reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

Ja mam dokładnie to samo... Ostanio, wyobraźcie sobie, popłakałam się rano bo mnie piersi nie bolały... 🤦‍♀️

Ogólnie to każdy ten dzień ciąży tak liczę, że mi to tak wolno leci że dramat... I ja na wszystko zwracam uwagę, na każdy szczegół, każde pobelewanie brzucha i zaraz dramatyzuje.... Ja wcześniej straciłam jedna ciążę i teraz niby już biorę odpowiednie leki ale jakoś się ciągle boję że znowu będzie coś nie tak...
Wiesz kochana.. Zawsze można te płacze zwalic na ciążowe hormony 😁 rozumiem, że piersi wróciły do normy? ☺️

reklama
Zamiast tego zwykłego kwasu foliowego tą zmetylyzowana formę (wcześniej zwyczajnie kwas foliowy), jod (wcześniej nie brałam), wit D (wcześniej też brałam), Acard i heparynę (których wcześniej nie miałam bo nie wiedziałam o moich mutacjach genowych)
Jaką dawkę heparyny bierzesz ?

Cześć dziewczyny,
Ta noc to istny koszmar od 3 nie śpię mam Okropne mdłości i bolą mnie nogi w łydkach. Wzięłam Magnez i liczę na cud. Ogólnie czuję się jakbym Właśnie wróciła z dwudniowego wesela 😁

Cześć dziewczyny,
Ta noc to istny koszmar od 3 nie śpię mam Okropne mdłości i bolą mnie nogi w łydkach. Wzięłam Magnez i liczę na cud. Ogólnie czuję się jakbym Właśnie wróciła z dwudniowego wesela 😁
Ja nie moge rano jechać jako pasażer (o byciu kierowcą nie am mowy), bo mdli na maxa. A do pracy mamy z mężem 35 km z czego ok 20km autostradą, gdzie od tak na poboczu sie nie da zatrzymać. Około 8 jest ok. Mimo, ze śpię jak zabita jestem mega niewyspana. Dzisiaj myślałam, ze na węźle nie wyrobię, ale mąż w porę otworzył okno. Już obczail, kiedy mam kryzys i dba o nas. Byle do weekendu i 😴 nie wstaje z łóżka w niedzielę xD

Cześć dziewczyny,
Ja tez nie mogę spac od 3 w nocy 😒, ale to chyba dlatego go ze mam usg o 9.25

Hej
Dziś powiedzieliśmy o ciąży rodzicom. Teściowie skakali z radości, a moja mama sie poplakala. Teraz czekamy na serduszko 🤞🍀😍
My w niedziele oznajmilismy cudowna wiadomosc 💞💞 także moi rodzice skakali z radosci, za to tesciowie nie powiedzieli ani słowa. .. Dziwne to było. Mąż niestety słabo się poczuł po braku ich reakcji.. Później dodali, że mamy się nie martwić, bo po prostu maja juz wnuki, dlatego nie było euforii - tym tłumaczeniem tesciowa wygrała 😋 mnie to nie ruszyło kompletnie - męża mi tylko szkoda, wiec go pocieszam :) ja jedynie tak sobie mysle, ze do tej pory nie bylo z tesciowka "wiekszych" problemów i czuje, ze one moga dopiero przyjść 😂

reklama
Mnie dzisiaj poniosło i wstałam o 4.30 z wielką ochotą na kanapki z pomidorem, musiałam odczekac pół godziny po wzięciu letrox i o 5 już jadłam śniadanie 😀 u nie to jeszcze prawie nikt nie wie i ciąży, 2 czerwca mam wizytę i jak wszystko będzie dobrze to zakładamy kartę ciąży i informujemy rodzinę najbardziej boje się reakcji 14 letniej córki.
Ja tez nie mogę spac od 3 w nocy 😒, ale to chyba dlatego go ze mam usg o 9.25
Powodzenia na wizycie😚

Do góry