reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Hej dziewczyny,
Ostatnio coś się nie odzywam bo samopoczucie słabe. Wymiotuję i mam ciągłe mdłości, dużo śpię i wypoczywam :)
zaczynam się zastanawiać nad L4, myślałam, że jeszcze trochę popracuję bo praca przy komputerze i do tego zdalna. No ale wymioty tak mnie męczą, że nie wiem co robić. W którym tygodniu Wy poszłyście na zwolnienie albo planujecie iść?
Ja jestem od początku na zwolnieniu, ale ja nie miałam wyjścia, bo o ciąży dowiedziałam się na początku maja, a 22 maja kończyła mi się umowa, a w obecnej sytuacji mieli nie przedłużać 🤷‍♀️

Dziewczynki, ktore są w kolejnych ciążach, mam pytanie 😃 kiedy zaczęły u Was ustępować objawy ciążowe? Pamiętacie, który to byl mniej więcej tydzień? Podobno nie ma reguły, ale za szybko też nie powinny, już się gubię 🤷‍♀️🤷‍♀️

Ja jakoś tydzień po zapłodnienia pilam wódkę i po 2 kieliszkach zakręcilo mi sie w głowie i mówię sobie hmmm może w ciąży jestem Ale pilam dalej 🤣🤣🤣 potem jak nie dostałam w dzień miesiączki rano okresu to mówię do partnera zbieraj na wózek. A on dobra dobra poczekaj 3 dni pewnie nerwy stres. Mowie dobra spoko po 3 dniach zrobilam o 15 test A cycki to mialam jak arbuzy. I nie minelo 7 s jak piękne grube krechy

Dziewczynki, ktore są w kolejnych ciążach, mam pytanie 😃 kiedy zaczęły u Was ustępować objawy ciążowe? Pamiętacie, który to byl mniej więcej tydzień? Podobno nie ma reguły, ale za szybko też nie powinny, już się gubię 🤷‍♀️🤷‍♀️
Kurczę u mnie to od paru dni nie ma objawów, jedynie jak nacisne pierś to mnie brodawki bolą, tam na dole już nic nie czuje żeby się coś rozciągało 😳trochę mnie to martwi, jeśli chodzi o mdłości to są subtelne i to raz na parę dni. Muszę wytrzymać do poniedziałku, co ma być to będzie.
Wczoraj robiłam badania które lekarz mi zlecił wyszło mi jedynie 340 zł ze zniżką😂muszę uważać na toksoplazmoze bo nigdy nie przechodziłam jej, cytomegalie przechodziłam już przy 1 ciąży to wiedziałam.

Mollly ja jestem na l4 , byłam do wczoraj 2 tygodnie i myślałam ze lekarka się zapyta czy przedłużyć ale sama mi przedłużyła kolejny miesiąc , bardzo jestem szczeliwa :) jestem nie zdolna do pracy obecnie :) współczuje cukrzycy , ja myślałam ze będę powtarzała wynik ale jest Ok 91,6na czczo :) ja dziś rano oczyiwscie umierałam teraz już jest lepiej , sernik w piekarniku jeszcze ryż słodko kwaśny i odpoczywam . Jeśli będzie u mnie chłopczyk to mam ciuszki wystarczy kupić kosz Mojżesza oraz kokon wanienkę czy przewijak :) a jak córka to wsyztsko bo dla syna miałam większość typowo chłopięcych ciuszkow :)
Sama nalegałam na insulinę bo w obu poprzednich już od początku miałam wysoki cukier ale ciążę traciłam. Tak naprawdę na 100% lekarz nie wie dlaczego. Więc wolalam kolejna możliwość wykluczyć. Bo cukrzyca też może powodować wczesne poronienia. Pewnie gdyby nie przeszłość przez najbliższy miesiąc leczyła bym się tylko dieta bez i insuliny a tak czuje się bezpieczniej bo insulina przenika tylko 1-3% do dziecka a cukrzyca moze być powodem straty. Najbardziej żal mi ciast. Ale ja mam zły cukier tylko na czczo i na niego mam insulinę więc planuje trzymać się mniej więcej diety ale też nie przesadzać jeśli cukier po posiłkach będzie w normie. Najbardziej denerwująca jest konieczność jedzenia co 2-3h i badanie cukru dokładnie godzinę po posiłku. Jak bym wróciła do biura to nie miałabym takiej możliwości.
Ja jestem na L4, to wczesna ciąża bo dopiero zaczynam 5 tydzień ale pracuje w żłobku i w obecnej sytuacji lekarz doradził żebym nie wracała do pracy. Poza tym dzieci wiecznie chodziły z katarem, gorączka itd więc to chyba za duże ryzyko. A energii też nie mam zupełnie do niczego... Najchętniej przeleżałabym cały dzień. Mdłości mnie jeszcze nie dopadły ale myślę że wszystko przede mną
W Twoim przypadku L4 to jedyne dobre wyjście. Ja pracuję przy komputerze. Więc teoretycznie mogę pracować z domu. Ale są też rzeczy które muszę zrobić na miejscu. A jestem jedynym pracownikiem biurowym i nie chce ich zostawiać z dnia na dzień. Na wizycie we wtorek pogadam z ginem, w środę z szefem i podejmę decyzję.
Dziewczyny a czy każda z Was przechodziła Toxoplazmoze i cytomegalie? Ja właśnie przed 29 lat nie złapałam tego z córką też nie. Troszkę się martwię żeby przypadkiem nie złapać teraz w domu nie mam kota ale mieszkam na wsi i mamy właśnie Warzywa i owoce i koty po polu też biegają 😉 i jeszcze jedno pytanie czy u Was też występuje tyle śluzu normalnie mam cały czas uczucie mokrości ale jest biały lub przezroczysty i bezwonny. Czuję się jak przy owulacji 😂 u mnie 7 tc
Nie przechodziłam. Ja czuję że mam mokro ale na bieliźnie sucho

