reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

O a tak mi się przypomniało, że dziś dostałam kolejną złotą radę, że nie wolno jeść pomarańczy, bo dziecko będzie miało uczulenie. 🤣 No... może jak 5kg dziennie wciągnę. Nigdzie nigdy nie widziałam takiej informacji.
A tak w ogóle to rada od mamy, która przed ciążą zafundowała sobie i mężowi dietę oczyszczającą żeby przekazać "czyste pudełeczko" dla dziecka, stosowała się do miliona newsów wyczytanych w necie i trzymała małą przez rok w sterylnych warunkach, bo bała się bakterii. Nic to nie dało niestety, bo młoda jest uczulona na wszystko. Także ten...:rolleyes:
O tych pomarańczach pierwsze słyszę. Ale tak mysle, ze wypisze sobie w punktach liste nakazów i zakazów żywieniowych i cyk na lodoweczke 😅😂😎

reklama
Spoko spoko, nie pomylilas :D mam nadzieję, ze caly czas sa dwa, nie.mniej i nie wiecej nie daj Boże :D
Mi nie była w stanie lekarka potwierdzić czy u nas ciąża jest mnoga, ale cos na poczatku widziala. Bylo widac 4 mm pęcherzyk i cos wydaje mi sie, ze tam tez widziala jedno maleństwo, ale mówiła, ze nie jest w 100% pewna i mam narazie o tym nie myśleć 😅 ale mam podobnie wielki brzuchol xD jutro robimy zdjęcie w sukience na pamiątkę. Co tydzień sesja 😍

Mi nie była w stanie lekarka potwierdzić czy u nas ciąża jest mnoga, ale cos na poczatku widziala. Bylo widac 4 mm pęcherzyk i cos wydaje mi sie, ze tam tez widziala jedno maleństwo, ale mówiła, ze nie jest w 100% pewna i mam narazie o tym nie myśleć 😅 ale mam podobnie wielki brzuchol xD jutro robimy zdjęcie w sukience na pamiątkę. Co tydzień sesja 😍
A wizyte kiedy masz?

Byłam na pierwszej 20.05 (4+5), teraz 25.05 ide do luxmedu po skierowanie, bo chce tam zrobić badania z racji tego, ze płacę za średni pakiet i mam komplet badań w pakiecie. Z wynikami mam pojawic sie 03.06.
Też mam drugą wizytę 3.06 😁 nie mogę sie juz doczekać bo ostanio było wcześnie i tylko pecherzyk było widać :)

Ja mam we wtorek wizyte.. mam nadzieje ze wszystko jest dobrze 🙄 dzis przy podcieraniu troszke brązowo,ale mysle ze to po wczorajszym 🙄

Ja mam we wtorek wizyte.. mam nadzieje ze wszystko jest dobrze 🙄 dzis przy podcieraniu troszke brązowo,ale mysle ze to po wczorajszym 🙄
Na pewno jest dobrze, musi być, ja wczoraj też troszkę się napracowałam przed domem i całe popołudnie przeleżałam bo tak strasznie bolał mnie krzyż, trzeba już sobie odpuścić i więcej odpoczywać 😚 mam nadzieję że już we wtorek zobaczysz pięknie bijące serducho😀 ja wizytę mam 2 czerwca i wtedy jak już wszystko będzie dobrze zakładam kartę ciąży , wczoraj już porobilam wyniki ale jak wyszły to się okaże dopiero na wizycie.

Na pewno jest dobrze, musi być, ja wczoraj też troszkę się napracowałam przed domem i całe popołudnie przeleżałam bo tak strasznie bolał mnie krzyż, trzeba już sobie odpuścić i więcej odpoczywać 😚 mam nadzieję że już we wtorek zobaczysz pięknie bijące serducho😀 ja wizytę mam 2 czerwca i wtedy jak już wszystko będzie dobrze zakładam kartę ciąży , wczoraj już porobilam wyniki ale jak wyszły to się okaże dopiero na wizycie.
Dziekuje 😚 we wtorek pewnie znow bede miec dola 🙄 taka obrona mojej swiadomosci chyba 🙄 moze mi wypisze skierowania na badania w koncu 🙄

reklama
Ja znow zrobilam roszady w tych moich wizytach. Aktualnie wygląda to tak, ze w poniedziałek ide na nfz, licze na skierowania na badania, zebym nie musiala płacić. Wizyta ob15:30, potem mam tydzien, zeby ogarnąć krew i wyniki i 1 czerwca ide na wizyte juz do mojego prywatnego z wynikami. Mam nadzieję, ze i jutrio i dzień dziecka beda szczęśliwe :)

Do góry