reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

A są tu palące mamusie? Jak to u Was wygląda z papieroskami? Ja paliłam i nagle z dnia na dzień zapomniałam o istnieniu papierosów, nie żeby mnie odrzuciło, ale jakbym nigdy tego nie praktykowała, nałóg był i ni ma 🤷‍♀️🤔🤔🤔 psychika??

reklama
Jeszcze mam pytanie czysto techniczne, może trochę głupie ale wybaczcie :-D to co tu piszemy zostaje tylko na tym forum i nie udostępnia się jakoś samo gdzieś indziej np na Facebooku nie? :-D nie mówiliśmy z mężem jeszcze nikomu o ciąży i nie chciałabym aby ktoś znajomy to przeczytał :-D
Coś Ty, to nie jest skonfigurowane z portalami społecznościowymi 😀

Będzie dobrze. Musi. Ja sobie wmawiam, że się nie przejmuje. Mąż tak się zestresował że mimo że nie wejdzie ze mną do lekarza to wychodzi wcześniej z pracy i będzie czekał przed budynkkem.

A w którym tygodniu jesteś? Ja miałam cytologie robioną we wrześniu. I chyba bym nie chciała teraz ponownie. Boje się że można coś uszkodzić. Wiem mało prawdopodobne ale jednak.

Super. Ja bym nie dała rady 5 tyg bez wizyty. Ja chcę chodzic co 7-10 dni do końca 4 miesiąca.

Też jesteście cały czas głodne i macie napady zimna i gorąca? Zawsze znerwów jadłam. Cud że nie mam nadwagi.
Ja mam takie jakby udrzenia zimna, dreszcze i potem znowu ok ... I czasami czuję chwilowo że mi gorąco i mam wypieki lekko różowe na policzkach jak nigdy jeszcze w życiu 😂😂😂. Ja mam wręcz odwrotnie, nie mam w ogóle apetytu. Nic a nic, co mnie martwi bo mam 47 kg i nie chciałbym za dużo spaść na wadze .. A już zlecialam 1.5kg. Mimo wszystko wmuszam cokolwiek żeby bąbel miał skąd brać siły. Do tego mam zaparcia straszne.. ogólnie czasami myślę co z tego jest objawem ciąży a co skutkiem dodatkowego progesteronu. 😂🤷‍♀️ ja zawsze wszystko zganiam na progesteron bo na ulotce naczytalam się o możliwych skutkach ubocznych więc później człowiek nie wie...

U mnie znów mdłości, piersi mnie bolą i mogłabym iść w sumie spać 😁boję się abym nie usnęła w pracy bo mam dość wygodny fotel przy biurku 🤣
W pracy nikt nie wie ale jestem taka mało towarzyska ostatnio i nie pije kawy bo mnie odrzuca. Kawa i mięso mogą nie istniec :)
W nocy jak już wam pisałam bolały mnie lydki ale po magnezie jest ok.
Miłego dnia :)

A są tu palące mamusie? Jak to u Was wygląda z papieroskami? Ja paliłam i nagle z dnia na dzień zapomniałam o istnieniu papierosów, nie żeby mnie odrzuciło, ale jakbym nigdy tego nie praktykowała, nałóg był i ni ma 🤷‍♀️🤔🤔🤔 psychika??
Ja paliłam i to kilka lat 🤢🤷‍♀️.. A papierosy rzuciłam 4 dni przed pozytywnym testem ciążowym. Po prostu mnie naszło nagle, że chce rzucić i teraz w ogóle mnie nie ciągnie. Nic a nic. Jakbym nigdy nie paliła 😱😱.

Ja paliłam i to kilka lat 🤢🤷‍♀️.. A papierosy rzuciłam 4 dni przed pozytywnym testem ciążowym. Po prostu mnie naszło nagle, że chce rzucić i teraz w ogóle mnie nie ciągnie. Nic a nic. Jakbym nigdy nie paliła 😱😱.
No ja paliłam 10 lat, także mamy podobne odczucia, może u Ciebie to był pierwszy podświadomy objaw 😎😎😎😎

Dziewczyny, mnie ciągle kłują jajniki.. Może nie mocno, ale je odczuwam jakoś, myślicie, że to powód do niepokoju?

Z zachcianek to ja póki co ciągle apetyt na mizerię z dużą ilością śmietany, mogłabym ciągle ją jeść, ale nie wiem czy to można już podciągnąć pod objaw ciąży, czy nie za wcześnie :-) a co do grilla w pierwszej ciąży odrzucało mnie na samo słowo "grill" (to moja druga ciąża) :-)

reklama
Z zachcianek to ja póki co ciągle apetyt na mizerię z dużą ilością śmietany, mogłabym ciągle ją jeść, ale nie wiem czy to można już podciągnąć pod objaw ciąży, czy nie za wcześnie :-) a co do grilla w pierwszej ciąży odrzucało mnie na samo słowo "grill" (to moja druga ciąża) :-)
Zdecydowanie myślę, że możesz to podciągnąć pod zachcianki ciążowe 😎😎😎 nie tylko śledzie z dżemem się do nich zaliczają 😂😂😂

Do góry