Kurczę u mnie to od paru dni nie ma objawów, jedynie jak nacisne pierś to mnie brodawki bolą, tam na dole już nic nie czuje żeby się coś rozciągało 😳trochę mnie to martwi, jeśli chodzi o mdłości to są subtelne i to raz na parę dni. Muszę wytrzymać do poniedziałku, co ma być to będzie.
Wczoraj robiłam badania które lekarz mi zlecił wyszło mi jedynie 340 zł ze zniżką😂muszę uważać na toksoplazmoze bo nigdy nie przechodziłam jej, cytomegalie przechodziłam już przy 1 ciąży to wiedziałam.
Też muszę uważać... Jak mam ochotę na jabłko to myje je chyba z 30 sekund z każdej możliwej strony 😂😂

Sama nalegałam na insulinę bo w obu poprzednich już od początku miałam wysoki cukier ale ciążę traciłam. Tak naprawdę na 100% lekarz nie wie dlaczego. Więc wolalam kolejna możliwość wykluczyć. Bo cukrzyca też może powodować wczesne poronienia. Pewnie gdyby nie przeszłość przez najbliższy miesiąc leczyła bym się tylko dieta bez i insuliny a tak czuje się bezpieczniej bo insulina przenika tylko 1-3% do dziecka a cukrzyca moze być powodem straty. Najbardziej żal mi ciast. Ale ja mam zły cukier tylko na czczo i na niego mam insulinę więc planuje trzymać się mniej więcej diety ale też nie przesadzać jeśli cukier po posiłkach będzie w normie. Najbardziej denerwująca jest konieczność jedzenia co 2-3h i badanie cukru dokładnie godzinę po posiłku. Jak bym wróciła do biura to nie miałabym takiej możliwości.

W Twoim przypadku L4 to jedyne dobre wyjście. Ja pracuję przy komputerze. Więc teoretycznie mogę pracować z domu. Ale są też rzeczy które muszę zrobić na miejscu. A jestem jedynym pracownikiem biurowym i nie chce ich zostawiać z dnia na dzień. Na wizycie we wtorek pogadam z ginem, w środę z szefem i podejmę decyzję.

Nie przechodziłam. Ja czuję że mam mokro ale na bieliźnie sucho
To ja też na bieliźnie sucho ale uczucie takiej mokrości no i przy podcieraniu

Też muszę uważać... Jak mam ochotę na jabłko to myje je chyba z 30 sekund z każdej możliwej strony 😂😂
Ja też długo myje a ostatnio nawet sobie polewam gorąca woda i obieram że skórki przy córce się tak nie przejmowałam a też nie miałam a teraz jakoś bardziej emocjonalnie do wszystkiego podchodzę 😂

reklama
To nie jest też tak. To nie tylko owocem ale np przygotowanie surowego mięsa, sushi ryby tu wiele rzeczy zalicza się. Ja mięso tylko w rękawiczkach robie. Sushi to chyba dziś zjem ale pieczone tak za mną chodzi

Do góry