reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja póki co jestem w 5 tygodniu i tylko mam biust wrażliwy, myślę, że tydzień lub dwa dopiero będę mieć masakrę.
Powiem Ci, że możesz mieć masakre a nie musisz... tez mówiłam sobie, zacznie się od 6 tyg, potem że od 7 ... Ja od początku dobrze się czuje a dziś jestem w 8 tygodniu i nadal bez większych zmian.

reklama
Witam dziewczyny, czy można do Was dołączyć? :-) w zeszłym tygodniu robiłam 2 testy, oba pozytywne :-) wg aplikacji jestem w 5+2, termin z ostatniej miesiączki wypada na 28.01.Wizytę u lekarza mam dopiero 04.06 i już nie mogę się doczekać :-)

Ja mam wizytę dziś o 17.15 i też już mnie brzuch z nerwów boli stresuje się że będzie coś nie tak chyba jak każda kobieta ☺️
Będzie dobrze. Musi. Ja sobie wmawiam, że się nie przejmuje. Mąż tak się zestresował że mimo że nie wejdzie ze mną do lekarza to wychodzi wcześniej z pracy i będzie czekał przed budynkkem.
Ja z badań na pierwszej wizycie miałam zlecone :
Krew mocz glukoza tsh HIV cytmolegalia różyczka tokso grupa krwi i pewnie o czymś zapomniałam a w piątek cytologia :)
A w którym tygodniu jesteś? Ja miałam cytologie robioną we wrześniu. I chyba bym nie chciała teraz ponownie. Boje się że można coś uszkodzić. Wiem mało prawdopodobne ale jednak.
Ja już po pierwszej wizycie. Termin porodu na 13 stycznia. Serduszko biło, wiec jestem szczęśliwa. :) mówiłam o zdjęciu rtg i Pani doktor mnie pocieszyła. Powiedziała, ze na tak wczesnym etapie po zdjęciu rtg jest „wszystko albo nic „ i skoro nie poroniłam to wszystko będzie dobrze i mam się nie martwić. Dostałam zwolnienie i kolejna wizyta 1 lipca, wiec mam 5 tygodni spokoju :)
Super. Ja bym nie dała rady 5 tyg bez wizyty. Ja chcę chodzic co 7-10 dni do końca 4 miesiąca.

Też jesteście cały czas głodne i macie napady zimna i gorąca? Zawsze znerwów jadłam. Cud że nie mam nadwagi.

Będzie dobrze. Musi. Ja sobie wmawiam, że się nie przejmuje. Mąż tak się zestresował że mimo że nie wejdzie ze mną do lekarza to wychodzi wcześniej z pracy i będzie czekał przed budynkkem.

A w którym tygodniu jesteś? Ja miałam cytologie robioną we wrześniu. I chyba bym nie chciała teraz ponownie. Boje się że można coś uszkodzić. Wiem mało prawdopodobne ale jednak.

Super. Ja bym nie dała rady 5 tyg bez wizyty. Ja chcę chodzic co 7-10 dni do końca 4 miesiąca.

Też jesteście cały czas głodne i macie napady zimna i gorąca? Zawsze znerwów jadłam. Cud że nie mam nadwagi.
Ja mam okropny apetyt, wręcz ssie jak odkurzacz na najwyzszych obrotach 🤦‍♀️🤦‍♀️

Ja mam napady zimna i gorąca i jestem wiecznie głodna ale na nic nie mam smaku... I bolą mnie piersi :-D
A ja mam smaka na wszystko oprocz mięsa w postaci grillowanej, mój mąż uwielbia fit żarcie i ciągle coś grilluje a ja mam ochotę go za to zabić i czuję potem tego grilla przez 24 godziny, nie idzie się tego zapachu pozbyć... No i dwa tygodnie temu zajadałam się pomidorami z mozzarellą, a teraz nie mogę na nie patrzeć, w sumie nie traktowałam tego jako objawy ciążowe, ale tak dziś myślę że w sumie to się zalicza 🤔🤔🤔🤔.. dziś od rana na sliniankach siedzą mi gołąbki 🤔🤔😂

reklama
Jeszcze mam pytanie czysto techniczne, może trochę głupie ale wybaczcie :-D to co tu piszemy zostaje tylko na tym forum i nie udostępnia się jakoś samo gdzieś indziej np na Facebooku nie? :-D nie mówiliśmy z mężem jeszcze nikomu o ciąży i nie chciałabym aby ktoś znajomy to przeczytał :-D

Do góry