Ja bym ciągnęła, a później ciążowe, wtedy chyba przejmuje Ci zus z tego co kojarzę... Mi się umowa skończyła 22ego maja i ciągnę zwolnienie od 20 maja, ale kurcze nie jestem pewna jak to wygląda w przypadku wypowiedzeniaA ja mam inną sytuację. Zostałam zwolniona z pracy z 3 miesięcznym wypowiedzeniem, które się kończy 30.06 ale jestem w ciąży więc musi mi cofnąć wypowiedzenie ? Teraz do 30 maja jestem na L4 bo miałam problemy z ciśnieniem i nie wiem czy wrócić 1 czerwca, bo wizytę mam dopiero 4.06 i wtedy pewnie założy kartę ciąży czy przeciągnąć L4 zwykłe do 4.06 a późnej pójść na L4 ciążowe bo raczej takie dostanę.
reklama
Wspaniała wiadomość!!!!Jestem dziewczyny . Po problemach z logowaniem udało się.
Tak więc jestem dzisiaj po wizycie. Mój pusty pecherzyk dzisiaj pokazał zarodek z bijącym serduszkiem i mamy już 7 tydzień.
Też nie mam mdłości ani wymiotów, mam wrażenie że nic mi nie jest oprócz bolących cyckow a jak już coś poczuje to sobie wkręcam, że to pewnie psychika mi płata figleOk dzięki,
Głowa to może z braku wody. Może napij się szklaneczkę jak boli? ☺ A plecy to pewnie macica się rozciąga. Tak jak przy okresie to też mnie dół pleców bolał
Ja też mam wrażenie, że mam za dużo internetów ha ha. Mi się wydaje, że wszyscy w ciąży mają mdłości, a ja nie.
No i tak ogólnie człowiek za dużo siedzi i analizuje ☺
Izkawalizka
Fanka BB :)
Ja też wolałabym nie wrócić do tej samej pracy. Marzy mi się własny biznes i praca z domu, ale w dzisiejszych czasach to spore ryzyko.
Ja też mam słaby węch i jest tylko jedno co mi śmierdzi... zapach z ust mojego męża. I tu nie mówię o sytuacji jak się naje jakiś rybek wędzonych itp. tylko nawet jak wieczorem tuż po umyciu zębów mówi do mnie coś jeszcze w łóżku. No jakaś masakra, mam tak od tygodnia. Jeszcze mu nie mówiłam, bo czuję, że będzie mu przykro, ale co zrobić śmierdzi mi i już.
Ja z tym śmierdzącym oddechem mam tak samo ja mojemu powiedziałam bo on już i tak wie, że mi śmierdzi teraz wszystko.
Ja mam tylko pobolewania brzucha i zmęczona jestem cały czas + ból głowy. Noi cały czas się martwię. Jutro mam wizytę u jakiegoś gin na NFZ i 2.06 prywatnie u lekarza który będzie prowadził ciążę. Jutro powtarzam będę i glukozę. Jednak nie będę robić obciążenia glukozą z uwagi na złe samopoczucie i covid i poprzednie wyniki w ciazach. Mam powtórzyć glukozę i na tej podstawie da mi insulinę. Mam nadzieję że nie będzie za późno. Wizyta u diabetologa pewnie w czwartek lub piątekTeż nie mam mdłości ani wymiotów, mam wrażenie że nic mi nie jest oprócz bolących cyckow a jak już coś poczuje to sobie wkręcam, że to pewnie psychika mi płata figle
Angelika22
Fanka BB :)
Jaka miałaś glukozę ?
Ja? Dziś 5.85. normy do 5.5. w każdej ciąży miałam wysoki cukierJaka miałaś glukozę ?
Mnie również nic nie jest oprócz bolących cyckow ... Pomijając półpaścaTeż nie mam mdłości ani wymiotów, mam wrażenie że nic mi nie jest oprócz bolących cyckow a jak już coś poczuje to sobie wkręcam, że to pewnie psychika mi płata figle
No z tym martwieniem to przerąbane,rozumiem Cię doskonale.... mam to samo, okropnie mi o tym mówić i nienawidzę siebie za to, ale już mam w głowie siebie jak się dowiem, że ciąża się nie rozwija, staram się na to przygotować psychicznie , bo jutro kolejna wizyta będzie to 7t 3d. Czytam ciągle o poronieniach zatrzymanych, mój mąż już głową w ścianę wali....do jutra niedaleko kochana jakoś damy radę, ściskam kciuki ogromnie!!!!Ja mam tylko pobolewania brzucha i zmęczona jestem cały czas + ból głowy. Noi cały czas się martwię. Jutro mam wizytę u jakiegoś gin na NFZ i 2.06 prywatnie u lekarza który będzie prowadził ciążę. Jutro powtarzam będę i glukozę. Jednak nie będę robić obciążenia glukozą z uwagi na złe samopoczucie i covid i poprzednie wyniki w ciazach. Mam powtórzyć glukozę i na tej podstawie da mi insulinę. Mam nadzieję że nie będzie za późno. Wizyta u diabetologa pewnie w czwartek lub piątek
reklama
Koleżanka miała ospę w ciąży, szybka reakcja i urodziła zdrowa córeczkę, głową do góry będzie dobrze!!!Mnie również nic nie jest oprócz bolących cyckow ... Pomijając półpaśca