reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Dokładnie, ja też po stracie i wczoraj mąż, aż uciekł z domu... wybuchłam takim płaczem i darłam japę, bo się okazało że muszę jakieś oświadczenie do zusu zanieść, a dla mnie stało się to problemem na skalę światową 😂😂😂i płakałam w domu sama, bo mnie wku**ia cały świat .... To wszystko przez ten chory stres i wiecznie czarne scenariusze.... Człowiek się cieszyć nie potrafi, zazdroszczę tym beztrosko radosnym dziewczynom cieszącym się każdym dniem ciąży... Dobrze że nie jestem sama i Wy jesteście bo bym skoczyła z balkonu chyba, no ale z dwojga złego chyba lepiej się przygotować i potem ewentualnie miło zaskoczyć 🤔
Damy radę musimy ! Ale dobrze wiedzieć, że nie jest się samemu i są osoby które nas rozumieją. Ja trzymam kciuki całej siły za nasze perełki 💪💪 i za nas wszystkie! ❤

reklama
Ja zawsze kontroluje by przy mnie zakładał czyste rękawiczki i kondoma na sprzęt.Nie byłam na NFZ od 3 lat. Zobaczymy. Mam nadzieję że nie będę miała takiej niespodzianki jak Ty.
Wiesz co byłam na NFZ pierwszy raz. I byłam w szoku - niby włożył nowy kondom ale pobrali mi cytologię patykiem jak do lodów, który kazano mi sobie samej trzymać w dłoni, nawet nie wiedziałam do czego to ma służyć więc nie wiem czy trzymałam to ostrożnie, na fotelu był taki kawałek podkładki, że na pół pośladka a jestem szczupłą osobą, z jednego gabinetu do drugiego musiałam przyparadować bez rajstop przez korytarz pełen kobiet nie zachowujących żadnych odległości. Co ciekawe to ta poradnia ma dobre opinie w Internecie 😐

Wiesz co byłam na NFZ pierwszy raz. I byłam w szoku - niby włożył nowy kondom ale pobrali mi cytologię patykiem jak do lodów, który kazano mi sobie samej trzymać w dłoni, nawet nie wiedziałam do czego to ma służyć więc nie wiem czy trzymałam to ostrożnie, na fotelu był taki kawałek podkładki, że na pół pośladka a jestem szczupłą osobą, z jednego gabinetu do drugiego musiałam przyparadować bez rajstop przez korytarz pełen kobiet nie zachowujących żadnych odległości. Co ciekawe to ta poradnia ma dobre opinie w Internecie 😐
masakra😧
ja byłam dzisiaj u gina pierwszy raz w życiu i jakbym trafiła na coś takiego to bym chyba umarła bo byłam tak zestresowana tą wizytą ze względu na ciąże czy wszystko ok i ze względu na samą wizyte..
Jednak kobieta musi przejść dużo więcej w życiu stresu niż facet.

😱😱😱😱 Szok, nie dziwne, że się nabawilas zapalenia, jakieś komunistyczne warunki Chyba 😱😱

masakra😧
ja byłam dzisiaj u gina pierwszy raz w życiu i jakbym trafiła na coś takiego to bym chyba umarła bo byłam tak zestresowana tą wizytą ze względu na ciąże czy wszystko ok i ze względu na samą wizyte..
Jednak kobieta musi przejść dużo więcej w życiu stresu niż facet.
Normalnie to bym wyszła i tyle ale to działo się tak szybko, że z szoku wykonywałam ich polecenia 😅

Proszę Was dziewczyny o radę, bo zwariuję. Z moich obliczeń wynika, że to 6tyg 6 dzień. Byłam już u ginekologa. Powiedział, że to bardzo wczesna ciąża i mam pobawić się 7 czerwca. Zrobiłam na własną rękę betę. Wyszła tylko 1765. Jutro idę na powtórkę. Czy mam się bać?

Proszę Was dziewczyny o radę, bo zwariuję. Z moich obliczeń wynika, że to 6tyg 6 dzień. Byłam już u ginekologa. Powiedział, że to bardzo wczesna ciąża i mam pobawić się 7 czerwca. Zrobiłam na własną rękę betę. Wyszła tylko 1765. Jutro idę na powtórkę. Czy mam się bać?
A ginekolog nic więcej nie powiedział? Robił usg? Stwierdził obecność pęcherzyka, zarodka?

Pamiętaj, że ciąża jest zawsze co najmniej 2 tyg młodsza, niż wychodzi z OM a jeśli miałaś później owulację to ciąża może mieć 4 tyg z malutkim hakiem :) Dowiedziałam się tego gdy sama w 6 tyg. byłam z bardzo wczesną ciążą u mojej ginekolog 🙃

reklama

Załączniki

• 20200526_213717.jpg
    20200526_213717.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 45
Do góry