym się tylko dieta bez i insuliny a tak czuje się bezpieczniej bo insulina przenika tylko 1-3% do dziecka a cukrzyca moze być powodem straty. Najbardziej żal mi ciast. Ale ja mam zły cukier tylko na czczo i na niego mam insulinę więc planuje trzymać się mniej więcej diety ale też nie przesadzać jeśli cukier po posiłkach będzie w normie. Najbardziej denerwująca jest konieczność jedzenia co 2-3h i badanie cukru dokładnie godzinę po posiłku. Jak bym wróciła do biura to nie miałabym takiej możliwości.Mollly ja jestem na l4 , byłam do wczoraj 2 tygodnie i myślałam ze lekarka się zapyta czy przedłużyć ale sama mi przedłużyła kolejny miesiąc , bardzo jestem szczeliwa jestem nie zdolna do pracy obecnie współczuje cukrzycy , ja myślałam ze będę powtarzała wynik ale jest Ok 91,6na czczo ja dziś rano oczyiwscie umierałam teraz już jest lepiej , sernik w piekarniku jeszcze ryż słodko kwaśny i odpoczywam . Jeśli będzie u mnie chłopczyk to mam ciuszki wystarczy kupić kosz Mojżesza oraz kokon wanienkę czy przewijak a jak córka to wsyztsko bo dla syna miałam większość typowo chłopięcych ciuszkow
W Twoim przypadku L4 to jedyne dobre wyjście. Ja pracuję przy komputerze. Więc teoretycznie mogę pracować z domu. Ale są też rzeczy które muszę zrobić na miejscu. A jestem jedynym pracownikiem biurowym i nie chce ich zostawiać z dnia na dzień. Na wizycie we wtorek pogadam z ginem, w środę z szefem i podejmę decyzję.Ja jestem na L4, to wczesna ciąża bo dopiero zaczynam 5 tydzień ale pracuje w żłobku i w obecnej sytuacji lekarz doradził żebym nie wracała do pracy. Poza tym dzieci wiecznie chodziły z katarem, gorączka itd więc to chyba za duże ryzyko. A energii też nie mam zupełnie do niczego... Najchętniej przeleżałabym cały dzień. Mdłości mnie jeszcze nie dopadły ale myślę że wszystko przede mną
Nie przechodziłam. Ja czuję że mam mokro ale na bieliźnie suchoDziewczyny a czy każda z Was przechodziła Toxoplazmoze i cytomegalie? Ja właśnie przed 29 lat nie złapałam tego z córką też nie. Troszkę się martwię żeby przypadkiem nie złapać teraz w domu nie mam kota ale mieszkam na wsi i mamy właśnie Warzywa i owoce i koty po polu też biegają i jeszcze jedno pytanie czy u Was też występuje tyle śluzu normalnie mam cały czas uczucie mokrości ale jest biały lub przezroczysty i bezwonny. Czuję się jak przy owulacji u mnie 7 tc
Też muszę uważać... Jak mam ochotę na jabłko to myje je chyba z 30 sekund z każdej możliwej stronyKurczę u mnie to od paru dni nie ma objawów, jedynie jak nacisne pierś to mnie brodawki bolą, tam na dole już nic nie czuje żeby się coś rozciągało trochę mnie to martwi, jeśli chodzi o mdłości to są subtelne i to raz na parę dni. Muszę wytrzymać do poniedziałku, co ma być to będzie.
Wczoraj robiłam badania które lekarz mi zlecił wyszło mi jedynie 340 zł ze zniżkąmuszę uważać na toksoplazmoze bo nigdy nie przechodziłam jej, cytomegalie przechodziłam już przy 1 ciąży to wiedziałam.
To ja też na bieliźnie sucho ale uczucie takiej mokrości no i przy podcieraniuSama nalegałam na insulinę bo w obu poprzednich już od początku miałam wysoki cukier ale ciążę traciłam. Tak naprawdę na 100% lekarz nie wie dlaczego. Więc wolalam kolejna możliwość wykluczyć. Bo cukrzyca też może powodować wczesne poronienia. Pewnie gdyby nie przeszłość przez najbliższy miesiąc leczyła bym się tylko dieta bez i insuliny a tak czuje się bezpieczniej bo insulina przenika tylko 1-3% do dziecka a cukrzyca moze być powodem straty. Najbardziej żal mi ciast. Ale ja mam zły cukier tylko na czczo i na niego mam insulinę więc planuje trzymać się mniej więcej diety ale też nie przesadzać jeśli cukier po posiłkach będzie w normie. Najbardziej denerwująca jest konieczność jedzenia co 2-3h i badanie cukru dokładnie godzinę po posiłku. Jak bym wróciła do biura to nie miałabym takiej możliwości.
W Twoim przypadku L4 to jedyne dobre wyjście. Ja pracuję przy komputerze. Więc teoretycznie mogę pracować z domu. Ale są też rzeczy które muszę zrobić na miejscu. A jestem jedynym pracownikiem biurowym i nie chce ich zostawiać z dnia na dzień. Na wizycie we wtorek pogadam z ginem, w środę z szefem i podejmę decyzję.
Nie przechodziłam. Ja czuję że mam mokro ale na bieliźnie sucho
Ja też długo myje a ostatnio nawet sobie polewam gorąca woda i obieram że skórki przy córce się tak nie przejmowałam a też nie miałam a teraz jakoś bardziej emocjonalnie do wszystkiego podchodzęTeż muszę uważać... Jak mam ochotę na jabłko to myje je chyba z 30 sekund z każdej możliwej strony
To nie jest też tak. To nie tylko owocem ale np przygotowanie surowego mięsa, sushi ryby tu wiele rzeczy zalicza się. Ja mięso tylko w rękawiczkach robie. Sushi to chyba dziś zjem ale pieczone tak za mną chodziTeż muszę uważać... Jak mam ochotę na jabłko to myje je chyba z 30 sekund z każdej możliwej strony